Prima venire la Unirea Dej. Dragoș Militaru a primit un fundaș din Liga 3: ”A semnat un contract valabil un sezon”

Andrei PASCU 24 Jun. 2022, 15:53 Liga 2
Prima venire la Unirea Dej. Dragoș Militaru a primit un fundaș din Liga 3: ”A semnat un contract valabil un sezon”

Unirea Dej a făcut prima achiziție din această vară! A anunțat, vineri, aducerea fundașului lateral Iulian Ciubotaru (21 de ani), care stagiunea trecută a fost legitimat în Liga 3, la CSM Reșița, echipă care a ratat promovarea în Liga 2 în urma barajului decisiv cu CSC Dumbrăvița.

Unirea Dej, la primul transfer! Iulian Ciubotaru a semnat

Este o mutare în stilul Unirii Dej, de aducere a unui jucător tânăr, căruia i-a oferit însă un contract pe un singur sezon, până în vara lui 2023. Noul fotbalist din lotul formației lui Dragoș Militaru nu este străin de Liga 2, el evoluând pentru Metaloglobus înaintea trecerii la CSM Reșița, până în vara anului trecut.

În stagiunea 2019-2020, Iulian Ciubotaru a prins 18 de meciuri pentru Metaloglobus, iar în sezonul următor, 2020-2021, a fost utilizat în 22 de partide din divizia a doua.

IULIAN CIUBOTARU la FC Unirea Dej

Fundașul dreapta născut la Iași (21 de ani) a evoluat două sezoane, în Liga 2, la Metaloglobus București, iar campionatul trecut a îmbrăcat tricoul echipei CSM Reșița.

Iulian – care a semnat un contract valabil un sezon – s-a alăturat deja lotului condus de Dragoș Militaru și i-a cunoscut pe noii săi colegi.

Bine ai venit la FC Unirea Dej și mult succes, Iulian!

Revenim cu declarația noului unirist!”, se arată în postarea Unirii Dej de pe Instagram.

Iulian Ciubotaru: ”Am venit la Unirea Dej pentru că m-a atras Liga 2”

Iulian Ciubotaru a recunoscut că a semnat cu Unirea Dej pentru a reveni în Liga 2, dar și pentru că e convins că echipa poate face și în stagiunea următoare rezultate bune și chiar mai mult decât sezonul anterior:

I-am cunoscut pe băieți, sunt o echipă foarte bună. Ca o primă impresie, m-am întâlnit deja cu băieții în vestiar, pe mulți dintre ei îi știu pentru că am mai jucat cu ei și împotriva lor. Sunt un grup bun, jucători buni cu multă calitate din ce am observat.

Am venit la Dej pentru că m-a atras Liga 2, ceea ce au făcut băieții sezonul trecut e ceva de nedescris, au avut rezultate foarte bune și un lucru foarte important care m-a atras a fost și locul.

L-am urmărit pe domnul Dragoș, un antrenor foarte tânăr, care dă șanse tinerilor. Cred că pentru el e doar începutul, va face rezultate bune și va ajunge la Liga 1.

Am urmărit câteva meciuri din sezonul trecut, i-am urmărit și pe băieți. Am observat stadionul plin mereu. Le cer fanilor să vină, să ne susțină și sezonul care urmează. Să facem lucruri și mai bune decât s-au făcut sezonul trecut. Îi așteptăm la stadion, să ne susțină într-un număr cât mai mare și sperăm ca Unirea Dej să facă rezultate și mai bune ca anul trecut”.

Unirea Dej a rămas fără cinci jucători față de sezonul trecut

Dacă la capitolul veniri aceasta este prima mutare făcută de Unirea Dej, la plecări lista este destul de importantă. Raul Papp (portar, 21 de ani), Andrei Peter (mijlocaș, 20 de ani), Mircea Manole (atacant, 23 de ani), Ionuț Rus (fundaș, 20 de ani) și Patrick Popescu (atacant, 25 de ani) au părăsit formația din Dej până acum.

Rămâne de văzut cum va reacționa trupa lui Dragoș Militaru după aceste schimbări de lot destul de importante, iar un prim test care va da un oarecare indiciu despre nivelul echipei va avea loc săptămâna următoare, la 1 iulie, când Unirea Dej va întâlni campioana CFR Cluj.

Foto și video: Unirea Dej

 

 

 

 

Andrei PASCU 24 Jun. 2022, 15:53 Liga 2
Pe aceeași temă