Liga 2, șanse foarte mari să se reia cu 19 echipe! Unirea Constanța și-a oprit activitatea și desființarea e o chestiune de timp. Ultimele informații despre ”lanterna roșie”

Răzvan STÎNGĂ 13 Feb. 2023, 16:53 Liga 2
Liga 2, șanse foarte mari să se reia cu 19 echipe! Unirea Constanța și-a oprit activitatea și desființarea e o chestiune de timp. Ultimele informații despre ”lanterna roșie”

Pare doar o chestiune de timp până când Unirea Constanța va anunța Federația Română de Fotbal că nu va relua campionatul de Liga 2 după această pauză competițională, lucrurile fiind clare la nivel intern, la nivelul conducerii.

În acest moment, omul care se ocupă și coordonează proiectul Unirea Constanța, Vasile Geambazi, a anunțat că echipa își oprește activitatea.

Unirea Constanța și-a oprit activitatea și anunțul desființării e o chestiune de timp!

La ora actuală, din informațiile oferite de Dacian Nastai, antrenorul Unirii Constanța în prima parte a sezonului, activitatea a fost stopată și, dacă nu se întâmplă ceva extraordinar, atunci FRF va face anunțul oficial al desființării.

Unirea Constanța a reluat pregătirile la începutul săptămânii trecute, foarte târziu, toate formațiile din Liga 2 fiind pe finalul antrenamentelor înainte de prima rundă din acest an, dar vineri, 10 februarie, Vasile Geambazi l-a anunțat pe Dacian Nastai că echipa se va desființa, nu va termina nici măcar acest sezon.

Oricum, lucrurile erau foarte complicate și până la anunțul făcut sâmbătă, 11 februarie, de Dacian Nastai, pentru că abia a reușit să adune 10 jucători, nici măcar numărul necesar pentru a forma o echipă de start, ca să nu mai vorbim de rezerve.

Unirea Constanța inducea ideea că va opri activitatea încă de la finalul anului trecut

Mulți fotbaliști au plecat de la Unirea Constanța în această iarnă, în perioada de transferuri, iar acest detaliu era ușor de dedus, că echipa de Liga 2 riscă să se reunească fără un lot conturat în mare măsură.

FCSB a hotărât să ia tinerii de la Unirea Constanța și să îi cedeze la alte cluburi, fie sub formă de împrumut, fie definitiv.

Până acum, la nivel oficial, de la Unirea Constanța au plecat și și-au găsit deja noi echipe următorii jucători: Andreas Chirițoiu s-a înțeles cu SC Oțelul, Alexandru Șuteu și Andrei Pandele au ajuns la Gloria Buzău, Ștefan Cană a fost prezentat la Foresta Suceava, Aurelian Ciuciulete a ajuns la acord cu Metaloglobus, Rareș Trif și Paul Coza au semnat cu Unirea Ungheni, Răzvan Udrea a mers la Viitorul Pandurii, iar Adrian Niță a fost recent prezentat la CSM Slatina.

Dacian Nastai, despre situația echipei Unirea Constanța: ”Nu se mai dorește continuarea proiectului”

Acestea sunt informațiile pe care le-a adunat Liga2.ro de-a lungul perioadei de transferuri, dar lista cu jucători care și-au găsit alte angajamente este mai mare, mai fiind câțiva tineri ajunși în Liga 3.

Știrile nu sunt bune, am avut cinci zile în care am făcut o pregătire, dar din păcate începând cu ziua de azi (n.r. – sâmbătă, 11 februarie), am fost anunțat că nu se mai dorește continuarea proiectului.

Am avut în prima zi șapte-opt jucători, ajunsesem la 10 jucători apoi, dar din păcate anumiți jucători au venit, au plecat, nu a fost stabilitate și poate și asta a contat. Faptul că nu ne-am adunat cum ne-am dorit a contat.

Domnul Geambazi m-a anunțat că nu dorește să continue acest proiect. Nu cunosc exact cum era finanțată echipa, dar cu el țineam legătura. Aveam programat pentru azi dimineață (n.r. – sâmbătă) un amical cu echipa U18 a FCSB-ului, făcusem cinci zile de pregătire, voiam să ne punem la punct problemele de ordin fizic, dar ieri seară (n.r. – vineri, 10 februarie) am fost anunțat că se va renunța la acest joc și la proiect.

Mi-aș dori mult să continue, poate sunt anumiți jucători care vor să joace, dar sunt lucruri care mă depășesc, organizatoric și financiar, și aici mă opresc”, a comentat antrenorul Dacian Nastai situația de la Unirea Constanța, la Metropola TV.

Unirea Constanța se desființează dacă nu vine miracolul

Unirea Constanța este pe locul 20 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la egalitate cu echipa de deasupra, Politehnica Timișoara. În prima rundă din 2023 trebuie să evolueze, teoretic, pe terenul lui Dinamo, dar viitorul clubului e în acest moment incert.

Au fost recunoscute anumite discuții pentru preluarea pachetului majoritar de către alți oameni de afaceri, dar dacă nu se ajunge la un acord, sunt șanse mari ca Unirea Constanța să se retragă, să nu reia campionatul și să se desființeze.

Iată că lucrurile sunt complicate, conform celor declarate de Dacian Nastai, fiind de la bun început greu de crezut că un club precum ultima clasată din Liga 2 ar putea fi preluată de un acționar privat.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Răzvan STÎNGĂ 13 Feb. 2023, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă