Progresul Spartac a terminat la egalitate amicalul cu Unirea Constanța. Andrei Erimia: ”Per total sunt mulțumit, am văzut multe lucruri bune”

Marius ANGHEL 11 Jul. 2022, 13:31 Liga 2
Progresul Spartac a terminat la egalitate amicalul cu Unirea Constanța. Andrei Erimia: ”Per total sunt mulțumit, am văzut multe lucruri bune”

Progresul Spartac a terminat la egalitate al doilea ei meci amical disputat în această perioadă de pregătire de vară. Trupa patronată, prezidată și antrenată de Andrei Erimia a încheiat cu scorul de 2-2 întâlnirea de la Clinceni cu Unirea Constanța.

Progresul Spartac a condus cu 2-0, însă a remizat cu Unirea Constanța

Nou-promovata bucureșteană în Liga 2 nu avea programat niciun amical în weekendul trecut, sâmbătă, însă s-a ivit ocazia unui joc test cu formația care ar putea să se numească din această vară FCSB A Clinceni, deoarece patronul ei, Vasile Geambazi, își dorește o asociere oficială cu vicecampioana FCSB, condusă de unchiul său, George Becali, și face demersuri în aceste sens.

Partida s-a desfășurat pe stadionul central din Clinceni, acolo unde Unirea Constanța își va disputa meciurile în noul campionat al Ligii 2.

După 34 de minute, Progresul Spartac conducea cu 2-0, în urma reușitelor lui Ionuț Tudorache (13), respectiv Mihai Șandru (34). Totuși, gazdele au reușit să reducă din diferență până la pauză, prin Robert Tudor (38). Golul egalizator a venit la final, în minutul 89, când Tudor Moldovan (89) a înscris dintr-un penalty.

”Egal cu FCSB „A” Clinceni
Jucătorii bleu-albaștrii au continuat pregătirile pentru primul sezon de Liga a 2-a cu o remiză, împotriva viitoarei noastre colege de eșalon, FCSB „A” Clinceni, fosta Unirea Constanța.
Meciul, care a avut loc la Arena Clinceni, a început cu dominarea progresiștilor, aceștia înregistrând aproape fiecare șansă la gol din prima repriză. Ionuț Tudorache a ieșit în evidență prin golul său înscris după un sfert de oră de meci, dar și prin pasa de gol care l-a găsit pe Șandru nemarcat, el mărind avantajul nostru la două goluri. Deși bleu-albaștrii au continuat să mai rateze câteva șanse bune, Tudor a fost cel care a înscris, din una dintre singurele șanse ale celor de la FCSB „A” Clinceni din prima repriză.
După pauză, antrenorul Andrei Erimia a schimbat aproape toată echipa care se afla pe teren, introducând câțiva nou-veniți, dar și juniori din academie născuți în 2004, 2006 și chiar 2007, Robert Petculescu jucând și el câteva minute. Astfel, ilfovenii au început să echilibreze partida, luând inițiativa, dar irosind câteva ocazii bune. Cu câteva minute înainte de final, unul dintre fundașii noștri a comis un fault imprudent, oferind o lovitură de la 11 metri, executată de Moldovan, care a închis tabela la 2-2.
Baftă în continuare, băieți!”, a comunicat Progresul Spartac despre acest amical.

Patronul-antrenor Andrei Erimia: ”Am văzut multe lucruri bune în acest test”

Pentru Progresul Spartac au evoluat în prima repriză jucătorii: Ciontoș – Vl. Alexandrescu, Ed. Radu, Mih. Șandru – Al. Nicola (ex Unirea Constanta), Andr. Grigore, Purice, M. Dumitru – Ohaci, Tong – I. Tudorache. În partea a doua a partidei au mai intrat, conform informațiilor furnizate de clubul bucureștean: Lupescu – Mărgărit, Dițu, Cip. Popescu, Zamfir, Eug. Lixandru, Petculescu, A. Popescu și Costache.

  • Contactat de redactorul Liga2.ro, Dacian Nastai, antrenorul echipei Unirea Constanța, a refuzat să spună numele jucătorilor utilizați în acest amical cu Progresul Spartac. Ulterior a revenit cu informații.

Unirea Constanța a început partida cu Progresul Spartac în formula: Udrea – David (Zamfir 30′), Cană, Botezatu, Ciucă, Cr. Ștefan, Pandele, Enache, Horșia, Rob. Tudor, Ad. Niță. În repriza a doua au mai intrat: Popescu, Coza, Tudose, Arnold, Lăcătuș, Timiș, Mitriță, Trif, Șerbănescu, Neacșu, Cireșoiu;

Patronul-antrenor Andrei Erimia a fost mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi, mai ales că a utilizat ai mulți tineri decât obligă regula ”under” impusă de FRF.

”În prima repriză au fost multe lucruri pozitive, cu atât mai mult cu cât am început cu patru jucători în 2004 născuți, încă doi din 2002. Deci dacă regula federației ne obligă să folosim un jucător născut în 2022 și un jucător născut în 2004, noi am folosit șase. Ceea ce sigur că e îmbucurător în perspectiva meciurilor oficiale, chiar dacă e un meci amical, dar a fost un meci bun de pregătire, în care, mă repet, în prima repriză au fost multe lucruri bune, pozitive. În a doua repriză au fost mulți jucători și de la grupele de juniori mai mici, 2006, 2007 chiar. Plus câțiva jucători care sunt în probe, și atunci cursivitatea jocului a avut de suferit, dar, una peste alta, a fost un test bun. În repriza a doua au fost câțiva jucători noi, în probe. E devreme de hotărât dacă se pot integra sau nu în sistemul nostru, însă, repet, per total sunt mulțumit de… Sau, în fine, am văzut multe lucruri bune în acest test”, a spus Erimia.

Progresul Spartac nu se poate baza pe ”unii dintre cei mai buni jucători ai echipei”

La fel ca în primul amical, eșecul cu 2-3 cu Metaloglobus, pentru Progresul Spartac nu au putut evolua Silvian Matei și Petruț Vlad, însă a făcut-o Eugen Lixandru. A absentat, în plus, față de partida cu trupa din cartierul Pantelimon, Dănilă Parfeon.

Andrei Erimia a explicat situația acestora.

”La Vlad Petruț e o accidentare mai veche, imediat după meciul tur cu Tunari, din finală (n.r. – faza finală a barajului de promovare în Liga 2). A simțit o durere la genunchi și sperăm să poată reveni într-o săptămână, și să nu fie ceva mai grav. Marei, în schimb, s-a operat după ce a avut o fractură la metatarsian și o să dureze vreo lună și jumătate, două luni, până o să revină pe teren. Plus Dănilă, care are o inflamație, de asemenea, la genunchi și vom vedea exact dacă e ceva mai grav, sau poate veneni într-o săptămână. Deci, din punctul ăsta de vedere, sunt câteva probleme cu câțiva jucători din sistemul defensiv, din linia defensivă, foarte, foarte importantă. De fapt, sunt unii dintre cei mai buni jucători ai echipei noastre.

Eugen a revenit astăzi, e ok și va intra normal în programul echipei. Sper să mai reușim două-trei transferuri. Aș fi foarte mulțumit dacă am reuși să aducem jucătorii pe care mi-i doresc”, a decarat Andrei Erimia, într-un interviu publicat de clubul Progresul Spartac.

Cu două zile înainte de acest amical, în data de 7 iulie, cei de la Progresul Spartac l-au sărbătorit pe Andrei Erimia, care a aniversat 39 de ani.

”La mulți ani, Andrei Erimia!
Andrei Erimia este un om care nu are nevoie de nici o introducere. Patron, antrenor și președinte al clubului Progresul Spartac, el este motivul principal pentru care un grup restrâns, dar inimos, de suporteri bleu-albaștrii, se poate considera din nou mândru de clubul pe care îl susține.
Andrei și-a început aventura progresistă la câțiva ani înainte de falimentul originalului Progresul București, ca antrenor de juniori pentru câteva grupe de copii ale clubului din Cotroceni. După întâmplările catastrofale din 2009, acesta a rămas atașat de numele Progresului, printr-un nou club înființat în ligile inferioare. După jumătate de deceniu de conflicte interne și mediocritate, Andrei a întemeiat Progresul Spartac, împreună cu grupele sale de juniori, cu un ansamblu ambițios de antrenori tineri, și cu o finanțare curată.
De-a lungul anilor, în Intrarea Vrabiei a crescut un întreg ecosistem fotbalistic, cu o academie de juniori în plină creștere, infrastructură îmbunătățită în fiecare an, și o echipă de seniori cu un joc demn de a călca în urmele fostului Progresul București. Totul a culminat acum câteva săptămâni, când clubul nostru a reușit să ajungă la același nivel în care se afla clubul pe care îl adoram la momentul desființării, în Liga a 2-a.
Astăzi, la cei 39 de ani pe care îi împlinește, Andrei Erimia este singurul patron-antrenor din istoria eșalonului secund, și cel mai tânăr din istoria întregului fotbal profesionist românesc (singurul său omolog fiind chiar legendarul Gheorghe Hagi, acesta având 49 de ani când a devenit antrenor principal la Viitorul Constanța, în 2014).
Întreaga suflare bleu-albastră îi urează azi LA MULȚI ANI lui Andrei, pentru a continua să ne ofere amintiri frumoase alături de clubul pe care îl iubim!”, scria Progresul Spartac pe pagina sa de Facebook.
  • Progresul Spartac mai are amicale stabilite cu Gloria Buzău (16 iulie), FC Brașov (22 iulie), CSM Jiul Petroșani (28 iulie) și Concordia Chiajna (30 iulie).

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministerul-sportului-a-introdus-obligativitatea-utilizarii-sportivilor-romani-in-procent-de-40-la-suta-iar-cluburile-incep-sa-isi-spuna-nemultumirile-legea-sanctionata-pe-principiul-discriminarii-19236840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cele-cinci-nou-promovate-au-primit-certificarea-pentru-liga-2-corvinul-hunedoara-si-csm-resita-raman-sa-astepte-minuni-cele-20-de-echipe-care-vor-evolua-in-sezonul-2022-2023-de-esalon-secu-19236838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-doua-plecare-de-la-progresul-spartac-dupa-promovarea-in-liga-2-robert-cazaciuc-nu-a-ramas-la-echipa-si-s-a-intors-in-liga-3-19236681

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-victorie-spectaculoasa-in-amicalul-cu-progresul-spartac-noua-echipa-a-lui-eugen-trica-a-fost-condusa-de-doua-ori-19236429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alte-trei-transferuri-anuntate-de-progresul-spartac-trei-jucatori-legitimati-in-liga-1-sezonul-trecut-sub-comanda-lui-andrei-erimia-19236252

Marius ANGHEL 11 Jul. 2022, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă