Final de cantonament în Turcia pentru FK Miercurea Ciuc! Harghitenii și-au încheiat testele cu o formație din prima ligă din Georgia

Andrei PASCU 13 Feb. 2024, 16:54 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a terminat cantonamentul din Turcia, marți, 13 februarie, dar cu o zi înainte, luni, a disputat un ultim meci de verificare, contra FC Telavi, formație din prima ligă din Georgia. S-a terminat la egalitate testul, 1-1, ambele goluri fiind marcat în repriza secundă.

Astfel, ciucanii finalizează stagiul de pregătire cu trei victorii, o remiză și două eșecuri.

Remiză pentru FK Miercurea Ciuc în ultimul amical din Turcia, cu FC Telavi

După o primă repriză echilibrată, după cum a notat FK Miercurea Ciuc pe site-ul oficial, în partea a doua situația a stat diferit, iar FC Telavi a arătat că este echipa mai bună. A fost la controlul confruntării, dar a marcat abia în minutul 69, în urma unui autogol al lui Claudiu Apro.

FK Miercurea Ciuc, chiar dacă a fost echipa mai slabă în partea secundă, a știut să profite de un moment petrecut în minutul 74, atunci când Tato Zhividze a fost eliminat. Patru minute mai târziu jucătorii lui Robert Ilyeș au egalat și au stabilit scorul final, când Robert Ronai a punctat din pasa lui Salvatore Marrone.

A fost al doilea meci disputat de ciucani în două zile, după jocul cu echipa Petrocub Hînceşti, clasată pe locul 2 în sezonul regular al primei ligi din Republica Moldova, pe care au învins-o cu 1-0.

Robert Ilyeș, mulțumit de ultimele meciuri ale echipei sale în stagiu din Antalya

Robert Ilyeș a comentat scurt ultimele partide din perioada de pregătire: ”Am încheiat cantonamentul cu două meciuri bune. Rezultatele pozitive obținute în două zile, împotriva a doi adversari din prime ligi, dă încredere echipei pentru campionat”.

  • FK Miercurea Ciuc: Karacsony – Dezamits, Gergely, Apro, Marrone, Jebari (A. Santos 69’), B. Pinter, Szondi, L. Kovacs (Bakoș 46’), Jelena (Makrai 69’), Balogh (Ronai 46′).

Ciucanii revin în România

În Turcia, până la duelul de marți, FK Miercurea Ciuc a mai trecut de bulgarii de la PFC Dobrudzha Dobrich (scor 2-0), după care a cedat contra maghiarilor de la Debrecen II (scor 0-3), pentru ca joi să învingă formația din Polonia- Arka Gdynia (scor 3-2), iar apoi să cedeze contra unei alte formații din Polonia TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (scor 1-4). Apoi, în penultimul amical din Turcia, după cum aminteam, ciucanii au învins formația moldoveană Petrocub Hînceşti (scor 1-0).

Până să ajungă în Turcia, în România, FK Miercurea Ciuc a întâlnit două echipe, AFC Odorheiu Secuiesc (locul 4 în Seria 5 a Liga 3), scor 7-0, și Bicskei (liga a treia maghiară), scor 1-1.

FK Miercurea Ciuc reia Liga 2 de pe locul 10

Gruparea din Miercurea Ciuc ocupă locul 10 în clasamentul de Liga 2, cu 22 puncte, în urma a șase victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 13 goluri marcate și 12 primite.

În runda a 15-a din Liga 2, ultima din 2023, ciucanii au trecut, surprinzător, de Gloria Buzău, în deplasare, scor 2-0. Anul 2024, la nivelul meciurilor oficiale, va fi deschis cu o partidă pe teren propriu, contra Campionii FC Argeș, programată luni, 26 februarie, de la ora 17:00, în încheierea etapei.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-castigat-amicalul-cu-petrocub-hincesti-19299423

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-lui-claudiu-niculescu-dupa-cantonamentul-selimbarului-in-turcia-19299550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/realizatorul-podcastulului-fita-cu-adita-la-cs-tunari-19299542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-a-demisionat-de-la-chindia-19299540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-baican-a-lasat-csm-alexandria-pentru-fc-bihor-19299535

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liviu-nicolae-noul-antrenor-al-echipei-ciucas-tarlungeni-19299532

Andrei PASCU 13 Feb. 2024, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă