Surpriză? Nici restanța Ripensia – CS Mioveni nu se mai dispută! Argeșenii au doar trei cazuri de COVID-19, nu fac deplasarea la Timișoara și vor câștiga la ”masa verde”

Marius ANGHEL 01 Dec. 2020, 13:16 Liga 2
Surpriză? Nici restanța Ripensia - CS Mioveni nu se mai dispută! Argeșenii au doar trei cazuri de COVID-19, nu fac deplasarea la Timișoara și vor câștiga la ”masa verde”

După ”U” Cluj – Farul Constanța, nici al doilea meci restant programat miercuri, 2 decembrie, de la ora 14:00, nu se va mai desfășura. Partida din etapa a 12-a a Ligii 2 dintre Ripensia Timișoara și CS Mioveni a fost anulată și va fi câștigată la ”masa verde” de formația oaspete. Argeșenii au descoperit și ei, la fel ca ”marinarii”, că au cazuri de COVID-19 în lot și că DSP nu le permite să facă deplasarea pentru a juca la mijlocul acestei săptămâni.

Inițial, meciul dintre Ripensia și CS Mioveni nu s-a desfășurat din cauza faptului că trupa timișoreană a descoperit că are aproape tot lotul de jucători și stafful tehnic infectate cu COVID-19 și s-a aflat în mod real în imposibilitate de a juca. De altfel, Ripensia nu a putut evolua nici în următoarele două etape din campionat din cauza aceleiași probleme.

Cum regulamentul FRF spune că un meci amânat din cauza cazurilor de COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată, iar în situația în care jocul nu se poate desfășura nici la reprogramare, indiferent de cine întâmpină probleme de această dată, atunci va fi decis la ”masa verde” împotriva echipei din cauza căreia nu s-a disputat prima dată. În acest caz, Ripensia va pierde cu 3-0 la ”masa verde”.

CS Mioveni are doar trei cazuri de COVID-19, iar DSP Argeș nu o lasă să facă deplasarea la Timișoara

Doar trei jucători au fost descoperiți infectați cu COVID-19 la CS Mioveni, îndeajuns la DSP Argeș să nu permită echipei să facă deplasarea la Timișoara. Surprinzător sau nu, și CS Mioveni, la fel ca Farul, susține că a fost întoarsă din drum pentru a intra în izolare.

Tot regulamentul spune că o echipă are nevoie de maximum 13 jucători, dintre care un portar, pentru ca un meci să se dispute, dacă sunt descoperite infectări cu COVID-19 în cadrul clubului. Dacă DSP-ul din județul respectiv nu dă aviz de joc, atunci echipa nu poate face deplasarea, lucru care se întâmplă acum atât la Constanța, cât și în Argeș.

”Echipa noastră de fotbal a fost întoarsă astăzi din drumul pe care plecase spre Timişoara.

Astfel 3 dintre jucătorii echipei noastre au prezentat simptome specifice virusului COVID, au fost testaţi şi au ieşit pozitiv. Echipa plecase spre Timişoara, însă a fost imediat intoarsă din drum . Au fost anunţate Federaţia şi DSP-ul şi s-a intrat în izolare până la terminarea anchetei epidemiologice.

În zilele următoare, până la reluarea antrenamentelor, tot lotul va fi retestat.

Conducerea, CS Mioveni”, sună comunicatul CS Mioveni postat pe site-ul clubului.

CS Mioveni are, acum, probleme cu COVID-19 pentru prima dată în acest sezon.

  • În acest moment, CS Mioveni ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2, cu 18 puncte acumulate în 13 meciuri, iar cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde” va urca pe locul 7, cu 21 de puncte. Ripensia are 15 puncte strânse în 10 jocuri și e pe locul 16.

Teama lui Cosmin Petruescu se adeverește

Antrenorul echipei Ripensia, Cosmin Petruescu, parcă anticipa ceea ce o să urmeze. După ce formația sa a avut probleme serioase cu noul coronavirus, a stat în izolare mai bine de două săptămâni și nu a putut juca trei meciuri consecutive în campionat, cu CS Mioveni, ”U” Cluj și Farul. ”Conferențiarul” spunea că e dispus ca echipa sa să joace din trei în trei zile, doar să dispute pe teren aceste jocuri restante.

Bineînțeles, chiar dacă nu a spus-o, antrenorul făcea referire și la adversari, ca aceștia să nu se dea loviți și să acuze că nu pot juca restanța, fiindcă oricum vor câștiga la ”masa verde”, pentru că prima dată amânarea nu s-a produs din cauza lor.

”Noi avem 20 de jucători pozitivi și trei membri din staff. Suntem considerați focar de către DSP și nu avem voie să ieșim mai devreme de 14 zile din izolare. După 14 zile avem nevoie de scrisoare medicală de la medicul de familie sau un test negativ pentru a fi considerați vindecați. Pentru a nu mai fi testați 90 de zile, avem nevoie de scrisoarea medicală. Ne dorim să jucăm toate meciurile pe teren, cu toate că mi-e teamă de probleme musculare.

Noi ne dorim să jucăm toate meciurile pe teren. Am fost responsabili, am anunțat la timp toate echipele că nu puteau juca, ne-am testat când am avut simptome. Ne dorim același lucru și de la adversarii noștri. Suntem dispuși să jucăm după etapa cu Reșița. Suntem dispuși să jucăm din trei în trei zile. Ca o părere personală, cred că ar trebui să se modifice acel paragraf de regulament care spune că indiferent ce echipa e vinovată, la a doua amânate pierde meciul cu forfait prima care a solicitat reprogramarea”, declara Cosmin Petruescu pentru Liga2.ro.

De ceea ce se temea Petruescu se și petrece acum. CS Mioveni are trei cazuri de COVID-19, DSP nu-i permite să joace și va câștiga la ”masa verde” restanța cu Ripensia.

Restanța ”U” Cluj – Farul nu se joacă nici ea

Tot meciuri, de la ora 16:45, era programată și restanța din etapa a 11-a a Ligii 2 dintre ”U” Cluj și Farul. Nici acest meci nu se va disputa, acum din cauza faptului că cei de la Farul au cazuri de COVID-19, după ce prima dată se amânase jocul din cauza clujenilor. Farul va câștiga și ea la ”masa verde”.

Astăzi, de la ora 16:45, la Călărași are loc restanța Dunărea – Turris Oltul, meci care contează tot pentru etapa a 12-a a Ligii 2. Partida a fost reprogramată după ce inițial teleormănenii au fost în imposibilitate de a juca din cauza infectărilor multiple cu COVID-19.

Au existat zvonuri că Dunărea nu va putea disputa restanța și că ar urma să câștige la ”masa verde”, fiindcă, la fel, au cazuri de COVID-19 în lot, descoperite în ultimul moment, însă până la publicarea acestui articol meciul este programat să aibă loc.

Restanța dintre CSM Reșița și Concordia Chiajna a fost reprogramată a doua oară. Deci se poate, dacă vrea FRF

Într-o situație aproximativ asemănătoare cu cea în care se află acum Farul și CS Mioveni a fost și Concordia Chiajna. Înainte de meciul restanță din etapa a 10-a a Ligii 2 cu CSM Reșița, meci care nu s-a disputat inițial din cauză că echipa gazdă a întâmpinat probleme cauzate de COVID-19, trupa ilfoveană s-a autoizolat după ce mai mulți jucători au avut simptome specifice infectării cu COVID-19, iar DSP Ilfov i-a interzis să facă deplasarea către Banat.

Atunci, Departamentul Competiții al FRF a suspectat Concordia Chiajna că nu a dorit în mod expres să facă această deplasare pentru a câștiga la ”masa verde” și a reprogramat meciul a doua oară, pentru a doua zi, de pe 11 noiembrie pe 12 noiembrie, deși regulamentul interzice acest lucru.

”Cazurile” de la Concordia s-au dovedit a fi alarme false, iar echipa a făcut deplasarea la Reșița și a jucat după ce nu s-a antrenat trei zile și a pierdut cu 1-0. Clubul ilfovean a contestat reprogramarea meciului și încă așteaptă un verdict din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Atunci FRF a reprogramat meciul a doua oară. La fel ar putea face și acum cu partidele restante de acum ale celor de la Farul și CS Mioveni, după ce anchetele epidemiologice de la Constanța, respectiv Argeș se vor încheia și echipele își vor putea relua activitatea. Farul are șase cazuri, iar CS Mioveni are doar trei, astfel că amândouă au, cu siguranță, cel puțin 13 jucători pe care să se poată baza în jocurile cu ”U” Cluj, respectiv Ripensia.

Jocuri decise la ”masa verde” în acest sezon Liga 2 și 3 din cauza problemelor cu COVID-19:

  • Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Liga 2), nedisputată inițial din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le-au avut băcăuanii, iar la reprogramare nu a putut juca trupa gorjeană. Aerostar a fost sancționată cu 3-0.
  • Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 3-0 (Seria 1 Liga 3), amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Foresta.
  • CSM Deva – Măgura Cisnădie 3-0 (Seria 7 Liga 3), echipa gazdă a avut câștig de cauză după ce inițial oaspeții nu au putut juca, iar la reprogramare a avut probleme Deva;
  • CA Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) nu s-a desfășurat nici la programarea inițială, nici la reprogramare din cauza infectărilor multiple cu COVID-19 avute de trupa din Satu Mare. Aceasta a pierdut cu 3-0.
  • Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3 (Liga 2) – a fost decis în favoarea oltenilor, chiar dacă la reprogramare au fost semnalate doar trei cazuri de COVID-19 la CSM Slatina. În situația de față, Slobozia a atacat în mediul online ”lipsa de sportivitate” a adversarilor.
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Juniorul Vaslui 0-3 (Seria 1 Liga 3) – după ce au fost raportat numai două cazuri la formația din Vaslui la reprogramare, meciul nu s-a putut organiza nici a doua oară, astfel că CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a fost sancționată cu eșec la ”masa verde”
  • SCM Zalău – CA Oradea 3-0 (Seria 10 Liga 3) – amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Zalău, care a avut doar două cazuri pozitive.

În plus, nu s-a desfășurat nici restanța din etapa a 7-a a Ligii 3, Seria 10, Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare, atât la programare inițială, cât nici la reprogramare din cauza cazurilor de COVID-19 de la CSM Satu Mare. Comisia de Disciplină și Etică a FRF încă nu s-a pronunțat în acest caz, deși jocul face parte tocmai din etapa a 7-a.

Tot în 2 decembrie, de la ora 16:45, trebuia să aibă loc și meciul restant dintre Universitatea Cluj și Farul Constanța, contând pentru etapa a 11-a a Ligii 2. Surprinzător sau nu, jocul nu se va mai desfășura, deoarece clubul de la malul mării a descoperit la începutul săptămânii că are șase cazuri de COVID-19 în lot, astfel că DSP Constanța a interzis deplasarea echipei antrenate de Ianis Zicu la Cluj-Napoca. Farul va câștiga la ”masa verde”, deoarece prima dată jocul a fost amânat din cauza problemelor cu COVID-19 pe care le-a avut ”U” Cluj.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-reactia-lui-cosmin-petruescu-dupa-ce-cs-mioveni-a-anuntat-ca-nu-poate-juca-restanta-cu-ripensia-iar-timisorenii-vor-pierde-la-masa-verde-19160746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-u-cluj-farul-nu-se-mai-joaca-iar-echipa-lui-costel-enache-va-pierde-la-masa-verde-constantenii-au-descoperit-ca-au-cazuri-de-covid-19-19160715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-ripensia-cs-mioveni-a-fost-si-el-anulat-coronavirusul-a-lovit-iar-la-timisoara-19157175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-prima-echipa-din-liga-2-care-are-trei-meciuri-consecutive-amanate-din-cauza-coronavirusului-cosmin-petruescu-noi-ne-dorim-sa-jucam-pe-teren-ar-trebui-schimbat-acel-paragraf-de-re-19159248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensistii-se-trateaza-cu-paracetamol-si-vitamina-c-dupa-ce-aproape-toata-echipa-a-iesit-pozitiva-la-covid-19-cosmin-petruescu-e-infectat-si-el-imi-pare-bine-ca-ripensia-a-pus-p-19157452

Marius ANGHEL 01 Dec. 2020, 13:16 Liga 2
Pe aceeași temă