Restanța ”U” Cluj – Farul nu se mai joacă, iar echipa lui Costel Enache va pierde la ”masa verde”. Constănțenii au descoperit că au cazuri de COVID-19

Marius ANGHEL 01 Dec. 2020, 12:11 Liga 2
Restanța ”U” Cluj - Farul nu se mai joacă, iar echipa lui Costel Enache va pierde la ”masa verde”. Constănțenii au descoperit că au cazuri de COVID-19

Miercuri, 2 decembrie, de la ora 16:45, era programat meciul restant din etapa a 11-a a Ligii 2 dintre Universitatea Cluj și Farul Constanța. Surprinzător sau nu, jocul nu se va mai desfășura, deoarece clubul de la malul mării a descoperit la începutul acestei săptămâni că are șase cazuri de COVID-19 în lot, astfel că DSP Constanța a interzis deplasarea echipei antrenate de Ianis Zicu la Cluj-Napoca.

În aceste condiții, cum prima dată partida a fost amânată din cauza infectărilor de la ”U” Cluj, Farul va fi declarată câștigătoare la ”masa verde”.

Farul: ”6 dintre componenții echipei noastre au fost depistați pozitiv”

Farul a anunțat pe site-ul oficial că șase componenți ai echipei au fost depistați pozitiv și că DSP Constanța nu a acordat aviz favorabil deplasării la Cluj. Jucătorii echipei constănețene plecaseră deja, în această dimineață, spre Ardeal, însă au fost întorși din drum.

”⚠️ În urma testării periodice pentru COVID-19, 6 dintre componenții echipei noastre au fost depistați pozitiv. Clubul nostru a luat toate măsurile necesare conform protocolului sanitar în vigoare și a informat DSP Constanța și FRF despre situație.
➡️ În aceste condiții, DSP Constanța a dispus efectuarea anchetei epidemiologice și retestarea tuturor contacților cu cazurile pozitive, hotărând să nu acorde avizul favorabil pentru participarea echipei noastre la meciul cu Universitatea Cluj
? După ce au plecat în această dimineață spre Cluj, jucătorii noștri vor reveni la Constanța în cursul după-amiezii și vor urma protocolul sanitar în vigoare
? Le dorim sănătate tuturor și vă îndemnăm să respectați toate măsurile luate de autorități pentru combatarea pandemiei!”, anunță Farul Constanța.

Orașul Constanța este în acest moment pe primul loc la cazuri de COVID-19 în țară și se află în carantină de o săptămână.

  • În acest moment, Farul ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte acumulate în 12 meciuri, iar cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde” va urca pe locul 3, cu 23 de puncte, urmând să devanseze la golaveraj Dunărea Călărași, Viitorul Pandurii și Rapid. ”U” Cluj are 17 puncte strânse în 12 jocuri și e pe locul 13.

Farul are pentru a treia oară probleme cu COVID-19

Farul are probleme cu COVID-19 pentru a treia oară în acest sezon.

La finalul lunii septembrie identifica trei cazuri pozitive în lot, iar meciul din deplasare de la Unirea Slobozia, din etapa a 5-a, era reprogramat. Partida s-a desfășurat la reprogramare, iar Farul s-a impus cu 2-0.

A doua oară, Farul a avut tot trei infectați, înaintea meciului cu CSM Reșița, de pe teren propriu, din etapa a 13-a a Ligii a 2-a, programat la 21 noiembrie. DSP Constanța a avut timp atunci să facă anchetă epidemiologică și să permită echipei lui Ianis Zicu să joace. ”Marinarii” au câștigat cu 1-0. Farul nu avea niciun interes atunci să obțină reprogramarea jocului, fiindcă apoi ar fi stat la mâna Reșiței.

Acum, cu șase cazuri de COVID-19 în lot, Farul n-a mai primit drept de joc din partea DSP Constanța, iar echipa va câștiga la ”masa verde” cu ”U” Cluj!?

Restanța Ripensia – CS Mioveni nu se joacă nici ea

Tot meciuri, de la ora 14:00, era programată și restanța din etapa a 12-a a Ligii 2 dintre Ripensia și CS Mioveni. Nici acest meci nu se va disputa, acum din cauza faptului că cei de la CS Mioveni au cazuri de COVID-19, după ce prima dată se amânase jocul din cauza timișorenilor. CS Mioveni va câștiga și ea la ”masa verde”.

Astăzi, de la ora 16:45, la Călărași are loc restanța Dunărea – Turris Oltul, meci care contează tot pentru etapa a 12-a a Ligii 2. Partida a fost reprogramată după ce inițial teleormănenii au fost în imposibilitate de a juca din cauza infectărilor multiple cu COVID-19.

Au existat zvonuri că Dunărea nu va putea disputa restanța și că ar urma să câștige la ”masa verde”, fiindcă, la fel, au cazuri de COVID-19 în lot, descoperite în ultimul moment, însă până la publicarea acestui articol meciul este programat să aibă loc.

Restanța dintre CSM Reșița și Concordia Chiajna a fost reprogramată a doua oară. Deci se poate, dacă vrea FRF

Într-o situație aproximativ asemănătoare cu cea în care se află acum Farul și CS Mioveni a fost și Concordia Chiajna. Înainte de meciul restanță din etapa a 10-a a Ligii 2 cu CSM Reșița, meci care nu s-a disputat inițial din cauză că echipa gazdă a întâmpinat probleme cauzate de COVID-19, trupa ilfoveană s-a autoizolat după ce mai mulți jucători au avut simptome specifice infectării cu COVID-19, iar DSP Ilfov i-a interzis să facă deplasarea către Banat.

Atunci, Departamentul Competiții al FRF a suspectat Concordia Chiajna că nu a dorit în mod expres să facă această deplasare pentru a câștiga la ”masa verde” și a reprogramat meciul a doua oară, pentru a doua zi, de pe 11 noiembrie pe 12 noiembrie, deși regulamentul interzice acest lucru.

”Cazurile” de la Concordia s-au dovedit a fi alarme false, iar echipa a făcut deplasarea la Reșița și a jucat după ce nu s-a antrenat trei zile și a pierdut cu 1-0. Clubul ilfovean a contestat reprogramarea meciului și încă așteaptă un verdict din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Atunci FRF a reprogramat meciul a doua oară. La fel ar putea face și acum cu partidele restante de acum ale celor de la Farul și CS Mioveni, după ce anchetele epidemiologice de la Constanța, respectiv Argeș se vor încheia și echipele își vor putea relua activitatea. Farul are șase cazuri, iar CS Mioveni are doar trei, astfel că amândouă au, cu siguranță, cel puțin 13 jucători pe care să se poată baza în jocurile cu ”U” Cluj, respectiv Ripensia.

Jocuri decise la ”masa verde” în acest sezon Liga 2 și 3 din cauza problemelor cu COVID-19:

  • Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Liga 2), nedisputată inițial din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le-au avut băcăuanii, iar la reprogramare nu a putut juca trupa gorjeană. Aerostar a fost sancționată cu 3-0.
  • Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 3-0 (Seria 1 Liga 3), amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Foresta.
  • CSM Deva – Măgura Cisnădie 3-0 (Seria 7 Liga 3), echipa gazdă a avut câștig de cauză după ce inițial oaspeții nu au putut juca, iar la reprogramare a avut probleme Deva;
  • CA Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) nu s-a desfășurat nici la programarea inițială, nici la reprogramare din cauza infectărilor multiple cu COVID-19 avute de trupa din Satu Mare. Aceasta a pierdut cu 3-0.
  • Unirea Slobozia – CSM Slatina 0-3 (Liga 2) – a fost decis în favoarea oltenilor, chiar dacă la reprogramare au fost semnalate doar trei cazuri de COVID-19 la CSM Slatina. În situația de față, Slobozia a atacat în mediul online ”lipsa de sportivitate” a adversarilor.
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Juniorul Vaslui 0-3 (Seria 1 Liga 3) – după ce au fost raportat numai două cazuri la formația din Vaslui la reprogramare, meciul nu s-a putut organiza nici a doua oară, astfel că CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a fost sancționată cu eșec la ”masa verde”
  • SCM Zalău – CA Oradea 3-0 (Seria 10 Liga 3) – amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Zalău, care a avut doar două cazuri pozitive.

În plus, nu s-a desfășurat nici restanța din etapa a 7-a a Ligii 3, Seria 10, Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare, atât la programare inițială, cât nici la reprogramare din cauza cazurilor de COVID-19 de la CSM Satu Mare. Comisia de Disciplină și Etică a FRF încă nu s-a pronunțat în acest caz, deși jocul face parte tocmai din etapa a 7-a.

Marius ANGHEL 01 Dec. 2020, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă