Încă un jucător plecat de la Unirea Constanța și-a găsit echipă. Ştefan Cană a ajuns sub comanda lui Dorin Goian, la Foresta Suceava

Marius ANGHEL 23 Jan. 2023, 14:38 Liga 2
Încă un jucător plecat de la Unirea Constanța și-a găsit echipă. Ştefan Cană a ajuns sub comanda lui Dorin Goian, la Foresta Suceava

Ștefan Cană (22 de ani), fundaș care în prima parte a sezonului a fost jucător de bază la Unirea Constanța, și-a găsit și el o nouă echipă după ce s-a despărțit de trupa din Liga 2, ”satelit” neoficial al FCSB, aflată în moarte clinică.

Fotbalistul originar din Pașcani, în trecut fost la Farul Constanța, FCSB și Poli Iași, a ajuns sub comanda lui Dorin Goian la Foresta Suceava, liderul Seriei 1 a Ligii 3.

Ştefan Cană, cea mai importantă noutate din lotul Forestei, la reunire

Foresta s-a reunit astăzi, 23 ianuarie 2023, la stadionul Areni, în vederea pregătirii părții a doua a sezonului de Liga 3. La primul antrenament din acest an, Dorin Goian a avut un lot format din 27 de jucători, printre noutăți aflându-se și Ștefan Cană, informează Obiectiv de Suceava.

Șapte noutăți a avut Goian la prima ședință de pregătire susținută în noul an. Este vorba de portarul Daniel Zvoronciuc (Dante Botoșani), fundașul Ştefan Cană (Unirea Constanța / FCSB), mijlocașii Valentin Hagiu (Rapid Brodoc) și Sebastian Nechita (Dante Botoșani), atacantul Robert Martin (Şomuz Fălticeni) și juniorii Sebastian Burlacu și Ştefan Valentin Petraru (ambii de la LPS Suceava).

Au lipsit camerunezul Karime Makongo, învoit, milocașul Andrei Mirică, căruia i-a fost reziliat contractul, și Andrei Popovici, plecat la Bucovina Rădăuți.

Ştefan Cană este cea mai importantă noutate a Forestei, fundașul evoluând în prima parte a sezonului în Liga 2, în toate cele 16 meciuri disputate de Unirea Constanța, în 15 dintre ele începând ca titular și în 14 fiind integralist. În cariera sa a evoluat și în 7 partide de Liga 1, în două la FCSB și în șapte la Poli Iași, pentru aceasta din urmă având 24 de prezențe în ediția trecută a eșalonului secund. Cană a ajuns la Suceava sub formă de împrumut de la FCSB, clubul de care aparține contractual.

Dorin Goian: ”Poziția din clasament ne obligă să jucăm barajul”

Foresta va merge în această iarnă într-un cantonament la Gura Humorului, în perioada 6-18 februarie.

”Vrem să ne antrenăm cât mai bine, iar prima etapă să ne prindă în cea mai bună formă sportivă. E clar că poziția din clasament ne obligă să jucăm barajul. Asta le-am spus și jucătorilor în vestiar. Apoi, dacă vom reuși acest lucru, vom face tot ce ne stă în putere pentru a promova”, a declarat, citat de Obiectiv de Suceava, Dorin Goian, care a vorbit și despre achizițiile făcute: ”Sunt jucători pe care i-am dorit prin prisma posibilităților. Am încercat să luăm jucători pe posturile unde aveam nevoie de concurență.”

În această perioadă de pregătire, echipa din Suceava va disputa șapte meciuri, cu Politehnica Iași (3 februarie), Gloria Bistrița Năsăud (11 februarie), Şomuz Fălticeni (18 februarie și 1 martie), Aerostar Bacău (22 februarie), Rapid Brodoc (25 februarie) și Bucovina Rădăuți (4 martie).

Foresta Suceava este deja calificată matematic în play-off, cu 38 de puncte acumulate în primele 15 etape ocupând locul 1 în Seria 1. În ultimele trei etape ale sezonului regular, Foresta va întâlni Ceahlăul (acasă / locul 4), Știința Miroslava (acasă / locul 6) și Bucovina Rădăuți (deplasare / locul 2), toți adversari în lupta pentru play-off. Campionatul se va relua din data de 10 martie.

Foto: Gazeta de Suceava și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-o-echipa-din-liga-3-a-fost-depunctata-era-in-top-4-in-seria-sa-iar-acum-are-emotii-sa-prinda-play-off-ul-in-aceasta-pauza-de-iarna-patronul-a-vrut-sa-si-pacaleasca-jucatorii-ca-desfiinteaza-c-19258508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-dorita-de-cel-care-a-ingropat-o-fosta-campioana-a-romaniei-a-recunoscut-ca-a-negociat-cu-gigi-becali-preluarea-satelitului-neoficial-al-fcsb-19258422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-risca-desfiintarea-19258300

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-a-primit-si-ultima-transa-de-buget-19257194

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-prima-veniri-din-pauza-de-iarna-19256884

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-doar-un-sfert-din-locurile-care-duc-in-play-off-ul-ligii-3-sunt-ocupate-matematic-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-situatia-pentru-play-out-este-ceva-mai-limpede-19257183

Marius ANGHEL 23 Jan. 2023, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă