Înfrângere categorică pentru FK Miercurea Ciuc, contra unei formații din liga secundă din Polonia. Ciucanii au terminat partida în inferioritate numerică

Andrei PASCU 09 Feb. 2024, 19:23 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a pierdut la scor un amical disputat vineri, 9 februarie, în cantonamentul din Turcia. Prima parte din prima repriză de joc a fost una echilibrată între ciucani și formația Podbeskidzie Bielsko-Biala (liga secundă din Polonia), dar ulterior s-a făcut diferența pe tabelă.

Cu 1-4 a cedat trupa lui Robert Ilyeș, deși a egalat după ce a fost condusă.

  • Contra TS Podbeskidzie Bielsko-Biala, clasată pe locul 17 din 18 în liga secundă poloneză după 18 meciuri disputate, a jucat în data de 1 februarie și CSC Șelimbăr, liderul Ligii 2 din România, iar trupa lui Claudiu Niculescu s-a impus cu scorul de 1-0.

FK Miercurea Ciuc, înfrângere la scor contra unei formații din Polonia

Doar cinci minute s-a menținut rezultatul de 0-0, deoarece pentru formația din Polonia a marcat Lionel Abate. După un sfert de oră FK Miercurea Ciuc a restabilit egalitatea, prin extrema maghiară Benjamin Babati, care a punctat din pasa lui Robert Ronai, conform informațiilor oferite de site-ul ciucanilor.

În minutul 28, Podbeskidzie Bielsko-Biala a preluat din nou conducerea, prin Marco Siverio, care a fost în avantaj până la final și chiar a mai reușit să marcheze două goluri, unul până la finalul primei părți, unul în partea secundă. În minutul 39, Maksymilian Banaszewski a făcut 3-1.

Benjamin Babati, singurul marcator pentru FK Miercurea Ciuc în fața polonezilor din Bielsko-Biala

Partea a doua nu a arătat deloc bine pentru FK Miercurea Ciuc. Pe lângă faptul că Robert Ilyeș a trimis pe teren mai mulți tineri, din minutul 50 formația din Liga 2 a jucat în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Botond Szondi. Apoi, pe fondul cartonașului roșu și a modificărilor lui Ilyeș, Podbeskidzie Bielsko-Biala a fost mai periculoasă și putea marca de cel puțin două ori într-un interval scurt de timp.

Mark Karacsony a salvat-o de două ori pe FK Miercurea Ciuc, clubul din Polonia ajungând în situații bune de a înscrie și a mări diferența pe tabelă la trei goluri. Până la urmă, scorul final, 3-1, a fost stabilit de Maksymilian Banaszewski, care a înregistrat dubla în minutul 64.

  • FK Miercurea Ciuc: Karacsony (M. Simon 60’) – B. Pinter (Dezamits 46’), Gergely (Szoke 46’), Csuros (Apro 73’), Marrone (Gal-Andrezly 73’) – A. Santos (Bakoș 73’), Szondi, A. Nistor (Bodo 46’) – Babati (Leczki 46’), Makrai (N. Laszlo 46’), Ronai (Jakab 46’).

FK Miercurea Ciuc se pregătește să revină din cantonament

În Turcia, până la duelul de vineri, FK Miercurea Ciuc a mai trecut de bulgarii de la PFC Dobrudzha Dobrich (scor 2-0), după care a cedat contra maghiarilor de la Debrecen II (scor 0-3), pentru ca joi să învingă formația din Polonia- Arka Gdynia (scor 3-2).

Până să ajungă în Turcia, în România, FK Miercurea Ciuc a întâlnit două echipe, AFC Odorheiu Secuiesc (locul 4 în Seria 5 a Liga 3), scor 7-0, și Bicskei (liga a treia maghiară), scor 1-1.

Stagiul din Antalya se întinde până în data de 13 februarie, iar clubul nu a comunicat până cum dacă va mai avea vreun amical.

FK Miercurea Ciuc reia Liga 2 de pe locul 10

Gruparea din Miercurea Ciuc ocupă locul 10 în clasamentul de Liga 2, cu 22 puncte, în urma a șase victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 13 goluri marcate și 12 primite.

În runda a 15-a din Liga 2, ultima din 2023, ciucanii au trecut, surprinzător, de Gloria Buzău, în deplasare, scor 2-0. Anul 2024, la nivelul meciurilor oficiale, va fi deschis cu o partidă pe teren propriu, contra Campionii FC Argeș.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-duelul-romanesc-din-antalya-cu-csm-resita-19299266

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-petre-s-a-intors-in-liga-2-pentru-a-si-relansa-cariera-fostul-golgheter-al-celor-de-la-uta-se-va-lupta-cu-noua-sa-echipa-pentru-evitarea-retrogradarii-19299243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-mai-pierdut-un-meci-a-cedat-si-in-testul-cu-sc-popesti-leordeni-19299244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-invins-la-limita-flacara-horezu-19299233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kamil-wiktorski-a-semnat-cu-cs-tunari-19299225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nestorly-lumbu-trece-de-la-csc-selimbar-la-csm-alexandria-19299221

Andrei PASCU 09 Feb. 2024, 19:23 Liga 2
Pe aceeași temă