Unirea Ungheni a învins CSC Șelimbăr în ultimul său test înainte de debutul în Liga 2. Pentru sibieni a punctat un jucător de la Poli Timișoara, încă neprezentat

Marius ANGHEL 28 Jul. 2024, 13:39 Liga 2
Unirea Ungheni a învins CSC Șelimbăr în ultimul său test înainte de debutul în Liga 2. Pentru sibieni a punctat un jucător de la Poli Timișoara, încă neprezentat

Unirea Ungheni s-a impus cu scorul de 3-1 în ultimul său amical dinainte de debutul în Liga 2. A întâlnit, sâmbătă, pe teren propriu, viitoarea adversară din campionat CSC Șelimbăr, participantă în play-off-ul sezonului trecut, o echipă schimbată aproape complet în această pauză de vară.

În ziua în care a jucat amical, trupa sibiană nu a comunicat absolut nimic despre meci. În schimb, a informat că a prelungit acordul cu Bogdan Vișa, cel pe care în această vară l-a trecut din poziția de team manager în cea de antrenor secund, deci era logic că i se făcuse un nou contract!

Unirea Ungheni a învins la scor CSC Șelimbăr

Nou-promovata în Liga 2 Unirea Ungheni a preluat rapid conducerea în amicalul disputat cu CSC Șelimbăr. Ovidiu Horșia (foto, în stânga, alături de Antonio Cruceru) a înscris în minutul 9. La pauză a fost 2-0, după ce Antonio Cruceru a marcat în minutul 39. Din minutul 20, Szilard Magyari i-a luat locul lui Victoraș Astafei, probabil care a resimțit dureri.

A fost 3-0 din minutul 50, când Ovidiu Horșia a punctat din nou pe tabelă, iar din minutul 60 Eusebiu Tudor a schimbat aproape toți jucătorii.

În noua formulă a Ungheniului a reușit și CSC Șelimbăr să puncteze o dată, prin Daniel Olariu, un atacant luat de la SSU Poli Timișoara, care ar urma să fie prezentat săptămâna următoare, potrivit Ora de Sibiu.

Unirea Ungheni: Rob. Geantă (P. Ganea 60′) – Chinteș (Todoran 60′), Coza (A. Stan 60′), Ct. Savin (D. Pop 60′), I. Barstan (Vînau 60′), Cruceru (Ist. Fulop 60′), Tiihonen (M. Ioniță 60′), Ov. Horșia (R. Trif 60′), Bîrnoi (Dr. Gheorghe 60′), Haiduc (Rz. Barstan), Astafei (Magyari 20′).

CSC Șelimbăr: Brașoveanu (Măluțan 60) – Buzan (Hanzu 70), Gogor (V. Popa 70), Natea (R. Gherman 46), S. Șerban (Marrone 46) – Ayine (Moussinga 85), Butucel (D. Olariu 70) – Monea (Nerukh 70), C. Soare (Bucuroiu 70), Rodri Hernandez (Rotar 70) – Babic.

Ungheniul debutează în Liga 2 la Mioveni, Șelimbărul are startul amânat!

Pentru Unirea Ungheni, acesta a fost ultimul test înainte de debutul în Liga 2.

Până să plece în Slovacia, nou-promovata antrenată de Eusebiu Tudor a jucat două amicale în țară. În primul joc a întâlnit ASF Pogăceaua (Liga a 4-a Mureș), de care a trecut cu scorul de 13-1, iar apoi și-a măsurat forțele cu prim-divizionara FC Hermannstadt, contra căreia a cedat cu scorul de 1-3. În acest cantonamentul din afara țării, trupa din Ungheni a disputat amicale cu Slovan Duslo Šaľa, echipă din liga a treia din Slovacia, de care a trecut cu scorul de 3-0, STK Samorin, din liga secundă din Slovacia, pe care a învins-o cu scorul de 4-0, FK Inter Bratislava, o nou-promovată în liga a treia din Slovacia căreia i-a administrat tot un 4-0, și Gyirmot SE, echipă din liga a doua din Ungaria, în fața căreia a cedat cu scorul de 1-2.

De partea cealaltă, CSC Șelimbăr are amânat debutul în Liga 2 și, probabil, va mai disputa un amical.

În perioada de pregătire efectuată în țară, trupa antrenată de Constantin Schumacher a disputat un test contra prim-divizionara FC Hermannstadt, cedat la Sibiu cu scorul de 1-4. În jocuri disputate în Turcia, CSC Șelimbăr a jucat cu Kocaelispor, a 6-a clasată din liga secundă din Turcia, cu care a remizat la scorul de 1-1, cu Gaziantep FK, a 11-a clasată din 20 de echipe în ediția 2023-2024 de primă ligă, cu care a terminat tot la scorul de 1-1, și cu Ankara Keciorengucu, a 13-a clasată din 18 echipe în ediția trecută a ligii secunde din Turcia, în fața căreia a pierdut cu scorul de 1-3.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, Unirea Ungheni debutează în deplasare la CS Mioveni, sâmbătă, de la ora 11:00. În schimb, CSC Șelimbăr stă, fiindcă meciul său din deplasare cu Corvinul Hunedoara a fost amânat de FRF până când echipa lui Florin Maxim părăsește competițiile europene.

Foto: Unirea Ungheni

Marius ANGHEL 28 Jul. 2024, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă