Nicolae Dică a sunat adunarea la CFC Argeș, în ziua în care România a debutat la EURO 2024. Fiul său se numără printre noutăți, dar și un fost fundaș al FCSB: ”Aștept și alte întăriri”

Marius ANGHEL 17 Jun. 2024, 20:30 Liga 2
Nicolae Dică a sunat adunarea la CFC Argeș, în ziua în care România a debutat la EURO 2024. Fiul său se numără printre noutăți, dar și un fost fundaș al FCSB: ”Aștept și alte întăriri”

În ziua în care naționala României a debutat la EURO 2024, și ce debut a avut, cu un succes istoric cu 3-0 contra Ucrainei, în Germania, în țară, Campionii FC Argeș a sunat adunarea pentru începerea pregătirii sezonului de Liga 2 ediția 2024-2025.

26 de jucători ar fi avut Nicolae Dică la dispoziție la primul antrenament condus după revenirea ca antrenor la trupa piteșteană, printre noutăți aflându-se și Marius Briceag, ultima dată în Polonia, la Korona Kielce. Ar fi avut, fiindcă clubul s-a încurcat în a enumera jucătorii, iar imagini cu un grup care să arate cel puțin 26 de fotbaliști prezenți la reunire nu au fost făcute publice!

Clubul a anunțat oficial ”26 de jucători la reunirea lotului”, punându-i la numărătoare și pe absenții motivați Issac Nortey și Esteban Orozco! Ulterior, la sesizarea Liga2.ro, au fost adăugați și Alexandru Dinoci și Mircea Adelin, pentru a ieși la număr!

Marius Briceag, printre cele mai importante nume aflate la reunirea Argeșului

Deși fusese anunțată pentru ora 17:30, adică în timpul partidei României disputată la Munchen, reunirea Argeșului a avut loc, în realitate, câteva ore mai devreme, pentru a se putea urmări și jocul tricolorilor.

La prima ședință de pregătire, desfășurată la baza sportivă Albota, unde clubul piteștean își desfășoară o parte din activitatea de zi cu zi până când noul stadion ”Nicolae Dobrin” va fi construit, Nicolae Dică a avut la dispoziție 26 de jucători, după cum a informat trupa alb-violetă.

Noutățile din lot au fost reprezentate de cei patru nou-achiziționați deja prezentați de club, Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (foto, ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj) și Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), dar și de Marius Briceag și alți cinci tineri jucători, printre care se află și… fiul său.

Briceag, fundaș originar din Pitești și lansat în fotbal de FC Argeș, pentru care a evoluat până în 2013, și-a încheiat colaborarea cu polonezii de la Korona Kielce, pentru care a jucat în ultimul an și jumătate, și se află în teste sub comanda lui Dică, după cum transmite clubul din Liga 2!

De la plecarea de la acel FC Argeș care avea să intre în faliment, Briceag a jucat până acum pentru CSM Râmnicu Vâlcea, CSU Craiova (în două rânduri), FC Voluntari (în două rânduri), FCSB, ”U” Cluj și Korona Kielce. Pentru aceasta din urmă a jucat în 32 de partide într-un sezonul și jumătate, în ediția 2023-2024 de primă ligă poloneză prinzând 15 meciuri (1234 minute).

Fiul antrenorului Nicolae Dică, printre cei testați, susține clubul!

Ionuț Zaharia, mijlocaș dreapta fost la Flacăra Moreni, Vlad Popa, fundaș central fost la FC Hermannstadt, și Marco Dică, mijlocaș fost la CS Mioveni, fiul antrenorului Nicolae Dică, dar și portarii Vlad Frumuzache și Alexandru Silveanu, reveniți după împrumutul la CSM Deva, respectiv AFC Câmpulung Muscel, au fost alte noutăți din lot.

Au lipsit Issac Nortey și Esteban Orozco, motivat.

”La capitolul noutăți îl putem trece pe fundașul Marius Briceag, care a încheiat conturile cu polonezii de la Korona Kielce. Aceasta se antrenează cu echipa noastră, urmând ca în scurt timp staff-ul tehnic să ia o decizie în privința sa. Dică îi testează în această perioadă pe Ionuț Zaharia (20 ani – mijlocaș dreapta – ex Flacăra Moreni), Vlad Popa (21 ani – fundaș central – ex FC Hermannstadt) și pe fiul său, Marco Dică (18 ani – mijlocaș – ex CS Mioveni). Au revenit la Pitești și cei doi portari împrumutați sezonul trecut la echipele de liga a treia, Vlad Frumuzache(CSM Deva) și Alexandru Silveanu (AFC Muscelul Câmpulung). La reunire a fost prezent și atacantul Mircea Adelin, fotbalist care urmează să înceapă recuperarea după operația suferită pe finalul sezonului trecut. Au lipsit motivat de la primul antrenament Issac Nortey și Esteban Orozco. Primul urmează să se alăture lotului în cursul zilei de marți, iar cel de-al doilea săptămâna viitoare, primind câteva zile libere după partidele jucate cu Guineea Ecuatorială în precalificările Campionatului Mondial din 2026”, a informat clubul piteștean, anunțul fiind modificat apoi prin adăugarea propoziției despre Mircea Adelin.

  • Cu siguranță, Marco Andrei Ilie Dică, utilizat 29 de minute în trei meciuri de Constantin Schumacher în precedentul sezon de Liga 2, la CS Mioveni, va fi o achiziție a CFC Argeș în această vară, deoarece tatăl său îi știe deja capacitatea și nu are nevoie de teste, așa cum susține clubul.

LPS HD Clinceni, al doilea adversar din amicalele dinainte de cantonamentul din Slovenia

Între timp, față de comunicatul de ieri, CFC Argeș și-a stabilit și al doilea adversar din cele două teste pe care le va disputa înainte de plecarea în cantonamentul din Slovenia, unde vor juca alte patru partide-test.

Dacă amicalul cu nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel are loc în data de 29 iunie, la 5 iulie a fost decis un joc cu formația din Liga 3 LPS HD Clinceni, condusă de o mai veche cunoștință a piteștenilor, Mirel Bolboașă. Ambele partide vor avea loc la Albota.

”Până la finalul acestei săptămâni, piteștenii vor efectua zilnic câte un antrenament, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să treacă la două ședințe de pregătire. După trei săptămâni de pregătire pe plan local, alb-violeții vor merge în străinătate pentru un stagiu montan de 13 zile. Destinația aleasă este Slovenia, localitatea Rogla, locație în care s-a pregătit în ultimii ani și UTA.

Până la plecarea în cantonamentul extern, argeșenii vor disputa și două jocuri de verificare. Primul test este programat pe 29 iunie, la Albota, adversar urmând a fi nou-promovata în liga secundă, AFC Câmpulung Muscel. Cel de-al doilea amical este programat pe 5 iulie, tot la Albota, adversar fiind LPS HD Clinceni, formație care activează în eșalonul trei”, anunță CFC Argeș.

După revenirea în țară, Argeșul va mai juca un amical înainte de reluarea Ligii 2, în data de 27 iulie, contra CSM Slatina.

Nicolae Dică mai  vrea achiziții și vorbește despre baza sportivă de la Albotă că are ”condiții de Liga 1”!

Nicolae Dică, aflat la prima sa declarație oficial după numirea ca antrenor la CFC Argeș, a spus că așteaptă în continuare întăriri și ”l-a pupat” pe primarul din Albota, pentru decizia de a ceda clubului din Pitești baza sportivă locală, unde spune că sunt condiții de prima ligă!

Nu cu mult timp în urmă, Eugen Neagoe, fostul antrenor al trupei piteștene, se plângea de condițiile proaste de pregătire de care echipa sa dispune, vorbind în mod special de baza de la Albota! E drept că de atunci clubul din Liga 2 a făcut lucrări de îmbunătățire a condițiilor, dar să o aduce la un nivel de primă ligă, așa cum spune Dică… e greu de crezut!

”Avem mult de muncă și vom vedea ce se va întâmpla. Avem o perioadă de șapte săptămâni să pregătim echipa. Am făcut câteva transferuri, am prelungit cu o parte din jucătorii care au fost anul trecut aici și mai aștept și alte întăriri. Vom încerca să aducem jucători care ne pot ajuta la îndeplinirea obiectivelor. Avem condiții foarte bune aici, la Albota. Suntem bucuroși că putem să ne antrenăm pe o bază foarte bună. Mulțumim domnului primar de la Albota că ne-a dat această bază. Clubul a investit foarte mulți bani și pot spune că avem condiții de Liga 1”, a spus Dică, citat de clubul unde a mai activat ca antrenor când avea alte denumiri, SCM Pitești și FC Argeș.

Dănuț Coman: ”urmează și alte transferuri. Analizăm în fiecare zi”

Noul președinte al CFC Argeș, Dănuț Coman, a vorbit despre construcția unui ”club frumos”, despre noi achiziții dorite și a făcut un nou apel de susținere din partea suporterilor.

”Încercăm să punem prima cărămidă la construcția pe care vrem să o facem la acest club. Nu este ușor, însă mergem cu încredere înainte. Din greșeli și din trecut doar învățăm. Sper să avem rezultatele pe care ni le dorim, să construim un club frumos, un club care să ne ofere posibilitatea de a ne bucura de fiecare meci, de fiecare victorie, de fiecare succes. Mai urmează și alte transferuri, dar nu vrem să aducem cantitate, vrem să aducem calitate. Vrem să aducem jucătorii de care avem nevoie. Împreună cu stafful tehnic, analizăm în fiecare zi. Vedem care sunt posturile deficitare.
Noul sezon va fi foarte greu, ținând cont că vor veni foarte mulți jucători. Ne ocupăm de întreaga organizare a clubului, știm cu toții că au fost probleme în trecut, dar vreau să mă gândesc doar la viitor. Mă gândesc doar la ce facem și am nevoie de încrederea tuturor. Trebuie să înțelegem cu toții că pe parcursul unui meci sunt momente dificile, momente în care jucătorii au nevoie de susținere, în care au nevoie de afecțiunea oamenilor. Obiectivul nostru este să stabilizăm acest club din toate punctele de vedere, atât la nivel administrativ, cât și din punct de vedere sportiv”, a declarat Coman, potrivit clubului pe care îl conduce de curând.

  • Analizând lotul cu care s-a încheiat sezonul recent de Liga 2, de la reunire au lipsit seniorii George Micle, Florian Haită și Milcho Angelov, căci despre Ionuț Balaur (CSM Unirea Alba Iulia) și Bogdan Rusu am scris deja că nu vor continua cu echipa. Clubul nu spune, de exemplu, nimic nici despre Andrei Zătreanu, pe care l-a avut împrumutat la CS Dinamo.

Lotul echipei Campionii FC Argeș de la reunire:

portari: Cătălin Straton, Andrei Bucur, Alexandru Silveanu, Vlad Frumuzache,
fundași: Andrei Tofan, Florin Borța, Mario Tudose, Radu Ciuciulete, Costin Ghiocel, Marius Briceag, Vlad Popa,
mijlocași: Andrei Șerban, Mario Mitoi, Patrick Dulcea, Yanis Pîrvu, Andrei Stoica, Ionuț Rădescu, Petrișor Petrescu, Alexandru Dinoci, Vlăduț Morar, Kevin Doukoure, Andrei Dima, Marco Dică, Ionuț Zaharia,
atacanți: Valentin Buhăcianu, Adelin Mircea (nerefăcut),
învoiți: Isaac Nortey, Esteban Orozco.

Foto și video: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 17 Jun. 2024, 20:30 Liga 2
Pe aceeași temă