Argeșul s-a testat împotriva COVID-19 și așteaptă ok-ul pentru a începe cantonamentul. Ionuț Badea: ”Sunt sigur că vom găsi motivația necesară de a reveni în Liga 1”

Marius DUINEA 22 May. 2020, 14:04 Liga 2

Jucătorii echipei Campionii FC Argeș s-au reunit în această dimineață, vineri, pentru a putea începe antrenamentele pentru pregătirea play-off-ul campionatului Ligii 2, în care se va juca cu promovarea în Liga 1 pe masă. Alb-violeții au efectuat, pentru început, primul test de coronavirus din cele trei obligatorii pe perioada stagiului de pregătire centralizată, conform protocolului emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului pentru reluarea pregătirii.

După efectuarea testului, alb-violeții au intrat în cantonament pentru două săptămâni la un hotel din Pitești, Ambiance. Jucătorii și stafful condus de Ionuț Badea vor aștepta rezultatele testului COVID-19, după care vor da începe antrenamentele la stadionul ”Nicolae Dobrin”.

Pentru început, elevii lui Ionuț Badea se vor antrena în grupuri de câte patru, sperând ca de la 1 iunie să li se permită să se pregătească în condiții cât mai apropiate de cele normale.

Bogdan Stoica: ”Atuul nostru în această bătălie este dorința foarte mare a jucătorilor de a reuși promovarea”

Bogdan Stoica, directorul executiv al clubului piteștean, spune că testarea a decurs foarte bine.

”Încă de joi seară fotbaliștii care nu sunt din Pitești s-au reunit la hotelul la care facem cantonamentul, iar în această dimineață au făcut primul test de coronavirus. Vineri seară sau cel târziu sâmbătă dimineață, vom primi rezultatele testului, iar, dacă totul va fi ok, vom începe antrenamentele în grupuri de câte patru persoane, așa cum cere protocolul emis de Ministerul Sănătății”, a declarat conducătorul echipei argeșene, care e de părere că play-off-ul este cel mai bun mod în care se putea încheia acest sezon, în condițiile actuale: ”Acest sistem cu play-off este cel mai bun pentru noi. Lupta pentru promovare se anunță foarte strânsă, chiar dacă UTA are un avans de puncte față de celelalte competitoare. Poate fi o favorită, dar nu o favorită certă. Obiectivul nostru este promovarea în Liga 1. Contează mai puțin locul de pe care promovezi. Vom face tot posibilul să ajungem acolo unde ne este locul. Atuul nostru în această bătălie este dorința foarte mare a jucătorilor de a reuși promovarea. Și pentru mine, ca și conducător, ar fi o mare performanță. Promovarea este lucrul cel mai important pe care îl așteaptă suporterii și toată suflarea fotbalistică piteșteană”.

Ionuț Badea: ”Avem cinci finale de disputat și vreau să le câștigăm pe toate”

Și antrenorul Ionuț Badea este optimist în privința șanselor echipei sale de a urca pe prima scenă fotbalistică a țării.

”Practic, avem șase săptămâni de pregătire înainte de reînceperea competiției. Este un alt campionat, comprimat atât ca timp, cât și ca valoare. Avem cinci finale de disputat și vreau să le câștigăm pe toate, dacă se va putea. Obiectivul nostru este promovarea în Liga 1. Strategia pe care o vom face va fi să fim ancorați în acest obiectiv. Sunt sigur că vom găsi motivația necesară de a reveni în Liga 1. Pauza dintre sezoane este de doar o săptămână și sper ca și FC Argeș să fie printre echipele care în sezonul viitor vor lua startul în Liga 1”, a spus Ionuț Badea.

Campionii FC Argeș începe play-off-ul de pe locul 4

Campionii FC Argeș va juca în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 alături de UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești și Rapid.

Cinci etape va avea acest play-off, Argeșul urmând a desfășura două meciuri în pe teren propriu și trei în deplasare. Primele două clasate vor promova direct, iar ocupanta locului 3 va juca barajul pentru accederea în Liga 1.

Argeșul are același număr de puncte ca Petrolul și Rapid, 19, are unul mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul (ambele au câte 20 de puncte), iar față de liderul UTA e distanțată la șase puncte (25 puncte). Mini-turneul ar trebui să înceapă la data de 4 iulie, iar celelalte jocuri să se desfășoare pe 11, 18, 25 iulie și 1 august.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-explica-de-ce-petrolul-si-rapid-sunt-vazute-ca-principale-favorite-la-promovare-desi-au-alte-patru-echipe-in-fata-cum-suporterii-se-pot-transforma-in-bumerang-si-cine-v-19133123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-se-gandeste-la-retragere-ultimul-obiectiv-al-mijlocasului-sa-joace-cu-campionii-fc-arges-in-liga-1-mi-ar-face-placere-sa-imi-inchei-cariera-asa-19133236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-explica-de-ce-petrolul-si-rapid-sunt-vazute-ca-principale-favorite-la-promovare-desi-au-alte-patru-echipe-in-fata-cum-suporterii-se-pot-transforma-in-bumerang-si-cine-v-19133123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/1-iunie-data-la-care-aflam-cand-se-reia-fotbalul-in-romania-anuntul-lui-ionut-stroe-suntem-din-punct-de-vedere-al-activitatii-sportive-putin-inaintea-altor-state-19133150

Marius DUINEA 22 May. 2020, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă