Unirea Constanța riscă desființarea! Clubul din Liga 2 a fost scos la vânzare și a pierdut majoritatea jucătorilor

Răzvan STÎNGĂ 20 Jan. 2023, 16:01 Liga 2
Unirea Constanța riscă desființarea! Clubul din Liga 2 a fost scos la vânzare și a pierdut majoritatea jucătorilor

Incertitudinea planează asupra echipei Unirea Constanța, care poate ajunge chiar în pragul desființării dacă nu va fi preluată de un alt investitor în fotbal.

”Satelitul” neoficial al FCSB-ului nu mai prezintă interes pentru Gigi Becali, omul care are cuvânt decisiv și la formația din Liga 2 care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Clinceni, însă își are originea la Constanța, fosta denumirea a sa fiind SSC Farul, echipa înființată de suporterii care acum s-au alăturat fostului Viitorul Constanța, branduită FCV Farul Constanța.

Unirea Constanța se poate desființa! Gigi Becali nu mai ține echipa și așteaptă oferte

De altfel, chiar Becali a confirmat că nu mai este dispus să se implice la Unirea Constanța, fiind dezamăgit de modul în care merg lucrurile, echipa fiind pe ultimele locuri în Liga 2, dar nici financiar nu este mulțumit, considerând că sunt bani cheltuiți degeaba.

Astfel, dacă nu apare cineva dispus să investească la Unirea Constanța, să preia echipa, atunci ea se va desființa, iar astfel va fi consemnat un nou eșec al Federației Române de Fotbal, pentru modul în care gestionează astfel de cluburi.

Gigi Becali a declarat că jucătorii cei mai buni de la Unirea Constanța vor reveni la FCSB, de unde erau împrumutați, și vor fi cedați la alte cluburi, detaliu care s-a și confirmat în câteva rânduri, cu anumiți fotbaliști.

Omul de afaceri este în discuții, se pare, cu un privat care vrea să se implice la formația din Liga 2, să o preia, iar la Unirea Constanța să fie aduși jucători străini, aceasta fiind politica persoanei cu care Gigi Becali discută.

Unirea Constanța a rămas fără cei mai buni jucători. Sunt împrumutați la alte echipe de FCSB

Patronul FCSB-ului a anunțat și suma pentru care va fi cedată Unirea Constanța, dar pare greu de crezut că va fi preluată de cineva, mai ales în contextul dat, fără jucători și cu Liga 2 aproape de reluare. Mai trebuie remarcată și situația din ierarhia campionatului.

L-am pus pe MM (n.r. – Mihai Stoica) și i-am spus: «Vezi care au valoare (n.r.- dintre jucătorii de la Unirea Constanța) și care nu…». Am luat cinci dintre ei, i-am dat pe la nu știu ce echipe și aia va fi desființată. M-a costat vreo 4-500.000. Am cumpărat creanțele.

Le dau drumul celorlalți jucători. Argăseală nu le semnează rezilierea contractelor pentru că nu poate fără să primească ordin de la mine. Eu îl întreb pe MM. Acum o să ia cineva echipa și cel care o ia, o ia cu tot cu jucători. Îmi dă mie 125.000, cuiva 75.000, 200.000 în total.

Eu pierd 375.000 de euro. E cineva care aduce jucători din străinătate, vrea să intre în Liga 1 și să-i vândă mai departe. Am zis că pe mine nu mă mai interesează, eu nu vreau să mai cheltui bani, a spus Gigi Becali, conform DigiSport.

Liga2.ro a încercat să obțină informații despre Unirea Constanța de la antrenorul Dacian Nastai și de la Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali și omul care s-a implicat activ la formația din liga secundă.

Antrenorul nu știe nimic despre ceea ce discută conducerea, iar Geambazi avea telefonul închis în momentul în care reporterul nostru a încercat să ia legătura cu el.

Emilian Hulubei a confirmat că mulți dintre jucătorii care au evoluat la Unirea Constanța sunt liberi

Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a confirmat, înainte de declarațiile lui Gigi Becali de mai sus, faptul că mulți jucători au reziliat deja contractele cu Unirea Constanța. Ei fie se vor întoarce la FCSB, de unde erau împrumutați, fie vor rezilia și cu vicecampioana României și vor fi nevoiți să își caute noi cluburi.

Majoritatea jucătorilor de la Unirea Constanța și-au reziliat contractele. Da, au rămas fără echipă, cred că o să ia de la tineretul FCSB-ului.

Acum o să vedem cât de mari sunt problemele, în momentul în care se vor achita drepturile TV. Majoritatea cluburilor au cesionat o parte din banii pentru drepturile TV, dar nu știm dacă sunt suficienți acești bani. După 15 februarie vom avea o imagine clară asupra datoriilor.

Asta e practica acum, în momentul în care acumulezi foarte multe datorii, cesionezi o parte din bani, mai achiți un salariu și mai duci datoriile 2-3 luni. Muți datoriile de pe un an pe altul, ca să-ți poți lua licența, apoi iar acumulezi datorii. În Liga 2, echipele intră în insolvență sau se desființează, cum s-a întâmplat cu Clinceni și cu Gaz Metan.

Suntem în negocieri cu Federația și cu Liga pentru a stabili un contract unic în fotbal, un contract de activitate sportivă care reglementează niște situații care sunt regretabile în momentul ăsta”, a spus Emilian Hulubei, conform DigiSport.

Restanțe de patru luni. Tătăl unuia dintre jucători: ”Nu ne bagă nimeni în seamă. Domnul patron Geambazi n-a vrut să discute cu noi”

Potrivit informațiilor DigiSport, în acest moment erau restanțe salariale de patru luni la Unirea Constanța, iar salariile jucătorilor sunt cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Opt jucători și-ar fi reziliat contractele și au fost nevoiți să renunțe la restențele pe care clubul le avea către ei.

Un tată al unuia dintre jucătorii care s-au despărțit de Unirea Constanța a spus prin ce a trecut fiul său.

”Este ceva incredibil, ce pățesc acești copii. Nu mă refer doar la copilul meu, toți sunt talentați, au fost pe la loturile naționale. Cred că trebuie să tragem un semnal de alarmă. Asta pățesc jucătorii tineri în fotbalul românesc, în loc să fie ajutați, să primească încredere.

Am încercat mai multe zile să discutăm despre rezilierea contractului, dar nu ne bagă nimeni în seamă. Domnul patron Geambazi n-a vrut să discute cu noi. Până la urmă, am semnat rezilierea contractului, dar am renunțat la cele patru luni restante, adică 8.000 de lei. Vă dați seama despre ce bani vorbim la Liga 2? Nu pot să-i plătească nici pe ăștia.

Sunt foarte supărat în acest moment și vreau să reziliem contractul și cu FCSB, nu vreau ca băiatul meu să mai stea acolo. Dar n-am reușit să discutăm cu domnul Argăseală.

Îmi pare rău pentru că știu ce sacrificii a făcut băiatul meu, a stat singur prin baze de pregătire, de la 14 ani, fără mamă, fără tată. Am întrebat de ce nu a jucat mai mult și mi s-a spus că nu s-a pregătit bine. Nu poate să fie adevărat, eu știu cât muncește băiatul meu”, a spus tatăl unuia dintre jucătorii de la Unirea Constanța, pentru digisport.ro.

Andreas Chirițoiu și Adrian Niță, prezentați deja la alte echipe. Șuteu și Pandele sunt la Buzău

Unii dintre jucătorii care au fost sub contract cu Unirea Constanța și-au găsit deja noi echipe, fiind prezentați de alte formații din Liga 2. Andreas Chirițoiu (foto articol) s-a înțeles cu SC Oțelul, iar Adrian Niță a semnat cu Concordia Chiajna.

Alexandru Șuteu (fundaș, 18 ani) și Andrei Pandele (mijlocaș, 19 ani) au ajuns la Gloria Buzău.

Unirea Constanța, fostă SSC Farul Constanța, fostă FC Farul Constanța, ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, 20, după primele 16 etape, cu 12 puncte acumulate, la fel ca Poli Timișoara. Amândouă echipele au retrogradat și în sezonul trecut al ligii secunde, însă au rămas în competiție după ce retrogradatele din prima ligă, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, s-au desființat și au rămas locuri vacante în Liga 2. Unirea Constanța, care era deja satelitul neoficial al FCSB din sezonul trecut, s-a mutat din vară la Clinceni.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-s-a-reunit-cu-un-lot-de-28-de-jucatori-sase-fiind-nou-veniti-ovidiu-herea-va-parte-din-stafful-lui-eugen-trica-19258060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-mai-facut-o-achizitie-19257766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-si-a-aflat-adversarele-de-la-turul-de-elita-de-cine-trebuie-sa-treaca-pentru-calificarea-la-euro-19256190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-de-pregatire-la-gloria-buzau-cu-25-de-jucatori-dintre-care-sapte-nume-noi-doi-veniti-de-la-ultima-clasata-pe-lista-absentilor-se-afla-si-primii-doi-capitani-19258041

Răzvan STÎNGĂ 20 Jan. 2023, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă