Unirea Dej a realizat cel mai ”Greu” transfer pentru noul sezon cu câteva zile înainte de debut. Va fi al doilea cel mai experimentat jucător din lotul lui Dragoș Militaru

Marius ANGHEL 02 Aug. 2022, 17:10 Liga 2
Unirea Dej a realizat cel mai ”Greu” transfer pentru noul sezon cu câteva zile înainte de debut. Va fi al doilea cel mai experimentat jucător din lotul lui Dragoș Militaru

Cu patru zile înainte de debutul în noul sezon de Liga 2, Unirea Dej a perfectat și anunțat oficial o nouă achiziție în această vară, poate cea mai importantă.

Noul jucător care a semnat cu echipa antrenată de Dragoș Militaru vine tot de la o Unirea din eșalonul secund, cea din Slobozia, și este vorba despre mijlocașul Răzvan Greu.

Răzvan Greu a lăsat Unirea Slobozia pentru o altă Unirea din Liga 2, cea din Dej

Răzvan Lucian Greu are 27 de ani (16 martie 1995), este originar din Târgu Mureș, în ultimul sezon a evoluat pentru Unirea Slobozia, iar în cariera sa a mai jucat pentru Universitatea Cluj, CSM Sighetu Marmației, FC Botoșani, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și SSC Farul Constanța.

Pentru majoritatea a jucat în Liga 2, cu excepția Sighetului, cu care a jucat în Liga 3, iar pentru ”U” Cluj are și un meci în Liga 1, competiție unde a prins 7 jocuri și în tricoul celor de la Botoșani.

În ediția trecută a Ligii 2 e prins 23 de meciuri, 18 ca titular, pentru Unirea Slobozia, și a marcat 3 goluri.

”Răzvan Greu la FC Unirea Dej
”Aripa” în vârstă de 27 ani s-a născut la Târgu Mureș, însă și-a făcut junioratul la celebra școală de fotbal Ardealul Cluj și la ”U” Cluj.
Pe 20 mai 2014, Greu a debutat la echipa mare a Universității, într-un meci cu Pandurii, din ultima etapă de campionat. În același an, Răzvan a fost împrumutat la CS Mioveni, iar apoi la CSM Sighetu Marmației. În sezonul 2015-2016 a devenit, însă, om de bază în primul „11” al ”șepcilor roșii”, cu care a evoluat în Liga 2.
În vara anului 2016 s-a transferat la FC Botoșani și a strâns 7 prezențe pe prima scenă fotbalistică a României, iar în primăvara lui 2017 a fost împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe. A bifat 14 meciuri în tricoul covăsnenilor, cu care a reușit să promoveze în Liga 1. Apoi, Răzvan s-a întors la „U” Cluj și înainte de a ajunge la Unirea Dej, a mai îmbrăcat tricoul Farului (actuala Unirea Constanța) și Unirii Slobozia.
Bine ai venit la FC Unirea Dej și mult succes, Răzvan!”, a anunțat Unirea Dej.

Greu va fi cel mai în vârstă jucător de câmp al echipei din Dej

Răzvan Greu spune că a acceptat oferta Unirii Dej deoarece este un club care acordă șanse tinerilor. La 27 de ani, Greu nu mai este chiar așa de tânăr, din punct de vedere fotbalistic. De altfel, el va fi al doilea cel mai în vârstă jucător din lotul echipei dejene, după portarul Dorian Railean, care are 28 de ani. Următorii sub ei sunt Florin Blaj (27 de ani, 5 iulie 1995), Marius Cătinean, Mihai Kereki și Andrei Pop, toți trei cu câte 25 de ani.

”În primul rând m-a convins proiectul. Îmi place foarte mult că acest club oferă șanse tinerilor care joacă un fotbal foarte frumos și eu cred că mă pliez frumos pe stilul lor de joc. Noii colegi m-au primit foarte bine în vestiar și eu cred că o să mă acomodez. Sunt foarte de treabă și m-au primit ok. Obiectivul meu personal este să ajut echipa cât pot de mult, să dau goluri, pase de gol, să mă pun în slujba echipei, să avem rezultate cât mai bune împreună”, a spus Greu.

În cariera, Greu are o promovare din Liga 2 în Liga 1, alături de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în sezonul 2016-2017, însă nu a continuat cu covăsnenii în prima ligă.

Declarația lui Răzvan Greu după ce a semnat cu Unirea Dej:

Unirea Dej, șapte achiziții pentru noul sezon de Liga 2

Cu cooptarea lui Răzvan Greu, Unirea Dej a ajuns la șapte nou-veniți pentru noul sezon de Liga 2.

În această campanie de transferuri de vară, Unirea Dej i-a mai adus, în următoarea ordine, pe fundașul Iulian Ciubotaru (22 de ani, ex CSM Reșița), mijlocașul Ciprian Călugăr (18 ani, împrumutat de la ”U” Cluj), fundașului Gabriel Buta (20 de ani, împrumutat de la Farul Constanța), atacantul Gabriel Mirel Fulga (18 ani, împrumutat de la FCSB), fundașul David Maftei (18 ani, împrumutat de la Farul Constanța) și fundașul Tudor Vomir (21 ani, împrumutat de la ”U” Cluj).

Echipa din Dej debutează în noul sezon de Liga 2 cu un meci pe teren propriu. Sâmbătă, 6 august, de la ora 11:00, va primi vizita celor de la FK Miercurea Ciuc.

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-ridiculizat-gloria-bistrita-nasaud-intr-un-meci-amical-fundasul-alexandru-git-a-marcat-trei-goluri-19239072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-a-readus-in-lot-unul-dintre-eroii-promovarii-in-liga-2-un-jucator-de-la-u-cluj-putem-sa-prindem-play-off-19238693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

Marius ANGHEL 02 Aug. 2022, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă