Unirea Dej își menține strategia și transferă doar tineri. Un fundaș împrumutat de la Farul, cea mai recentă achiziție. Dragoș Militaru a dat startul cantonamentului

Andrei PASCU 29 Jun. 2022, 13:56 Liga 2
Unirea Dej își menține strategia și transferă doar tineri. Un fundaș împrumutat de la Farul, cea mai recentă achiziție. Dragoș Militaru a dat startul cantonamentului

E clar că Unirea Dej se va baza și în sezonul următor pe jucători tineri. Dacă în precedenta ediție a Ligii a 2-a strategia a ieșit perfect, rămâne de văzut cum se va descurca formația lui Dragoș Militaru în ediția 2022-2023. Dejenii au anunțat, recent, împrumutul fundașului central Gabriel Buta (20 de ani).

Unirea Dej a căzut la un acord cu Farul pentru împrumutul apărătorului, care va evolua sub comanda lui Militaru în sezonul următor. Născut la Oradea, Gabriel Buta a reușit să prindă și câteva meciuri în tricoul primei echipe a formației de la malul mării în sezonul trecut de Liga 1.

Gabriel Buta, al treilea transfer anunțat de Unirea Dej!

A fost utilizat de Gheorghe Hagi în patru partide din prima divizie, acumulând 61 de minute. Buta s-a format la Academia Hagi și este dublu câștigător al campionatului în România, la categoriile de vârstă sub 17 și sub 19 ani.

GABRIEL BUTA la FC Unirea Dej

Mijlocașul central (20 de ani) va evolua la clubul nostru, sub formă de împrumut, de la Farul Constanța. Născut la 29 ianuarie 2002, la Oradea, jucătorul de picior stâng este multiplu campion național de juniori (U17, U19) cu Viitorul Constanța.

Calitățile sale l-au adus în atenția primei echipe a lui Hagi, astfel că Gabriel a debutat în Liga 1 în 26 aprilie 2021, într-un meci cu FC Voluntari. Convocat constant la loturile naționale, noul unirist a îmbrăcat tricoul României U18, U19 și U20, iar anul trecut a fost convocat, în premieră, la U23.

Bine ai venit la FC Unirea Dej și mult succes în tricoul alb-albastru, Gabriel!”, a anunțat Unirea Dej.

Gabriel Buta, declarații după împrumutul la Unirea Dej

În mod evident, Gabriel Buta poate prinde experiență la Unirea Dej, la profesioniști, mai ales că Dragoș Militaru le dă multă încredere tinerilor și a arătat că știe să lucreze cu ei.

De altfel, noul jucător al formației din Dej a recunoscut că acest aspect a contat enorm în decizia lui, de a hotărî să vină sub formă de împrumut la Unirea.

(N.r. – De ce ai ales Unirea Dej?) ”M-a convins tinerețea grupului să vin. A contat și faptul că echipa este construită în jurul tinerilor. Îi cunosc pe băieți, pe mulți dintre ei, când am jucat cu CFR, pe câțiva chiar de la Constanța.

(N.r. – Despre Dragoș Militaru) Îmi place că face echipa în jurul tinerilor, îi plac tinerii și asta e bine. Îmi propun să fiu sănătos, să îmi ajut echipa, să mă pregătesc cât mai bine.

(N.r. – Despre meciurile jucate la naționalele under ale României) Părerea mea este că acele meciuri contează, sunt meciuri internaționale. E un plus.

(N.r. – Mesaj pentru fani) Să vină în număr cât mai mare la stadion, să ne susțină, să fie alături de noi”, a spus Gabriel Buta.

Gabriel Buta e a treia venire, dar Unirea Dej mai are nevoie de jucători

Venirea lui Gabriel Buta reprezintă a treia noutate din lotul Unirii Dej din acestă vară, după reluarea pregătirilor. Zilele trecute au fost prezentați fundașul lateral Iulian Ciubotaru (21 de ani, ex CSM Reșița) și mijlocașul Ciprian Călugăr (18 ani, împrumutat de la Universitatea Cluj).

Dacă la capitolul veniri aceasta este a treia mutare făcută de Unirea Dej, la plecări lista este destul de importantă. Raul Papp (portar, 21 de ani), Andrei Peter (mijlocaș, 20 de ani), Mircea Manole (atacant, 23 de ani), Ionuț Rus (fundaș, 20 de ani) și Patrick Popescu (atacant, 25 de ani) au părăsit formația din Dej până acum.

Unirea Dej a intrat în cantonament!

Anunțul venirii lui Gabriel Buta a fost făcut marți, iar o zi mai târziu, miercuri, 29 iunie, Unirea Dej a intrat în cantonamentul programat în această vară, pe plan local. Dragoș Militaru va organiza, în mare parte, două antrenamente pe zi în perioada cantonamentului, dar vor urma și meciurile amicale. Anunțul Unirii Dej:

De astăzi, jucătorii Unirii Dej se află într-un stagiu de pregătire pe plan local până în data de 9 iulie. Pe perioada cantonamentului, fotbaliștii vor avea parte de câte două antrenamente pe zi, cu excepția zilei de duminică, când este programată o singură ședință de pregătire.

În acest interval, uniriștii vor disputa două jocuri de verificare cu adversari din Liga 1, după cum urmează:
CFR 1907 Cluj (1 iulie, ora 18, Cluj-Napoca)
AFC Hermannstadt (7 iulie, ora 18, Sibiu)

Vă reamintim, după cantonament mai sunt programate patru partide amicale:
CSC Dumbrăvița (16 iulie)
CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca (23 iulie)
CFR 1907 Cluj 2 (23 iulie)
CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (30 iulie, Dej)
*alte detalii vor fi comunicate de îndată ce vor fi stabilite; programul partidelor de verificare mai poate suferi modificări”.

Precizările lui Dragoș Militaru în privința cantonamentului

Foto și video: Unirea Dej

 

Andrei PASCU 29 Jun. 2022, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă