Turris Oltul ia exemplul adversarelor din play-off și începe pregătirea. Echipa lui Erik Lincar intră în cantonament de la 1 iunie

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 20 May. 2020, 17:00 Actualizat: 20 May. 2020, 17:06 Liga 2
Turris Oltul ia exemplul adversarelor din play-off și începe pregătirea. Echipa lui Erik Lincar intră în cantonament de la 1 iunie

Turris Oltul Turnu Măgurele va urma exemplul echipelor cu care se va înfrunta în play-off-ul care decide ierarhia finală la vârf în Liga 2, și va relua antrenamentele. FRF anunță că formația pregătită de Erik Lincar va începe stagiul de pregătire pe 1 iunie, pentru a avea o perioadă cât mai mare de antrenamente, până la primul meci. Până în acest moment, Rapid, CS Mioveni și UTA Arad au efectuat deja testele pentru depistarea virusului COVID-19 și au intrat în programul de pregătire.

Despre momentul când va începe acțiunea cu jucătorii a vorbit și antrenorul Erik Lincar într-o discuție cu Liga2.ro, în urmă cu câteva zile. A precizat că jucătorii și stafful tehnic vor face testele de depistare a coronavirusului, după care vor urma pașii legali cu privire la reluarea antrenamentelor, așa cum a impus Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului.

”Am avea unde să stăm izolați, să ne protejăm cât de cât jucătorii, dar, din păcate, virusul poate fi luat de oriunde. Și prin simpla intrare într-o benzinărie îl poți lua. La noi există posibilitatea să intrăm într-un cantonament închis. Este un stadion nou și avem camere deasupra vestiarelor. Dar până nu expiră perioada stării de urgență nu avem ce face. Am văzut că anumite echipe din Liga 1 vor să facă asta, dar totuși nu aș risca la momentul actual ceva. După starea de urgență, da.

Până atunci, e destul de riscant din puntul meu de vedere. Mai ales că va fi toată echipa cantonată acolo. Cred că se vor face teste, dar asta ține de Federația Română de Fotbal. Probabil că o să vină cineva să testeze jucătorii să vadă dacă sunt în regulă. Pentru că am văzut undeva că dacă sunt persoane care au virusul, dar nu au simptome, pot să-l împrăștie fără să știe. Deci e nevoie să se facă aceste teste”, spunea Erik Lincar pentru Liga2.ro.

Turris Oltul Turnu Măgurele pornește play-off-ul de pe locul 3, la cinci puncte de liderul UTA Arad 

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat pe 14 mai scenariul votat de cluburile din Liga 2, din cele trei variante propuse, în urma căruia competiția va mai alinia la reluarea sezonului doar echipele clasate pe primele șase locuri. Play-off-ul cu primele șase din ierahia la zi și înjumătățirea punctelor le oferă tuturor șanse la promovare, cu un mic avans pentru UTA, de cinci puncte.

În sezonul normal, până la suspendarea pricinuită de pandemia de COVID-19, jocurile păreau deja făcute pentru arădeni, care aveau un avantaj de 11 puncte față de următoarele clasate, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Modul de desfășurare schimbă însă serios situația. UTA ar urma să înceapă ultimele cinci confruntări ale sezonului cu un avantaj de cinci puncte peste locurile 2 și 3, iar ecartul față de locul 6, Rapid, scade la doar șase puncte.

Stabilirea țintarului se va face prin tragere la sorți, în perioada următoare de către Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal. Cert este că primele trei clasate vor juca trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare, în timp ce următoarele trei clasate doar două acasă și trei pe terenul adversarelor.

Foto: FC Turris Turnnu Măgurele

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 20 May. 2020, 17:00 Actualizat: 20 May. 2020, 17:06 Liga 2
Pe aceeași temă