Concordia Chiajna a contestat decizia reprogramării cu 24 de ore a meciului cu CSM Reșița. Jocul poate fi decis la ”masa verde” dacă hotărârea Departamentului Competiții al FRF nu a fost regulamentară. Întrebarea lui Auraș Brașoveanu după cazurile de COVID-19 de la Ripensia

Marius ANGHEL, Anda DELIU 14 Nov. 2020, 10:32 Liga 2
Concordia Chiajna a contestat decizia reprogramării cu 24 de ore a meciului cu CSM Reșița. Jocul poate fi decis la ”masa verde” dacă hotărârea Departamentului Competiții al FRF nu a fost regulamentară. Întrebarea lui Auraș Brașoveanu după cazurile de COVID-19 de la Ripensia

Concordia Chiajna a contestat reprogramarea pentru a doua oară a meciului restant cu CSM Reșița, iar cazul va ajunge pe mâna Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Partida câștigată de bănățeni cu 1-0 ar putea fi acordată la ”masa verde” echipei ilfovene, în cazul în care se constată că mutarea ei de miercuri pe joi, de către Departamentul Competiții al FRF, nu a avut temei regulamentar, motivația reprogramării nefiind comunicată nici până acum către cele două cluburi.

Meciul CSM Reșița – Concordia Chiajna s-a desfășurat a doua zi de la data la care fusese reprogramat. Regulamentul interzice o a doua reprogramare

Jocul restant CSM Reșița – Concordia Chiajna era reprogramat inițial să se dispute miercuri, 11 noiembrie, de la ora 14:00, însă ilfovenii n-au avut acordul DSP Ilfov să facă deplasarea, din cauza unor posibile infectări cu noul coronavirus în lot. FRF, prin Departamentul Competiții, a decis mutarea jocului pentru a doua zi, joi, 12 noiembrie, de la ora 14:00, în ciuda faptului că regulamentul interzice o a doua reprogramare a unei partide care nu se poate disputa din cauza cazurilor de COVID-19 sau a lipsei dreptului de joc oferit de DSP. Pe larg, despre acest caz, puteți citi AICI.

Regulamentul din această perioadă de pandemie, aplicat chiar la un alt joc din Liga 2, Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii, dar și la alte trei partide din Liga 3 care nu s-au putut desfășura nici la reprogramare, spune că în cazul unui meci care nu are loc nici la reprogramare, indiferent de cine este vinovat, este pierdut la ”masa verde” de formația din cauza căreia s-a amânat prima dată jocul, deoarece un meci poate fi mutat o singură dată în alt interval de timp. În această situație, CSM Reșița pierdea cu Concordia cu 3-0.

Însă, Departamentul Competiții a interpretat cum a dorit el, de această dată, regulamentul și a decis reprogramarea partidei de la Reșița pentru a doua oară, cum la jocul restant Aerostar – Viitorul Pandurii nu s-a putut.

De altfel, departamentul condus de Felix Grigore interpretează această acțiune față de partida din Valea Domanului drept ca o mutare a meciului, nu reprogramare.

Concordia Chiajna a pierdut cu 1-0 meciul restant cu CSM Reșița, însă l-ar putea câștiga la ”masa verde”, cu 3-0, dacă decizia reprogramării de miercuri pe joi, luate de Departamentul Competiții al FRF, nu are bază regulamentară. Foto: Miruna Mihancea

Auraș Brașoveanu: ”Am făcut contestația pentru a afla temeiul regulamentar care a stat la baza deciziei”

Cum nici CSM Reșița și nici Concordia Chiajna nu au primit un răspuns din partea Departamentului Competiții referitor la baza regulamentară a deciziei mutării jocului de miercuri pe joi, echipa ilfoveană a făcut contestație înaintea desfășurării partidei.

”Am decis să înaintăm această contestație pentru a afla temeiul regulamentar care a stat la baza deciziei luate de Departamentul Competiții al FRF. Noi nu am fost în posesia unei astfel de decizii, nici în scris, nici verbal”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Concordiei Chiajna.

Jocul de la Reșița a contat pentru etapa a 10-a a campionatului Ligii 2 și inițial nu a avut loc la data programării inițiale, la 31 octombrie, din cauza infectărilor cu COVID-19 de la CSM Reșița.

Departamentul Competiții al FRF a acuzat ”voalat” Concordia că nu a dorit să joace la Reșița

Concondia Chiajna a făcut deplasarea la Reșița miercuri, după aflarea mutării jocului cu 24 de ore mai târziu, după ce luni și marți nu a efectuat antrenamente în urma deciziei conducerii clubului de a sista activitatea până când se primesc rezultatele testărilor COVID-19, după ce patru jucători au acuzat simptome care erau asemănătoare cu cele ale infecției cu coronavirus, conform celor spuse de Auraș Brașoveanu.

DSP Ilfov i-a interzis, marți, deplasarea din localitate până când se primesc răspunsurile analizelor, iar când acestea au venit, toate fiind negative, echipei i s-a permis să își reia activitatea.

Departamentul Competiții al FRF a acuzat ”voalat”, după cum a spus Brașoveanu, clubul Concordia a creat toată această situație pentru a nu mai juca la Reșița și a câștiga la ”masa verde”.

”Pe noi, clubul, Chiajna, ne-a deranjat acuzațiile că tergiversăm apariția testelor. Și am făcut dovada că, oficial, ele au venit astăzi, la ora 11:30. Acuzați de anumite persoane din FRF. Voalat ni s-a transmis că avem testele și că nu vrem să le transmitem. Și am făcut dovada că acest lucru nu s-a întâmplat. Am fost acuzați, voalat, că am încercat nu știu ce. Să risc să câștig un meci și să îl pierd pe următorul? Eu jucam miercuri și sâmbătă aveam alt meci. Cum mă prezentam la el?”, spunea, miercuri, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu.

Președinții Concordiei Chiajna, Auraș Brașoveanu și Cristian Tănase, au urmărit împreună și ultimul meci al echipei ilfovene, cu Ripensia Timișoara, desfășurat weekendul trecut, în etapa a 11-a a Ligii 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Brașoveanu, după ce la Ripensia, fostul adversar al Concordiei, au fost depistate șase cazuri de COVID-19: ”A greșit Concordia și-a luat măsuri și a aplicat legea ad-litteram, întâmpinând astfel izbucnirea unui focar?”

Încă o situație petrecută între timp la echipa care în weekendul trecut a jucat la Chiajna i-a ridicat mingea la fileu conducătorului Concordiei.

Vineri, Ripensia Timișoara, adversarul Concordiei de sâmbăta trecută, a anunțat că are șase cazuri de COVID-19 după ce cei testați pozitivi au acuzat simptomele imediat după jocul de la Chiajna.

”În această săptămână, după revenirea din deplasarea de la Chiajna, patru jucători și doi membri ai staff-ului tehnic au prezentat simptome specifice COVID-19. Deși următoarea testare a lotului și staff-ului urma să se desfășoare luni, 16 noiembrie, clubul nostru a decis testarea celor șase persoane. Rezultatele au relevat că toți cei șase sunt infectați cu COVID-19”, a transmis Ripensia.

Auraș Brașoveanu pune acum o întrebare publică față de decizia Concordiei de a-și sista antrenamentele la începutul săptămânii, după ce mai mulți jucători ”au prezentat o stare de degradare a sănătății”.

”Având în vedere situația nefericită prin care trece Ripensia, după jocul disputat cu Concordia, oare a procedat corect clubul pe care îl reprezint când a luat măsurile pe care le-a luat, înaintea jocului de la Reșița? A greșit când și-a luat măsuri și a aplicat legea ad-litteram, întâmpinând astfel izbucnirea unui focar?”, se întreabă, retoric, Auraș Brașoveanu.

Ceea ce nu s-a comunicat miercuri dinspre Concordia, sau a fost ”omis”, când s-a transmis că cei patru jucători cu simptome, din cauza cărora s-a oprit activitatea clubului, au ieșit negativi la COVID-19, este faptul că un alt jucător, portarul Daniel Isvoranu, a fost depistat pozitiv în această săptămână cu noul coronavirus.

Isvoranu nu a fost în lotul meciului cu Ripensia, la acea partidă apărând Cezar Lungu, iar rezervă a fost Alexandru Costache. Cu Reșița a fost titular Thomas Chesneau și rezervă a fost Cezar Lungu.

Foto: Miruna Mihancea

Marius ANGHEL, Anda DELIU 14 Nov. 2020, 10:32 Liga 2
Pe aceeași temă