Unirea Constanța, dorită de cel care a îngropat o fostă campioană a României! A recunoscut că a negociat cu Gigi Becali preluarea satelitului neoficial al FCSB

Marius ANGHEL 21 Jan. 2023, 17:01 Liga 2
Unirea Constanța, dorită de cel care a îngropat o fostă campioană a României! A recunoscut că a negociat cu Gigi Becali preluarea satelitului neoficial al FCSB

Marian Costea, cel sub conducerea căruia fosta campioană a României Astra a fost condusă la groapă în 2022, este personajul care a negociat cu Gigi Becali în calitate de intermediar preluarea echipei Unirea Constanța, formație aflată în moarte clinică și pe care vrea să o resusciteze cel puțin până la finalul sezonului.

Marian Costea a negociat cu Gigi Becali preluarea Unirii Constanța

Patronul FCSB, Gigi Becali, a anunțat zilele trecute, într-o intervenție la DigiSport, că se află în negocieri pentru cedarea clubului Unirea Constanța, ultima clasată din Liga 2 în acest moment, satelitul neoficial al vicecampioanei României, care a fost condusă până acum prin intermediul lui Vasile Geambazi, nepotul său.

Becali nu a indicat și numele celui cu care se află în negocieri, însă ProSport a aflat că personajul respectiv este Marian Costea, ultima dată președinte la Astra, cel sub conducerea căruia fosta campioană a României a retrogradat în vară din Liga 2, iar din cauza managementului său a ajuns la desființare după opt etape cu umilințe crunte în acest sezon de Liga 3.

Contactat de către ProSport, Marian Costea a confirmat informația, dar a dorit să facă și niște precizări în legătură cu discuțiile pe care le-a avut cu Gigi Becali.

”Este adevărat. Am discutat cu domnul Becali. Dar vreau să scrieți că eu am avut mandat să discut doar ca intermediar, deoarece eu am reprezentat niște investitori, cei care doresc să se implice la această echipă. Oamenii pe care eu îi reprezint au încredere în lotul actual, în tinerii fotbaliști români, dar vor mai aduce și ei niște jucători mai de valoare. Însă, dânșii au și o condiție pentru ca tranzacția să se finalizeze.

Doresc ca jucătorii de la FCSB, cei care sunt acum la Unirea Constanța să rămână pe loc la echipă. Dacă FCSB-ul îi va lua înapoi, atunci cei pe care eu îi reprezint nu mai sunt interesați să bată palma cu domnul Becali. Oricum societatea are și niște datorii. Cei pe care eu îi reprezint doresc să facă un lot competitiv, iar obiectivul este salvarea de la retrogradare. Au mare încredere că acest obiectiv se poate realiza. Acum vom vedea și dacă cei de la FCSB își vor lua jucătorii înapoi”, a spus Costea.

Gigi Becali vrea 200.000 de euro pentru a scăpa de Unirea Constanța

Unirea Constanța este în insolvență.

ProSport a aflat că Gigi Becali a cerut pentru finalizarea tranzacției 200.000 de euro și dorește ca jucătorii FCSB-ului împrumutați la Unirea Constanța, adică tot lotul, să revină la clubul său, lucru deloc agreat de investitorii respectivi, cei care sunt reprezentați în negocierile cu Gigi Becali de Marian Costea.

Aceiași investitori pomeniți de Costea i-a avut în spate, sau cel puțin așa a declarat el, și când a ajuns la Astra, iar rezultatele avute sunt deja cunoscute: fosta campioană s-a desființat.

Deja o parte dintre jucătorii s-au despărțit de echipa care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Clinceni. Andreas Chirițoiu s-a înțeles cu SC Oțelul, Adrian Niță a semnat cu Concordia Chiajna, iar Alexandru Șuteu și Andrei Pandele au ajuns la Gloria Buzău.

”Majoritatea jucătorilor de la Unirea Constanța și-au reziliat contractele”, spunea, zilele trecute, președintele AFAN, Emilian Hulubei.

”Acum o să ia cineva echipa și cel care o ia, o ia cu tot cu jucători. Îmi dă mie 125.000, cuiva 75.000, 200.000 în total. Eu pierd 375.000 de euro. E cineva care aduce jucători din străinătate, vrea să intre în Liga 1 și să-i vândă mai departe. Am zis că pe mine nu mă mai interesează, eu nu vreau să mai cheltui bani”, declara Gigi Becali despre Unirea Constanța, conform DigiSport.

Unirea Constanța e ultima clasată în Liga 2 și e singura din campionat care nu s-a reunit

Unirea Constanța, fostă SSC Farul Constanța, fostă FC Farul Constanța, ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, 20, după primele 16 etape, cu 12 puncte acumulate, la fel ca Poli Timișoara.

Amândouă echipele au retrogradat și în sezonul trecut al ligii secunde, însă au rămas în competiție după ce retrogradatele din prima ligă, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, s-au desființat și au rămas locuri vacante în Liga 2. Unirea Constanța, care era deja satelitul neoficial al FCSB din sezonul trecut, s-a mutat din vară la Clinceni.

Unirea Constanța este singura echipă care până în acest moment, în această iarnă, nu s-a reunit, și chiar dacă o va face tot va avea șanse mici să se salveze sportiv de la retrogradare.

Campionatul Ligii 2 se reia în ultimul weekend al lunii februarie.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-risca-desfiintarea-19258300

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-astra-a-fost-retrogradata-in-ultima-liga-din-giurgiu-fosta-campioana-a-romaniei-a-abandonat-liga-3-iar-rezultatele-din-acest-sezon-numai-esecuri-usturatoare-i-au-fost-anulate-19250417

https://liga2.prosport.ro/liga-3/capat-de-drum-si-de-umilinte-pentru-astra-clubul-campion-al-romaniei-in-2016-a-anuntat-federatia-ca-se-retrage-din-liga-3-si-da-vina-pentru-aceasta-situatie-pe-fifa-si-frf-19250021

Marius ANGHEL 21 Jan. 2023, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă