Reunire cu patru noutăți la CSM Reșița. Doi fotbaliști care au evoluat în Liga 2 sezonul trecut și doi în Liga 3, sub comanda lui Flavius Stoican

Andrei PASCU 26 Jun. 2024, 13:48 Liga 2

A venit rândul echipei CSM Reșița să înceapă pregătirea sezonului următor, iar reunirea a avut loc marți, 25 iunie. La primul antrenament au fost prezenți și câțiva jucători noi, pe lângă achiziția prezentată de trupa din Valea Domanului până acum, venirea lui Marius Cioiu.

În perioada următoare, Flavius Stoican va și testa câțiva jucători, iar ulterior va transmite conducerii dacă aceștia merită să le fie oferite contracte.

CSM Reșița s-a reunit! A avut patru jucători noi la reunire, doi în teste

CSM Reșița face strategia pentru stagiunea care urmează. Antrenorul Flavius Stoican vrea mai mult decât s-a reușit în campionatul precedent al Ligii 2. Revenită în divizia secundă vara trecută, CSM Reșița a transmis de ceva timp că face procedurile necesare pentru ca, din stagiunea 2024/ 2025, care va debuta la început de august, să aibă drept de promovare în SuperLiga României.

Clubul din Valea Domanului se numără printre echipele care nu pot evolua mai sus de Liga 2, iar performanța din sezonul trecut i-a dat încredere să facă pași în acest sens, chiar dacă a ratat, până la urmă, play-off-ul și a evoluat în play-out.

CSM Reșița a făcut mai multe anunțuri importante în ziua reunirii, care a avut loc marți, 25 iunie. A oficializat și alte achiziții, după ce în prima fază a comunicat venirea lui Marius Cioiu, atacant de bandă.

Formația din Valea Domanului i-a acontat pe Florian Haită și Cristian Bocșan. Cu primul mai sunt mici detalii de pus la punct

Astfel, CSM Reșița a mai reușit să îi convingă să semneze pe Florian Haită (extremă, 23 de ani, sezonul trecut împrumutat de Farul Constanța la CFC Argeș) și Cristian Bocșan (fundaș, 29 de ani, ex SSU Poli Timișoara).

La reunire au fost prezenți și alți doi jucători noi, Robert Jerdea (atacant, 20 de ani, ex CSM Alexandria) și Vlad Tudor (atacant, 20 de ani, ex Cetatea Turnu Măgurele), dar, din câte a lăsat de înțeles Cristian Bobar, președintele CSM Reșița, ei sunt în probe.

Le-am urat bun venit băieților. Eu sunt optimist, am rămas cu majoritatea lotului de anul trecut, ei au făcut o figură frumoasă și asta ne dă speranțe pentru viitor. Avem și trei noutăți. E vorba de Cioiu, care a fost ultima dată la Botoșani.

Apoi, a venit Haită, care 90 la sută este la noi, dar așteptăm încă acordul de la Farul Constanța, deoarece el este jucătorul lui Gigă Hagi. De asemenea, îl mai avem pe Bocșan, care a fost căpitan la Poli Timișoara, un fundaș central cu o talie impresionantă. Sper să fie util echipei. Mai sunt jucători în probe, îi va vedea Flavius Stoican la lucru și vom vedea care vor rămâne și care vor pleca la alt club.

Sunt 30 de jucători, iar lotul pentru cantonament probabil va fi de 25. Așadar, va fi bătaie pe locuri, fiecare jucător trebuie să-și câștige locul în lot”, a spus Cristian Bobar, conform Radio Reșița.

CSM Reșița, cantonament în Slovenia și primele amicale programate

A fost programat cantonamentul de vară, vor fi anunțate și alte achizițiile, și, poate, alte câteva plecări, dar vor fi stabilite și meciurile amicale cu care vor fi pregătite partidele oficiale din sezonul 2024/ 2025 al Ligii 2.

Stagiul de pregătire va avea loc în Slovenia, de la 15 până la 27 iulie, la Rogla, după cum a anunțat tot Bobar, dar au fost stabilite și primele meciuri amicale, unul dintre ele contra FCU Craiova FC, la Severin.

Vor fi și două meciuri amicale, primul cu FCU Craiova, probabil la Severin. Căutăm să stabilim și al doilea meci amical cu încă o echipă. Avem nevoie de meciuri, ca să stabilim lotul pentru cantonamentul pe care îl vom efectua în Slovenia.

Pe plan administrativ nu a fost vacanță, anul acesta am lucrat foarte mult la schimbarea statutului. S-au depus actele la Federație, se pare că suntem în regulă și vom avea drept de promovare. A fost o muncă făcută într-un timp foarte scurt, documente foarte foarte multe și n-a fost deloc ușor. Felicit juriștii și echipa cu care am lucrat, pentru că s-au mișcat foarte, foarte bine.

Despre cantonamentul din Slovenia, pot să vă spun că va fi din 15 până în 27 iulie la Rogla, unde am fost și anul trecut. Sunt condiții foarte bune, terenuri de antrenament și un hotel în pădure.

Cam asta ne trebuie, nimic mai mult. Refacere bună, vitaminizare, mâncare și fotbal. Vom avea și amicale în Slovenia, deja două sunt stabilite. Unul este cu echipa lui Contra din Arabia Saudită, iar al doilea cu o formație din aceeași țară. Vor mai fi încă trei jocuri, pe care le vom stabili.

Urmează un sezon mai greu ca anul trecut, pentru că sunt multe echipe care se vor bate la play-off. Ne vom juca și noi șansa. Mizăm în continuare pe jucătorii noștri, pe acest grup. Cred în continuare că s-a format un grup unit la Reșița, iar asta contează foarte, foarte mult”, a mai spus Bobar.

Flavius Stoican a accentuat gândul pe care îl are, calificarea în play-off-ul Ligii 2 cu CSM Reșița

CSM Reșița, după cum a anunțat, va miza pe continuitate în campionatul următor, în care va dori accederea în play-off-ul Ligii 2. Însă, iată, vin și câțiva jucători care vor crește, la nivel teoretic, valoarea lotului, pentru ca obiectivul să fie atacat cu cât mai multă încredere.

Impresii de la reunire a împărtășit și antrenor Flavius Stoican.

În primul rând, vreau să spun că m-am reîntors în Reșița cu bucurie, dornic de muncă, pentru că a fost și vacanța asta destul de lungă. A început și Campionatul European, care ne-a dat fiecăruia dintre noi, cred eu, poftă de fotbal.

M-am bucurat că am revăzut jucătorii, vrem să facem lucrurile să funcționeze așa cum ne dorim. Asta înseamnă că va trebui să facem eforturi, să fie foarte multă muncă din partea jucătorilor, iar noi să fim focusați pe ceea ce avem de făcut. Stăm două săptămâni în Reșița apoi o să plecăm în cantonamentul din Slovenia.

În prima etapă a pregătirii o să avem și câte două antrenamente pe zi la baza proprie. O să avem și un meci amical cu cei de la FCU Craiova pe data de 10 iulie și sper ca și pe data de 12 să mai avem un test. Noi avusesem o înțelegere cu cei de la FC Bihor Oradea, dar ei au schimbat antrenorul și amicalul a căzut.

Sperăm ca în următoarele zile să găsim alt adversar, pentru că băieții au nevoie și de jocuri, chiar dacă sunt amicale. Punem foarte mult accent în perioada asta pe pregătirea fizică, dar vrem să jucăm și meciuri amicale, pentru că am mulți jucători, și din pepiniera proprie, dar și noi veniți, pe care vreau să-I văd la joc. Poate o să mai apară unul sau doi jucători noi.

Am fost foarte atent în ceea ce privește transferurile, am analizat împreună cu stafful tehnic și cu Cristi Bobar. În principal mergem pe continuitate, pe vechiul lot, plus câteva transferuri care sperăm să aducă un plus.

Mai ales că vom fi lipsiți de aportul lui Drăghiceanu, unul dintre cei mai importanți jucători ai noștri. Trebuie să fim foarte atenți ce vom pune în schimb, de aceea am ales un jucător care încă nu este sută la sută al nostru. Mă refer la Haită, care este prezent la antrenamentele noastre.

E un jucător talentat, un jucător tehnic, de aceea l-am adus. A venit și Marius Cioiu, un jucător cu care am mai lucrat. Îl cunosc, are un potențial enorm și sper să-l arate pe teren. Iar în linia defensivă am optat pentru Bocșan, un jucător puternic, un fundaș central care, cu siguranță, se va bate pentru un post de titular.

Vom încerca să mai aducem și în față, un atacant sau un jucător cu profil ofensiv, pentru că avem mare nevoie Anul trecut am câștigat play-out-ul, iar în sezonul care urmează vrem să facem un pas în plus, calificarea în play-off. Nu va fi ușor, dar suntem susținuți de public, de o galerie senzațională și jucăm bine pe teren propriu. Atmosfera e bună la echipă, putem să sperăm, dar nu va fi ușor”, a transmis Stoican, citat de Radio Reșița.

Start al pregătirilor pentru noul sezon!

Au răspuns prezent următorii jucători: Cătălin CĂPĂȚÂNĂ, Paul MEREU, Ionuț RUS – Ștefan BĂRBOIANU, Cristian BOCȘAN (ultima echipă Politehnica Timișoara), Andrei BURLACU, Robert BURLACU, Flavius CEGA, Vlad CHERA, Marius CIOIU, Elton DA SILVA, Erico DA SILVA, Ianis DOANĂ, Mihai DOLGHI, Cristian DOMIL, Alin DUDEA, Denis FĂRĂGĂU, Nicușor FOTA, Aboubacar GAKOU, Gabriel GOMBOȘ, Denis GURIN, Florian HAITĂ (ultima echipă FC Argeș), Damian ISAC, Mario IVAȘCU, Robert JERDEA (ultima echipă CSM Alexandria), Andrei LASCU, Alexandru NEGRU, Sergiu RIMOVECZ, Bogdan SZIJJ, Vlad TUDOR (ultima echipă CSM Cetatea Turnu Măgurele)”, a transmis CSM Reșița pe Facebook, în privința reunirii și a lotului prezent la prima ședință a pregătirilor.

Foto și video: CSM Reșița

Andrei PASCU 26 Jun. 2024, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă