FK Miercurea Ciuc a câștigat încă un amical în Turcia, contra moldovenilor de la Petrocub Hînceşti. Robert Ilyeș: ”La început am găsit cu greu un antidot pentru jocul adversarului”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 11:18 Liga 2

Aflată pe final de cantonament în Antalya, FK Miercurea Ciuc a profitat de condițiile bune de care beneficiază pentru a-și măsura forțele cu alți adversari din afara României.

De exemplu, duminică după-amiază, a disputat un amical cu echipa moldovenească Petrocub Hînceşti, clasată pe locul 2 în sezonul regular al primei ligi din țara vecină. Jucătorii lui Robert Ilyeș au câștigat acest meci, impunându-se cu scorul de 1-0.

Harghitenii vor disputa și luni un amical, în ziua dinaintea plecării din Turcia, astfel că vor ajunge la șase jocuri test desfășurate în acest cantonament.

Soufiane Jebari, decisiv pentru FK Miercurea Ciuc în amicalul cu Petrocub Hînceşti

După ce vineri a cedat la scor în amicalul cu polonezii din Bielsko-Biala, în care Robert Ilyeș a utilizat ultima dată în acest stagiu și mulți dintre tinerii avuți la dispoziție, aceștia plecând apoi la Dunajska Streda (Slovacia) pentru un turneu desfășurat acolo de echipele U17 și U18 ale clubului, FK Miercurea Ciuc a disputat duminică un nou joc test în cantonamentul din Turcia.

Adversar i-a fost echipa din Moldova Petrocub Hîncești, calificată în partea a doua a primei ligi după ce în sezonul regular a încheiat pe locul 2, la șase puncte sub liderul Sheriff Tiraspol.

Meciul a fost câștigat de români cu scorul de 1-0, prin reușita semnată în minutul 83 de marocanul Soufiane Jebari.

”Într-un meci combativ, uneori deosebit de plăcut după pauză, echipa noastră din Liga 2 a obținut un succes binemeritat în meciul de pregătire de duminică. În primul sfert de meci, Petrocub Hînceşti, locul doi în topul moldovenesc, a fost mai activ, însă, după pauză, echipa lui Robert Ilyes a dominat jocul. Superioritatea FK-ului s-a concretizat cu un gol marcat în minutul 83, la finalul unui atac atractiv Jebari marcând”, sună concluzia generală a clubului harghitean despre amicalul cu basarabenii. Mai multe despre acest joc puteți citi, în limba maghiară, în cronica jocului expusă pe site-ul clubului din Miercurea Ciuc.

Petrocub și-a schimbat echipa, cu excepția portarului, în minutul 63, iar la scurt timp FK Miercurea Ciuc a avut o triplă mare situație de a înscrie, prin Makrai, Bakos și Santos, însă niciunul nu a găsit drumul spre poartă din interiorul suprafeței de pedeapsă.

Golul a fost reușit de Jebari, introdus pe teren de trei minute, cu un șut din prima, cu dreptul, trimis din mijlocul careului în colțul stânga sus al porții adverse, în urma unei acțiuni rapide dezvoltată în dreapta și a unei centrări a lui Janos Nagy. La scurt timp, în minutul 85, cei din Hîncești au fost aproape de egalare în urma unui corner, însă portarul Szilard Gyenge a scăpat fără gol primit în ziua în care a împlinit 23 de ani, aspect punctat de harghiteni.

https://www.youtube.com/watch?v=mIGPhuEE7AU

 

Robert Ilyeș, după succesul cu moldovenii: ”Apărarea noastră este din ce în ce mai bună”

Pentru FK Miercurea Ciuc, acesta a fost al cincilea amical disputat în stagiul din Turcia, din cele șase pe care le va juca în total. Au fost înregistrate, până acum trei victorii și două eșecuri.

”Am întâlnit încă o dată o echipă care a dictat un ritm mai ridicat, înainte de pauză diferența dintre cele două ligi fiind vizibilă. La început am găsit cu greu un antidot pentru jocul adversarului, dar în a doua jumătate a primei reprize am început să petrecem din ce în ce mai mult timp în jumătatea adversă. Apărarea noastră este din ce în ce mai bună, ceea ce dă încredere echipei. Sunt încurajat de disciplina de joc și de respectarea indicațiilor antrenorului”, au fost concluziile lui Robert Ilyeș după acest meci, citate de club.

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy, Kelemen, Csuros, Gal-Andrezly – A. Santos (Jebari 80), Vereș, Bakoș (A. Nistor 70) – Babati, Makrai (Jelena 80), Ronai (L. Kovacs 70).

FK Miercurea Ciuc se pregătește să revină din cantonament

În Turcia, FK Miercurea Ciuc a mai disputat amicale cu echipele: PFC Dobrudzha Dobrich (liga a doua din Bulgaria, scor 2-0), Debrecen II (liga a treia din Ungaria, scor 0-3), Arka Gdynia (liga a doua din Polonia, scor 3-2) și TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (liga a doua din Polonia, scor 1-4).

Stagiul din Antalya se încheie în data de 13 februarie, iar echipa ar mai avea programat un amical astăzi, luni, dar clubul nu i-a comunicat numele adversarului.

În prima parte a pregătirii de iarnă, efectuată în România, echipa antrenată de Robert Ilyeș a disputat alte două amicale, cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 4 în Seria 5 a Liga 3), scor 7-0, și Bicskei (liga a treia maghiară), scor 1-1.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-infrangere-la-scor-contra-unei-formatii-din-polonia-19299271

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-victorie-pe-final-in-amicalul-cu-arka-gdynia-scor-3-2-19299172

Marius ANGHEL 12 Feb. 2024, 11:18 Liga 2
Pe aceeași temă