Succes fără emoții pentru FK Miercurea Ciuc în ultimul amical al iernii. A trecut la pas de o echipă din Liga 3, iar acum pregătește partida contra CFC Argeș

Andrei PASCU 18 Feb. 2024, 14:07 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a tras, la rândul ei, linie peste meciurile amicale din această iarnă, iar duminică, 18 februarie, a întâlnit, pe teren proprie, formația KSE Târgu Secuiesc, ocupanta locului 6 în Seria 5 din Liga 3. A reușit să se impună echipa din Liga 2, cu scorul de 2-0, marcând câte un gol pe repriză.

De acum, trupa antrenată de Robert Ilyeș se concentrează pe startul în meciurile oficiale din 2024, când, în etapa a 16-a a sezonului regular, va întâlni Campionii FC Argeş. Duelul a fost programat pentru luni, 26 februarie, de la ora 17:00, urmând să aibă loc pe terenul ciucanilor.

FK Miercurea Ciuc a câștigat cu 2-0 amicalul cu KSE Târgu Secuiesc

Conform informațiilor oferite de FK Miercurea Ciuc pe site-ul oficial, elevii lui Robert Ilyeș au început puternic partida, au preluat inițiativa încă din primul minut, iar adversarii au ajuns cu greu la poarta lui Szilard Gyenge.

Makrai a fost principalul pericol pentru KSE, în primele minute din amical având câteva șanse importante de a marca. Până la urmă, Gabor Makrai a fost exact la finalizare în minutul 22, atunci când a punctat cu un șut din interiorul careului.

Până la pauză însă, FK Miercurea Ciuc putea marca cel puțin încă un gol, dar Soufiane Jebari, Benjamin Babati sau Peter Gal-Andrezly ”s-au jucat” și ei cu ocaziile.

Partea secundă s-a desfășurat după același tipar, cu FK Miercurea Ciuc la controlul partidei, iar până la golul care a stabilit scorul final au fost ratate câteva șanse importante. Până la urmă, rezultatul celor 90 de minute a fost stabilit de Ervin Bakoș, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 63.

  • FK Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy, Kelemen, Csuros – Gal-Andrezly, Vereș, Jebari (A. Santos 46.), Bakoș, Babati – Ronai, Makrai
    FK Miercurea Ciuc, din minutul 66: Karacsony – Dezamits, Gergely, Apro – Marrone, Ronai, Balogh, Szondi, A. Santos, B. Pinter, Jelena

Ratări multe pentru ciucani în amicalul cu covăsnenii

Astfel, a fost ultimul meci amical pentru FK Miercurea Ciurc până la duelul cu Campionii FC Argeș din Liga 2, iar, probabil, Robert Ilyeș a trimis pe teren chiar primul 11 pe care va miza și în duelul cu formația din Pitești.

Reamintind, în prima parte a pregătirilor, până să ajungă în cantonamentul din Turcia, în România, FK Miercurea Ciuc a întâlnit două echipe, AFC Odorheiu Secuiesc (locul 4 în Seria 5 a Liga 3), scor 7-0, și Bicskei (liga a treia maghiară), scor 1-1.

În Turcia, FK Miercurea Ciuc a trecut de bulgarii de la PFC Dobrudzha Dobrich (scor 2-0), după care a cedat contra maghiarilor de la Debrecen II (scor 0-3), pentru ca ulterior să învingă formația din Polonia- Arka Gdynia (scor 3-2), iar apoi să piardă contra unei alte formații din Polonia TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (scor 1-4). Apoi, în penultimul amical din Turcia, ciucanii au învins formația moldoveană Petrocub Hînceşti (scor 1-0), iar în ultimul au remizat cu o formație din Georgia, FC Telavi (scor 1-1).

FK Miercurea Ciuc, la mijlocul clasamentului din Liga 2

Gruparea din Miercurea Ciuc ocupă locul 10 în clasamentul de Liga 2, cu 22 puncte, în urma a șase victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 13 goluri marcate și 12 primite.

În runda a 15-a din Liga 2, ultima din 2023, ciucanii au trecut, surprinzător, de Gloria Buzău, în deplasare, scor 2-0. Anul 2024, la nivelul meciurilor oficiale, va fi deschis cu o partidă pe teren propriu, contra Campionii FC Argeș, programată luni, 26 februarie, de la ora 17:00, în încheierea etapei.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-invins-unirea-dej-in-ultimul-lor-test-inainte-de-reluarea-ligii-2-19299911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-castigat-cu-scorul-de-2-0-amicalul-cu-cs-dinamo-19299905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-cfc-arges-au-terminat-la-egalitate-amicalul-din-ghencea-19299861

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-s-a-impus-la-limita-in-fata-slatinei-19299858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-remizat-in-amicalul-cu-phoenix-buzias-19299851

Andrei PASCU 18 Feb. 2024, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă