Și CS Mioveni protestează împotriva acțiunilor Rapidului și cere sancțiuni: ”Regulamentul este unic și strict pentru toate echipele contracandidate la promovare”

Marius ANGHEL 25 May. 2020, 22:16 Liga 2
Și CS Mioveni protestează împotriva acțiunilor Rapidului și cere sancțiuni: ”Regulamentul este unic și strict pentru toate echipele contracandidate la promovare”

Nu doar Campionii FC Argeș a reacționat după ce Rapid a fost surprinsă din nou încălcând condițiile de pregătire impuse prin ”Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, de această dată în Starea de Alertă generată de pandemia de COVID-19, ci și CS Mioveni, prin vocea reprezentantului principalul finanțator. Primarul Ion Georgescu are un mesaj către FRF și autorități și cere sanționarea clubului Rapid pentru ”lipsă de fair-play și încălcarea normelor impuse de autorități”.

Ion Georgescu are următorul mesaj, ”ca formă de protest”, și distribuie articolul postat de Liga2.ro despre încălcarea regulamentului comisă din nou de Rapid.

”Ca urmare a informațiilor și imaginilor care au apărut pe canalele media, din care reiese clar, faptul ca echipa Rapid București încalcă din nou regulile, nerespectând protocolul medical pentru antrenamente impus de autorități, cât și de FRF în această Stare de Alertă generată de pandemia de COVID-19, ca reprezentant al orașului Mioveni și susținător al echipei de fotbal CS Mioveni, transmit acest mesaj către FRF, ca formă de protest.

Asemenea președintelui FC Argeș, colegul Cristian Gentea, consider că echipa Rapid București trebuie sancționată pentru lipsa de fair-play și încălcarea normelor impuse de autorități.

Deși, conform protocolului emis de ministerele Sănătății, respectiv Tineretului și Sportului, reluarea pregătirii sportive în grup mai mare de patru persoane este interzisă, formația giuleșteană se pare că nu ține cont de această regulă, staff-ul Rapidului organizând antrenamente în grup, chiar de 18 jucători, toți comasați pe mai puțin de o jumătate de teren de pregătire. Conform protocolului, pe un teren de antrenament trebuie să fie maximum patru sportivi. Aceasta este a doua încălcare a regulamentului, după ce echipa Rapid a reluat antrenamentele încă din 27 aprilie și nu după 15 mai, conform deciziei FRF și MTS, cum era normal.

În prezent CS Mioveni, Campionii FC Argeș, UTA și alte echipe se antrenează și ele, dar în grupuri de câte patru jucători însoțiți de unul sau cel mult doi membri ai staff-ului tehnic, respectând regulile protocolului impus de FRF și Ministerul Sănătății. Deși acum, mai clar și mai transparent decât în alți ani, lupta pentru promovarea în Liga I este deschisă pentru mai multe echipe, iar presiunea este enormă, considerăm că regulamentul este unic și strict pentru toate echipele contracandidate la promovare, indiferent de renume sau palmares.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-rapid-incalca-din-nou-regulile-giulestenii-nu-respecta-protocolul-medical-pentru-antrenamente-19133489, scrie primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

Campionii FC Argeș a amenințat chiar cu retragerea din Liga 2 dacă Rapid nu va fi sancționată de FRF și autorități fiindcă nu respectă protocolul medical.

Rapid, surprinsă pentru a doua oară încălcând regulile autorităților

Conform protocolului emis de ministerele Sănătății, respectiv Tineretului și Sportului, reluarea pregătirii sportive în grup mai mare de patru persoane este interzisă. Însă, în ciuda acestui lucru, formația giuleșteană a fost surprinsă nerespectând aceste condiții de sănătate impuse în Starea de Alertă. Dan Alexa și staff-ul său au organizat antrenamente în grup.

La finalul săptămânii trecute, TelekomSport a surprins unul dintre antrenamentele Rapidului, iar pe imagini se vede clar cum sunt nu mai puțin de 18 persoane pe mai puțin de o jumătate de teren de pregătire.

Aceasta este a doua oară când giuleștenii sunt prinși că încalcă regulile impuse de autorități. Alb-vișiniii au ”furat” startul și au început să se pregătească la baza sportivă Regie încă de la 27 aprilie, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, deși acest lucru era interzis în acea perioadă, până la 15 mai.

În play-off-ul Ligii 2 se vor lupta pentru promovarea în Liga 1 șase echipe, printre care și Rapid și CS Mioveni. Edipa din Mioveni a fost prima care și-a reluat pregătirea, UTA Arad a urmat-o, iar apoi a revenit pe teren și Campionii FC Argeș. Rapid a fost a patra, iar de astăzi s-a cantonat și Petrolul Ploiești. Turris Oltul va începe pregătirea la 1 iunie.

CS Mioveni începe play-off-ul de promovare de pe locul 2, la egalitate cu Turris Oltul, cu 20 de puncte. Liderul UTA are 25 de puncte, în timp ce Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid au toate câte 19 puncte. Primele două clasate din acest mini-turneu de cinci etape care ar trebui să debuteze la 4 iulie vor promova în Liga 1, iar echipa care termină pe locul 3 va juca baraj de promovare.

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 25 May. 2020, 22:16 Liga 2
Pe aceeași temă