EXCLUSIV | Ripensiștii se tratează cu paracetamol și vitamina C după ce aproape toată echipa a ieșit pozitivă la COVID-19. Cosmin Petruescu e infectat și el: ”Îmi pare bine că Ripensia a pus pe primul plan sănătatea tuturor, deoarece noi mai aveam teste valabile până luni”

Anda DELIU 14 Nov. 2020, 15:44 Liga 2
EXCLUSIV | Ripensiștii se tratează cu paracetamol și vitamina C după ce aproape toată echipa a ieșit pozitivă la COVID-19. Cosmin Petruescu e infectat și el: ”Îmi pare bine că Ripensia a pus pe primul plan sănătatea tuturor, deoarece noi mai aveam teste valabile până luni”

Al treilea ”val” de coronavirus la Ripensia a lovit nemilos, cu 22 de pozitivi, dintre care șase persoane au avut și simptomele infectării. Antrenorul Cosmin Petruescu nu a scăpat nici el de noul virus venit din Asia, iar acum este acasă, izolat, și se tratează.

”Conferențiarul” a lăsat să se înțeleagă că clubul nu a dorit să meargă ”pe burtă”, deoarece regulamentar aveau teste valabile, și a testat pe toată lumea când unii au început să facă febră.

Acum, au fost depistați pozitivi din staff Petruescu secundul Iulian Muntean și antrenorul cu portarii Călin Frunză, iar din lot sunt infectați Ștefan Dobre, Haralambie Mociu, George Păduraru, Alin Burdeț, Darius Țieranu, Nenad Lalic, Adrian Neacșu, Mirjan Maric, Radu Rogac, Cosmin Gladun, Valerii Macrițchii, Andrei Macrițchii, Tudor Călin, Stephane Coulibaly, Gabriel Stoi, Ion Vasluian, Vlad Tudorache, Ivan Urvanțev și Denis Golda.

Așadar, trei membri din staff și 19 fotbaliști. Simptome au avut Frunză, Muntean, Dobre, Rogac, Valerii Macrițchii, Urvanțev și Păduraru.

Ripensia, testare în masă, deși mai aveau teste valabile

Cosmin Petruescu spune că clubul a arătat o atitudine responsabilă făcând aceste teste, deși rezultatele pe care le aveau expirau abia luni.

”Eu mă bucur foarte mult, în primul rând, că Ripensia a pus sănătatea tuturor pe primul plan. S-a făcut o testare în masă, a întregului lot, staff tehnic și staff administrativ, deși noi regulamentar, mai aveam teste valabile până luni. Dar am pus sănătatea tuturor pe primul plan, după ce unii dintre jucători au acuzat simptome. De altfel, aproape tot lotul și stafful care a făcut deplasarea la Chiajna e pozitiv. Noi eram într-un moment foarte bun, clar în cea mai bună formă din acest campionat. Ne pare rău, pentru că chiar ne-am fi dorit să jucăm”, a declarat Petruescu pentru Liga2.ro.

Sursa infectării, necunoscută

Practic, primele simptome au apărut la mijlocul săptămânii, după revenirea de la Chiajna. Ilfovenii au acuzat și ei la început de săptămână ceva stări de rău, moment care a și dus la amânarea cu o zi a partidei de la Reșița, dar testele PCR nu au relevat nicio infectare.

”Eu nu pot să acuz pe nimeni de la Chiajna. Am spus doar că am avut simptome după deplasare. Noi am plecat cu două zile înainte. Se putea întâmpla pe drum, la București, la meci, pe drumul de întoarcere. Oriunde. Anterior meciului, luni, ne-am testat și toată lumea era negativă”, a punctat ”Conferențiarul”.

Medicul a prescris paracetamol și vitamina C

Din cei 22 de pozitivi, nimeni de la Ripensia nu este internat. Toată lumea a intrat în izolare acasă. Și cei cu simptome nu au dezvoltat o stare febrilă serioasă.

”Noi suntem toți izolați. Luăm paracetamol și vitamina C. Nu ni s-a indicat să luăm altceva, pentru că majoritatea suntem asimpatomatici. Și cei ce au avut febră au avut într-o singură seară. Ulterior s-a intervenit medicamentos și totul este în regulă. Așteptăm 7 zile, când ne vom retesta”, a explicat Petruescu.

Probleme pentru meciul cu ”U” Cluj?

Deocamdată, Ripensia și-a amânat meciul cu CS Mioveni, programat astăzi, 14 septembrie, de la ora 11:00, în etapa a 12-a a Ligii 2, deja reprogramat pentru 2 decembrie. Următorul, conform programului, ar fi în 23 noiembrie, la Cluj. Roș-galbenii sunt în grafic pentru retestare, pentru că 16 din cei 22 de pozitivi sunt în ziua 7 abia vinerea viitoare. Dacă ar fi deja două meciuri amânate, ar fi o aglomerare în decembrie.

”Noi sperăm să revenim cât mai repede în teren. Așteptăm rezultatele retestării. Sperăm să avem cât mai mulți valizi. Deocamdată, nu știm cum va fi nici cu meciul de la Mioveni. Nu am apucat să vorbim la FRF, deoarece ancheta epidemiologică este încă în desfășurare, pentru că sunt mulți oameni implicați”, a explicat antrenorul Ripensiei.

Imunizare aproape colectivă la Ripensia

Prima ”întâlnire” a Ripensiei cu coronavirusul a însemnat infectarea preparatorului fizic Bogdan Ungureanu, care a avut ușoare simptome. Apoi, s-au depistat cinci asimpatomatici, kinetoterapeutul Bogdan Boldorea și jucătorii Alexandru Popovici, Alexandru Neagu, Harald Fridrich și Mădălin Sturzu.

În prezent, sunt trei jucători care nu au avut: Cosmin Sîrbu, Mihai Ene (ambii nu au făcut deplasarea la Chiajna) și Nemanja Sokovic, care a făcut această deplasare.

”Partea bună e că acum nu cred că vom mai avea probleme cu coronavirusul. Trebuie să avem grijă la accidentările musculare. Vom face acum antrenament pe Zoom de creștere sau menținere a forței. Cei șapte jucători care nu au coronavirus vor face antrenamente cu preparatorul fizic, pentru că el a avut”, a conchis Petruescu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-dezastruoasa-la-ripensia-dupa-o-a-doua-testare-la-covid-19-efectuata-in-aceasta-saptamana-19-jucatori-si-tot-stafful-tehnic-sunt-infectati-starea-pozitivilor-si-cati-jucatori-mai-sunt-apti-19157361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-ripensia-cs-mioveni-a-fost-si-el-anulat-coronavirusul-a-lovit-iar-la-timisoara-19157175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-curiosul-caz-al-meciului-csm-resita-concordia-chiajna-reprogramat-de-doua-ori-de-frf-desi-regulamentul-interzice-acest-lucru-reactii-si-replici-suntem-acuzati-ca-am-respectat-19156928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-contestat-decizia-reprogramarii-cu-24-de-ore-a-meciului-cu-csm-resita-jocul-poate-fi-decis-la-masa-verde-daca-hotararea-depatamentului-competitii-al-frf-nu-a-fos-19157343

Anda DELIU 14 Nov. 2020, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă