SC Oțelul a plecat în cantonamentul de la Vatra Dornei cu o nouă achiziție în lot. Și-a luat un atacant de la o adversară din Liga 2

Andrei PASCU 12 Jan. 2023, 20:46 Liga 2
SC Oțelul a plecat în cantonamentul de la Vatra Dornei cu o nouă achiziție în lot. Și-a luat un atacant de la o adversară din Liga 2

SC Oțelul a mai făcut o achiziție în această iarnă și a adus un jucător care în prima parte a sezonului a evoluat pentru altă formație din Liga 2, la Unirea Constanța.

Fără să emită un anunț oficial clar în acest sens, gălățenii l-au luat în cantonamentul de la Vatra Dornei pe Andreas Chirițoiu.

SC Oțelul a plecat în cantonament și a făcut o nouă achiziție, Andreas Chirițoiu

Atacantul de 19 ani aparține de FCSB, iar acordul pentru împrumutul la Unirea Constanța a fost întrerupt din această iarnă. Astfel, vârful a fost trimis la o formație care se luptă la promovare în Liga 2, la SC Oțelul.

Foarte probabil, Chirițoiu a mers la formația gălățeană tot sub formă de împrumut. Antrenorul Unirii Constanța, Dacian Nastai, a afirmat într-un dialog cu Liga2.ro, de săptămâna trecută, că e posibil ca anumiți fotbaliști care au jucat sub comanda sa în prima parte a campionatului să fie cedați tot sub formă de împrumut în eșalonul secund, dar la echipe mai bune, dacă se va ivi astfel de oportunități.

Dacian Nastai confirma că Unirea Constanța se poate despărți de câțiva jucători. Acum, Andreas Chirițoiu a ajuns la SC Oțelul

Iată că e cazul lui Chirițoiu, chiar dacă SC Oțelul nu a oferit detalii clare despre situația fotbalistului născut la Brașov.

”E posibil ca anumiți jucători să fie împrumutați de FCSB la echipe mai bune din Liga 2, la echipe clasate în partea superioară a clasamentului. Deocamdată nu cunosc lucruri concrete, dar știu că sunt discuții. Nu pot vorbi de ipoteze, rămâne de văzut cum vor decurge discuțiile”, declara Dacian Nastai pentru Liga2.ro, săptămâna trecută.

Chirițoiu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formației din Constanța, marcând de trei ori în 16 partide din vara lui 2022 până la întreruperea campionatului.

SC Oțelul a plecat în cantonament cu 29 de jucători

Referitor la cantonamentul echipei SC Oțelul de la Vatra Dornei, deplasarea s-a făcut joi, iar stagiul se va întinde până la 25 ianuarie. Va reveni la Galați ulterior, pentru ca cinci zile mai târziu să plece în Turcia, pentru al doilea cantonament.

În ceea ce privește jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a mai adus pe Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani) și Diego Zivulic (30 de ani).

29 de jucători au fost luați de Dorinel Munteanu la Vatra Dornei.

Jucătorii SC Oțelul Galați se vor deplasa astăzi în nordul Moldovei, la Vatra Dornei, unde vor efectua un stagiu de pregătire centralizat de două săptămâni, în perioada 12-25 ianuarie 2023. Astfel, oțelarii vor avea parte de un program intensiv de acumulare în care se va pune accent pe antrenamentul fizic. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a convocat un lot de 29 de jucători, dar este posibil ca în stagiul de pregătire componența lotului să mai sufere modificări.

Iată lotul SC Oțelul Galați care se va deplasa în cantonament:

Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareș Pop, Darius Paharnicu
Fundași: Fracois Yabre, Costin Ghiocel, Andrei Rus, Ionuț Ilieș, Ștefan Farcaș, Gabriel Nedelea, Cristian Sîrghi, Dan Panait
Mijlocași: Ionuț Neagu, Juri Cisotti, Octavian Ursu, Antonio Cruceru, Răzvan Gorovei, Mihai Adăscăliței, Vasile Jardan, Denis Cireș, Mario Mitoi, Laurențiu Maxim, Vanja Markovic, Denis Bordun, Ricardo Kip, Diego Zivulic
Atacanți: George Cîrjan, Alejandro Râpan, Valmir Berisha, Andreas Chirițoiu (19 ani, Unirea Constanța)

După revenirea din cantonamentul montan, vor urma câteva zile libere, iar apoi echipa va decola către Antalya (30 ianuarie – 10 februarie), unde va susține un stagiu centralizat în care vor avea loc și 4 partide de verificare. La întoarcerea în țară, formația noastră va mai disputa un meci amical, cu o săptămână înainte de reluarea oficială a campionatului Ligii 2.

Iată programul complet al perioadei de pregătire:

  • 12-25 ianuarie – cantonament Vatra Dornei
  • 30 ianuarie – 10 februarie – cantonament Antalya, Turcia
  • 18 februarie – meci de verificare
  • 25 februarie – CSM Slatina – Oțelul (Liga 2)

Primul joc oficial al roș-alb-albaștrilor în 2023 se va disputa în jurul datei de 25 februarie, pe terenul formației CSM Slatina, în etapa 17 a Ligii 2. Apoi, oțelarii vor primi pe teren propriu vizita celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc (4 martie) și se vor deplasa pe terenul formației CSC Dumbrăvița (11 martie), în ultima rundă a sezonului regular”, a anunțat SC Oțelul pe site.

Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax Foto) și SC Oțelul
Video: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-sc-otelul-a-mai-facut-o-achizitie-diego-zivulic-croatul-are-in-palmares-campionatul-si-cupa-croatiei-cu-echipe-diferite-19257685

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-cantonament-si-in-antalya-19257530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-sa-reunit-si-a-organizat-primul-antrenament-19257448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

Andrei PASCU 12 Jan. 2023, 20:46 Liga 2
Pe aceeași temă