Unirea Ungheni a cedat la limită în testul din Ungaria, la revenirea din stagiul din Slovacia. Mureșenii au un nou portar în lot, luat de la o viitoare adersară din Liga 2

Marius ANGHEL 21 Jul. 2024, 10:25 Liga 2

Unirea Ungheni și-a încheiat vineri, 20 iulie, cantonamentul din Slovacia, iar în drum spre România s-a opri în Ungaria pentru a disputa încă un meci test.

A întâlnit Gyirmot SE, clasată pe locul 6 din 18 în ediția trecută a ligii secunde din țara vecină, în fața căreia a cedat cu scorul de 1-2.

Unirea Ungheni a pierdut amicalul cu Gyirmot SE. Szilard Magyari a înscris golul mureșenilor, Dragoș Geantă a debutat în poartă

Aflată din 10 iulie în Slovacia, într-un cantonament la Dunajska Streda, Unirea Ungheni a coborât, vineri, 20 iulie, în sud, în țara vecină, în Ungaria, la Gyor, localitate aflată la circa 40 de kilometri distanță, pentru un test cu echipa locală, Gyirmot SE.

Amicalul s-a încheiat cu succesul maghiarilor, cu scorul de 2-1, după ce au condus și apoi au revenit în avantaj după ce au fost egalați.

Roland Ugrai a deschis repede scorul pentru gazde, încă din minutul 4, când a înscris în urma unei centrări din stânga, de la 19 metri, dintr-o lovitură liberă. Katona putea mări diferența pe tabelă cu un șut din 14 metri, însă mingea a nimerit bara din stânga. Și mureșenii au avut o situație bună de egalare prin Cruceru, servit de Bîrnoi, dar balonul trimis din 17 metri a ajuns în bara din stânga. Ar fi putut înscrie și înainte de pauză, după o combinație între Cruceru și Astafei, însă șutul acestuia din urmă, din 12 metri, a fost parat de Harsfalvi.

Potrivit live-text-ului ținut de echipa maghiară la acest amical, prima situație de gol din partea secundă le-a aparținut. Robert Geantă, ultima dată la Viitorul Pandurii, portar adus pentru a lupta pentru un post de titular, după despărțirea rapidă de Dragoș Balauru, a salvat în fața lui Adamcsek (56). Apoi au avut loc mai multe înlocuiri și următoare situație notabilă a fost golul egalizator al lui Szilard Magyari, venit în minutul 77. Atacantul achiziționat vara aceasta de Unirea s-a aflat la capătul balonului central după o acțiune pe dreapta, la bara a doua, de unde a finalizat din 5 metri.

Egalitatea a persistat 10 minute, fiindcă ungurii au reușit să intre din nou în avantaj în minutul 87, atunci când Adam Miknyoczki a trimis din 15 metri printre picioarele portarului Paul Ganea.

Adrian Pop: ”În jocurile amicale ne-am prezentat bine și scopul acestei perioade a fost atins”

Eusebiu Tudor a început amicalul în formula: Robert Geantă – Alin Chinteș, Cătălin Savin, Abel Popa, Ioan Barstan – Antonio Cruceru, Onni Tiihonen – Cosmin Bîrnoi, Ovidiu Horșia, Raul Haiduc – Victoraș Astafei. La pauză a intrat portarul Paul Ganea, iar din minutul 60 au intrat pe teren și Dorian Todoran, Paul Coza, Daniel Pop, Mario Ioniță, Andrei Vînau, Dragoș Gheorghe, Cătălin Ciobănică, Istvan Fulop, Szilard Magyari și Iustin Neacșu.

După acest test, Unirea Ungheni s-a întors în țară.

”A fost un stagiu de pregătire reușit, în condiții foarte, foarte bune. Am reușit să parcurgem această perioadă fără accidentări, iar jucătorii au răspuns bine la cerințele staffului. În jocurile amicale ne-am prezentat bine și scopul acestei perioade a fost atins. Așteptăm cu nerăbdare începerea campionatului.”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Unirii Ungheni, Adrian Pop.

Până să plece în Slovacia, nou-promovata în Liga 2 a jucat două amicale în țară. În primul joc a întâlnit ASF Pogăceaua (Liga a 4-a Mureș), de care a trecut cu scorul de 13-1, iar apoi și-a măsurat forțele cu prim-divizionara FC Hermannstadt, contra căreia a cedat cu scorul de 1-3.

În acest stagiu din Slovacia, trupa din Ungheni a disputat amicale cu Slovan Duslo Šaľa, echipă din liga a treia din Slovacia de care a trecut cu scorul de 3-0, STK Samorin, din liga secundă din Slovacia, pe care a învins-o cu scorul de 4-0, FK Inter Bratislava, o nou-promovată în liga a treia din Slovacia căreia i-a administrat tot un 4-0, și Gyirmot SE, echipă din liga a doua din Ungaria, în fața căreia a cedat cu scorul de 1-2.

Foto: Gyirmot SE

Marius ANGHEL 21 Jul. 2024, 10:25 Liga 2
Pe aceeași temă