Gloria Buzău și-a prezentat primele șase achiziții din această iarnă. Cu echipa din Crâng a semnat un nou contract și Robert Sălceanu

Marius ANGHEL 25 Jan. 2023, 11:16 Liga 2
Gloria Buzău și-a prezentat primele șase achiziții din această iarnă. Cu echipa din Crâng a semnat un nou contract și Robert Sălceanu

Gloria Buzău și-a prezentat oficial primele șase achiziții din această iarnă, dar a comunicat și faptul că fundașul Robert Sălceanu a acceptat prelungirea contractului.

Pe cinci dintre ei îi mai anunțase o dată, după amicalul cu CSM Râmnicu Sărat, disputat sâmbăta trecută, ultima noutate fiind Joseph Godwin. Despre atacantul luat sub formă de împrumut de la UTA, Liga2.ro a scris în mai multe rânduri.

Gloria Buzău și-a prezentat primele șase achiziții din această iarnă

În această campanie de transferuri de iarnă, la Gloria Buzău au ajuns portarul Denis Rusu, fundașul Alexandru Șuteu, mijlocașii Răzvan Greu, Istvan Fulop și Andrei Pandele și atacantul Joseph Godwin.

Basarabeanul Rusu a mai evoluat în Liga 2 la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, 10 meciuri în sezonul 2020-2021. În România, portarul de 32 de ani a mai jucat pentru Poli Iași, iar în sezonul trecut și în prima parte a celui actual a fost legitimat la U Craiova, unde nu a apucat să joace în niciun meci oficial.

Șuteu are 18 ani și în ediția trecută a Ligii 2 și în cea actuală a evoluat sub formă de împrumut de la FCSB la Unirea Constanța. Fundașul originar din Târgu Mureș are 15 meciuri disputate în prima parte a sezonului 2022-2023, în toate fiind titular și neînlocuit.

Greu are 27 de ani, e născut tot la Târgu Mureș și are mai multe echipe pentru care a evoluat în Liga 2, la ”U” Cluj, Sepsi OSK, Farul Constanța, Unirea Slobozia și Unirea Dej. Cu aceasta din urmă a semnat în vară, la începutul sezonului actual, a bifat 14 meciuri în campionat, însă doar în două a început ca titular, iar în cele 292 de minute în care a fost pe teren a marcat 1 gol. Are și meciuri în Liga 1, pentru ”U” Cluj (1 meci) și FC Botoșani (7 meciuri).

Fulop este cel mai experimentat. Mijlocaș de 32 de ani originar tot din Târgu Mureș, a evoluat mai multe sezoane la rând în prima ligă la FC Botoșani și Sepsi OSK. Are și două experiențe în Ungaria, la Diosgyor și Bekescsaba. La aceasta din urmă și-a petrecut timpul în prima parte a sezonului 2022-2023, în liga secundă din țara vecină, fiindcă a prins doar 92 de minute în 2 jocuri. Cu siguranță este ieșit din formă, fiindcă în ultimele două sezoane și jumătate are doar 16 meciuri ”în picioare”.

Pandele vine tot de la Unirea Constanța, unde a fost împrumutat în acest sezon de la FCSB. Mijlocașul bucureștean de 19 ani a evoluat pentru trupa care juca la Clinceni în 15 partide și a înscris 3 goluri. El este și internațional U19. A mai evoluat la FCSB (2 jocuri în Liga 1) și Metaloglobus (24 meciuri în Liga 2).

În fine, nigerianul Godwin a fost împrumutat de la UTA, unde atacantul a apucat să joace în acest sezon doar 32 de minute într-un joc din prima ligă și altul din Cupa României. Antrenorul Laszlo Balint a considerat că pentru tânărul african e mai bine să meargă la o altă echipă unde să aibă șansa să evolueze mai mult.

”Oficial, au semnat contractele!
Cu o săptămână înainte de plecarea în stagiul de pregătire din Bulgaria, Gloria Buzău a reuşit să oficializeze transferurile a şase jucători sosiţi în această iarnă sub comanda lui Adrian Mihalcea. Este vorba despre goalkeeperul Denis Rusu (CSU Craiova), care a încheiat un angajament pe un sezon şi jumătate, la fel ca şi mijlocaşii Răzvan Greu (Unirea Dej) şi Istvan Fulop (Bekescsaba/Ungaria). Sub formă de împrumut, până la finalul acestui sezon, au venit atacantul nigerian de 19 ani – Joseph Godwin (UTA Arad), fundaşul Alexandru Şuteu (U. Constanţa) şi mijlocaşul Andrei Pandele (U. Constanţa).
Sub comanda lui Adrian Mihalcea se află şi goalkeeperul Dragoş Horeboiu (20 de ani), revenit după împrumutul la ACS Câmpulung Muscel Elite şi care se află sub contract cu echipa noastră până în 2024”, a transmis Gloria Buzău.

Robert Sălceanu, nou contract valabil până în 2026

Totodată, echipa din Crâng anunță că fundașul Robert Sălceanu, adus inițial sub formă de împrumut de la Dunărea Călărași, în ianuarie 2022, a semnat un nou contract, unul valabil până în vara anului 2026.

Fundașul originar din Călărași a prins 8 meciuri la Buzău în partea secundă a Ligii 2, iar în actuala ediție a evoluat în 12 din cele 16 partide desfășurate până acum, de 11 ori fiind titular și de două ori fiind înlocuit.

”Ne bucurăm în acelaşi timp de alegerea făcută de fundaşul Robert Sălceanu (19 ani). Internaţionalul de tineret U20 şi-a prelungit angajamentul cu formaţia noastră până în 2026”, a informat Gloria Buzău.

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-echipei-uta-a-explicat-de-ce-a-fost-de-acord-cu-cedarea-lui-joseph-godwin-la-gloria-buzau-19258533

https://liga2.prosport.ro/liga-4/adrian-petre-reales-presedinte-al-ajf-buzau-sunt-sigur-ca-si-de-acum-inainte-vom-reprezenta-un-exemplu-19258458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-csm-ramnicu-sarat-amical-19258394

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-matis-continua-lupta-pentru-play-off-si-dupa-despartirea-de-gloria-buzau-a-semnat-cu-o-echipa-si-mai-bine-pozitionata-in-liga-2-ar-fi-un-dezastru-sa-nu-l-prindem-19258347

Marius ANGHEL 25 Jan. 2023, 11:16 Liga 2
Pe aceeași temă