Unirea Dej, la al doilea transfer al verii. A împrumutat un mijlocaș de la ”U” Cluj: ”Bine ai venit”

Andrei PASCU 27 Jun. 2022, 19:46 Liga 2
Unirea Dej, la al doilea transfer al verii. A împrumutat un mijlocaș de la ”U” Cluj: ”Bine ai venit”

Unirea Dej a început să conteze în privința venirilor, iar recent a făcut a doua achiziție a verii. A ajuns la un acord cu Universitatea Cluj pentru împrumutul mijlocașului Ciprian Călugăr, în vârstă de 18 ani, care sezonul trecut a jucat finala în Liga Elitelor.

Ciprian Călugăr, al doilea transfer făcut de Unirea Dej în această vară

Fotbalistul născut în Turda a fost crescut de Academia Universitatea Cluj, iar pentru cel puțin sezonul următor va evolua pentru Unirea Dej. Înainte de anunțul venirii lui Ciprian Călugăr, sub comanda antrenorului Dragoș Militaru a ajuns fundașul de bandă Iulian Ciubotaru, care sezonul trecut a jucat în Liga 3, la CSM Reșița.

CIPRIAN CĂLUGĂR la FC Unirea Dej

Mijlocașul în vârstă de 18 ani va evolua la Dej, sub formă de împrumut, de la U Cluj. În acest an, fotbalistul de picior drept a devenit vicecampion cu U Cluj la Liga Elitelor U19.

Fotbalistul născut la Turda s-a alăturat deja lotului condus de Dragoș Militaru și i-a cunoscut pe noii săi colegi.

Bine ai venit la FC Unirea Dej, Ciprian”, a anunțat Unirea Dej pe Facebook.

Ciprian Călugăr, după venirea la Unirea Dej: ”Băieții m-au primit foarte bine”

Ciprian Călugăr se află la prima experiență în fotbalul profesionist, iar decizia venirii la Unirea Dej a avut la bază, după cum a declarat, politica echipei, aceea de a da șanse multe jucătorilor tineri.

Mijlocașul e convins că stagiunea care vine Unirea Dej va putea avea cel puțin aceleași rezultate pe care le-a avut și sezonul trecut, unele peste așteptări:

(N.r. – Ce te-a convins că semnezi cu Unirea Dej?) ”M-a convins faptul că se bazează pe jucători tineri și spiritul de echipă. Băieții m-au primit foarte bine, pot spune că deja m-am acomodat. Mă simt bine. Pe o parte din jucători o cunoșteam. Antrenorul e foarte, foarte bun, se bazează pe jucătorii tineri, iar acesta e doar începutul de carieră.

Văd un sezon următor foarte greu, eu încerc să dau totul. A fost o experiență foarte, foarte frumoasă faptul că anul trecut am ieșit vicecampion la U19, mai ales că am jucat și pe un stadion foarte frumos, dar s-a întâmplat să nu fie rezultatul în favoarea noastră.

(N.r. – Mesaj pentru suporteri) Sper să vină în număr cât mai mare la stadion și să ne susțină. Vrem să îi facem fericiți”.

Unirea Dej s-a despărțit de cinci jucători în această vară

Dacă la capitolul veniri aceasta este a doua mutare făcută de Unirea Dej, la plecări lista este destul de importantă. Raul Papp (portar, 21 de ani), Andrei Peter (mijlocaș, 20 de ani), Mircea Manole (atacant, 23 de ani), Ionuț Rus (fundaș, 20 de ani) și Patrick Popescu (atacant, 25 de ani) au părăsit formația din Dej până acum.

Ne vom concentra pe eventuale noi sosiri la echipă, în funcție de buget. Pe latura financiară, suntem în discuții cu mai mulți sponsori. Discutăm cu domnul primar pentru o mică reconfigurare a bugetului, încercăm să pregătim sezonul care vine.

Nu pot să spun dacă jucătorii care vor veni sunt maturi, dar categoric vor veni cel puțin cinci-șase. Nu pot să spun dacă aceștia vor fi din rândul jucătorilor cu experiență, cu nume. Avem o listă mai mare și împreună cu Dragoș o analizăm, vedem exact ce se mulează pe proiectul nostru, pe vestiarul nostru, ținând cont că mulți jucători din lotul actual au semnat prelungirile și vom continua cel puțin un an”, spunea Gabriel Magdaș în urmă cu o lună.

Foto: Unirea Dej
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-unirea-constanta-iau-locul-echipelor-academica-clinceni-si-gaz-metan-medias-in-noul-sezon-de-liga-2-frf-a-anuntat-cluburile-cu-certificare-pentru-editia-2022-2023-a-esalonului-secun-19235835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-se-refuza-al-doilea-fotbalist-care-spune-nu-prelungirii-contractuale-si-pleaca-din-ghencea-eu-am-luat-aceasta-decizie-19235858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gavra-si-andrei-macritchii-continua-cu-ripensia-cei-doi-jucatori-au-semnat-prelungirea-contractului-19235857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-la-primul-transfer-dupa-retrogradarea-in-liga-2-bogdan-gavrila-s-a-intors-in-stefan-cel-mare-dupa-sase-ani-19235850

 

 

 

 

Andrei PASCU 27 Jun. 2022, 19:46 Liga 2
Pe aceeași temă