Două cazuri de COVID-19, suficiente pentru câștigarea unui meci la ”masa verde”. SCM Zalău, declarată învingătoare cu 3-0 contra CA Oradea. Pierzătorii ies la atac prin președintele Florin Mal: ”Dacă doreau să joace, s-ar fi jucat”

Andrei PASCU 26 Nov. 2020, 15:57 Liga 3
Două cazuri de COVID-19, suficiente pentru câștigarea unui meci la ”masa verde”. SCM Zalău, declarată învingătoare cu 3-0 contra CA Oradea. Pierzătorii ies la atac prin președintele Florin Mal: ”Dacă doreau să joace, s-ar fi jucat”

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dat verdictul în cazul partidei dintre SCM Zalău și CA Oradea, din etapa a 10-a a Seriei 10 din Liga 3, care nu s-a putut disputa nici la reprogramare.

Dat fiind faptul că meciul nu a avut loc la data programată inițial din cauza echipei din Oradea, SCM Zalău a câștigat confruntarea cu 3-0 la ”masa verde”.

SCM Zalău a avut doar două cazuri pozitive

Reprogramarea nu s-a putut organiza după ce la SCM Zalău au fost raportate două cazuri pozitive cu COVID-19.

Chiar dacă numărul este unul minor și trupa din Zalău ar fi putut alinia fără probleme un lot de cel puțin 13 jucători, așa cum prevede protocolul medical în astfel de situații, partida tot nu s-a mai jucat.

Probleme foarte mari au fost însă la echipa din Oradea, care la data la care trebuia să se dispute inițial meciul, la 22 noiembrie, nu a putut onora prezența la joc, obținând amânarea sa. A raportat la momentul respectiv nu mai puțin de 18 cazuri.

”În conformitate cu art. 79/9 din RD coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în noul sezon, adoptate contextului pandemiei aprobate în Comitetul Executiv al FRF din 18.08.2020 cu aplicarea art.34 din RD sancționarea ACS CAO 1910 Oradea cu Forfeit (3-0 în favoarea echipei SCM Zalău)”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

  • Cu acest rezultat înregistrat la ”masa verde”, SCM Zalău încheie anul pe locul 1 în Seria a 10-a a Ligii 3, cu 24 de puncte acumulate în zece etape, cu patru mai mult decât Minaur Baia Mare, care e pe poziția a 2-a. CA Oradea, cu 17 puncte, e pe locul 3.

Marius Pașca: ”Jucătorii şi-ar fi dorit să joace” 

Marius Pașca, antrenorul Zalăului, neagă că echipa sa a urmărit vreun moment să câștige meciul la ”masa verde”.

”Principalul” aruncă vina pe DSP Sălaj, a cărei anchete nu s-a finalizat la timp și astfel partida nu s-a mai putut disputa. Pașca ar fi vrut, conform afirmațiilor, ca învingătoarea să fie decisă pe teren.

”Am văzut unele comentarii vizavi de poziţia noastră, însă pot spune că noi ne-am fi dorit să jucăm acest meci şi întotdeauna am fost pentru a se juca.  Imediat ce am aflat că doi jucători sunt pozitivi, am informat DSP-ul şi am aşteptat un răspus. Dacă ancheta nu s-a finalizat şi nu am primit niciun răspuns noi ce vină avem. Nu aveam nicio frică de jocul cu CAO. Chiar dacă ar fi lipsit doi-trei jucători, nu se punea problema să nu găsim soluţii care să-i înlocuiască. Avem un lot competitiv şi au mai fost meciuri când ne-au lipsit doi-trei jucători şi am câştigat, chiar şi în deplasare. Şi jucătorii şi-ar fi dorit să joace. Drept dovadă noi ne-am pregătit toată săptămâna şi am aşteptat verdictul până duminică dimineaţă”, a spus antrenorul Marius Paşca, citat de Sportul Sălăjean.

Florin Mal: ”Conform regulamentului trebuia să fim informaţi că nu se mai joacă cu şase ore înainte” 

Reacția lui Pașca a venit în urma acuzațiilor celor de la Oradea, prin președintele Florin Mal, care a declarat că informația anulării meciului a fost primită abia cu puțin timp înaintea momentului în care trebuia să înceapă. Lucru care i s-a părut deplasat.

Potrivit celor spuse de el, în astfel de cazuri verdictul trebuie să vină cu cel puțin șase ore înaintea orei de start.

”Ne-am adunat la stadion la ora 8.45 şi am fost aunţaţi când eram în autocar că meciul nu se mai joacă. Conform regulamentului trebuia să fim informaţi că nu se mai joacă cu şase ore înainte. Noi ne-am fi dorit să jucăm pe teren indiferent de rezultat. Ei au primit rezultatele vineri, dacă doreau să joace, s-ar fi jucat. Suntem foarte curioşi dacă au intrat toţi în izolare dacă au primit aviz nefavorabil de la DSP Sălaj. E frustrant, mai ales că noi aveam informaţii neoficiale că Zalăul nu şi-ar fi dorit să joace acest meci”, a afirmat Florin Mal, preşedintele CA Oradea.

Multe meciuri decise la ”masa verde” în acest sezon 

CA Oradea se află pentru a doua oară într-o astfel de situație, ca verdictul în cazul unui meci în care este implicată să se decidă la comisii. Este vorba de disputa cu CSM Satu Mare, pe care însă a câștigat-o cu 3-0 la ”masa verde”. Formația din Satu Mare a avut infectări de COVID-19 atât înaintea programării inițiale, cât și la reprogramare.

În acest sezon, nu puține au fost cazurile în care meciurile au fost decise la comisii, din cauza infectărilor cu COVID-19. În cazul multora, au reieșit certuri mediatice între cluburi, iar cele aflate în dezavantaj au indicat faptul că hotărârile nu sunt unele bune și că formațiile care au avut câștig de cauză au profitat de pe urma regulamentului.

Până acum, câteva dintre cele defavorizate au cerut modificarea regulamentului, însă Federația Română de Fotbal nu a făcut precizări în acest sens.

Jocuri decise la ”masa verde” în Liga 2 și 3:

  • Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Liga 2), nedisputată inițial din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le-au avut băcăuanii, iar la reprogramare nu a putut juca trupa gorjeană. Aerostar a fost sancționată cu 3-0.
  • Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 3-0 (Seria 1 Liga 3), amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Foresta.
  • CSM Deva – Măgura Cisnădie 3-0 (Seria 7 Liga 3), echipa gazdă a avut câștig de cauză după ce inițial oaspeții nu au putut juca, iar la reprogramare a avut probleme Deva;
  • CA Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) nu s-a desfășurat nici la programarea inițială, nici la reprogramare din cauza infectărilor multiple cu COVID-19 avute de trupa din Satu Mare. Aceasta a pierdut cu 3-0.
  • Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3 (Liga 2) – a fost decis în favoarea oltenilor, chiar dacă la reprogramare au fost semnalate doar trei cazuri de COVID-19 la CSM Slatina. În situația de față, Slobozia a atacat în mediul online ”lipsa de sportivitate” a adversarilor.
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Juniorul Vaslui 0-3 (Seria 1 Liga 3) – după ce au fost raportat numai două cazuri la formația din Vaslui la reprogramare, meciul nu s-a putut organiza nici a doua oară, astfel că CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a fost sancționată cu eșec la ”masa verde”

În plus, nu s-a desfășurat nici restanța din etapa a 7-a a Ligii 3, Seria 10, Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare, atât la programare inițială, cât nici la reprogramare din cauza cazurilor de COVID-19 de la CSM Satu Mare. Comisia de Disciplină și Etică a FRF încă nu s-a pronunțat în acest caz, deși jocul face parte tocmai din etapa a 7-a.

Foto: Sport Club Municipal Zalău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cosmin-neagu-si-a-recapatat-pofta-de-gol-la-alexandria-mijlocasul-spera-la-un-retur-si-mai-bun-si-la-o-clasare-pe-primele-doua-locuri-de-baraj-de-promovare-19159386

https://liga2.prosport.ro/liga-3/locul-2-la-finalul-turului-de-liga-3-prea-putin-pentru-conducerea-de-la-minaur-baia-mare-s-ar-pregati-inlocuirea-lui-dorin-toma-dar-antrenorul-nu-stie-nimic-nu-am-discutat-cu-nimeni-19159225

https://liga2.prosport.ro/liga-3/povestea-lui-robert-asavoaei-devenit-celebru-si-in-afara-romaniei-dupa-golul-scorpion-a-debutat-la-18-ani-in-liga-1-a-fost-aproape-de-fc-u-craiova-a-dat-probe-d-19159215

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 26 Nov. 2020, 15:57 Liga 3
Pe aceeași temă