FOTO | Petrolul s-a reunit, a efectuat primul test împotriva SARS-CoV-2 și s-a cantonat. Jucătorii pe care Costel Enache îi va avea la dispoziție. Apostolachi e în autoizolare

Marius ANGHEL 25 May. 2020, 14:28 Liga 2

Petrolul Ploiești este a cincea echipă dintre cele șase care vor juca în play-off-ul de Liga 2 pentru stabilirea promovatelor în prima ligă care se reunește pentru prima testare împotriva virusului SARS-CoV-2 și se cantonează pentru a-și relua antrenamentele. 23 de jucători are trupa prahoveană în lot, pe lângă stafful tehnic și cel medical.

”Lupii” s-au reunit astăzi, luni, 25 mai, au fost la testarea împotriva noului coronavirus, cel care a dus la suspendarea competițiilor sportive mai bine de două luni de zile, iar apoi s-au cantonat la Hotel Vigo din Ploiești. Se așteaptă rezultatul și după aceea se va demara pregătirea centralizată conform protocolului emis de Ministerul Sănătății, adică clubul va trebui să organizeze, printre altele, ședințe de pregătire cu maximum patru jucătorii. Antrenamente vor avea loc la Strejnic și Pleașa, două localități de lângă Ploiești.

23 de jucători are Petrolul în lot în acest moment

Din lot lipsește portarul Cristian Apostolachi, care în acest moment se află în autoizolare, după ce a revenit din Republica Moldova la data de 17 mai.

”Petroliștii s-au reîntâlnit după mai bine de două luni de la ultimul antrenament efectuat împreună, astăzi începând, în sfârșit, pregătirile pentru faza play-off a campionatului, cea care va decide promovarea în primul eșalon.

Respectând protocoalele medicale impuse pentru această perioadă, „lupii” au intrat direct în cantonament, la Hotel Vigo din Ploiești, stagiul demarând cu testarea obligatorie pentru COVID-19. Alături de staff-ul tehnic și cel medical, în cantonament se vor afla 23 de jucători:

– Raul Avram, Cezar Lungu (portari);

– Alberto Olaru, Ștefan Bărboianu, Andrei Răuță, Adrian Nicolae, Antoniu Manolache, Cristian Sîrghi, Valentin Țicu, Derlis David Meza Colli, Armando Vajushi, Pol Roige, Laurențiu Marinescu, Serge Ekollo, Alexandru Saim Tudor, Mario Bratu, Robert Enache, Mihai Nițescu, Leonel Pierce, Gabriel Deac, Hamza Younes, Sergiu Arnăutu și Ștefan Blănaru (jucători de câmp).

Singurul absent este portarul Cristian Apostolachi, cel care a revenit din Republica Moldova pe data de 17 mai și se află, pentru încă o săptămână, în autoizolare la domiciliu”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

În ceea ce îl privește pe Alexandru Chiriță, mijlocașul de 23 de ani nu se află în lotul Petrolului și nici nu se va regăsi în următoarea perioadă, contrar celor spuse chiar de tatăl său, Daniel Chiriță, fost jucător important al echipei ploieștene.

Petrolul e a cincea echipă din play-off care începe pregătirea, mini-turneu în care intră de pe locul 5

Petrolul începe play-off-ul de promovare pe locul 5, cu 19 puncte, însă va fi la egalitate cu Campionii FC Argeș și Rapid. Liderul UTA Arad are 25 de puncte, iar CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele au amândouă câte 20 de puncte. Mini-turneul de cinci etape ar trebui să înceapă pe 4 iulie, iar Petrolul are de disputat două meciuri acasă și trei în deplasare, programul nefiind însă stabilit de FRF.

CS Mioveni a fost prima echipă care s-a reunit, UTA Arad a urmat-o imediat, iar apoi au revenit pe teren, la antrenamente, și Campionii FC Argeș și Rapid. Aceasta din urmă a fost surprinsă încălcând protocolul emis de Ministerul Sănătății, fiindcă organizează ședințe de pregătire cu mai mulți jucători, nu doar cu câte patru. La finalul săptămânii trecute, în Regie, au fost 18 sportivi și antrenori pe un teren de antrenament.

Dacă Petrolul s-a reunit astăzi, în schimb, Turris Oltul va începe pregătirea la 1 iunie.

Restul echipelor din acest sezon al Ligii 2, ocupantele locurilor 7-18, au intrat în vacanță, după ce propunerea FRF de ”înghețare” a acesti ediții a fost votată de majoritatea reprezentanților cluburilor.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

Marius ANGHEL 25 May. 2020, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă