Pelici mută intens la Alba Iulia. A luat o fostă speranță a cluburilor UTA și Rapid, dar și un experimentat fundaș pe care l-a avut elev la Mioveni și Argeș

Marius ANGHEL 15 Jun. 2024, 13:18 Liga 3
Pelici mută intens la Alba Iulia. A luat o fostă speranță a cluburilor UTA și Rapid, dar și un experimentat fundaș pe care l-a avut elev la Mioveni și Argeș

După un nou sezon irosit în Liga 3, echipa reprezentativă a municipiului Alba Iulia și a județului Alba începe rapid campania de achiziții din această vară, pentru ca în noua ediție de campionat să nu mai rateze promovarea. CSM Unirea Alba Iulia și-a prezentat două noi transferuri, ajungând, în acest moment, la un număr de patru.

Amir Jorza, o fostă speranță a cluburilor UTA și apoi Rapid, și Ionuț Balaur, un fundaș cu multă experiență în prima ligă, au semnat cu trupa antrenată de Alexandru Pelici.

Amir Jorza schimbă din nou echipa în Liga 3. Acum va juca la CSM Unirea Alba Iulia

Zilele trecute, CSM Unirea a anunțat primele două sale achiziții pentru sezonul 2024-2025, doi atacanți experimentați: Ștefan Blănaru (35 ani), fost golgheter la CS Mioveni, și Albert Voinea (31 ani), fost tot în Liga 2, dar la Viitorul Pandurii.

Între timp, trupa din Alba Iulia a comunicat că a semnat contracte și cu Amir Jorza și Ionuț Balaur.

Arădeanul Amir Jorza a fost crescut de UTA, pentru care a evoluat constant în trei seazoane de Liga 2, apoi a trecut la Rapid, pentru care a jucat în două ediții ale ligii secund, reușind promovarea, dar nu să fie și menținut în lot pentru prima ligă. Surprizător, mijlocașul central ajuns acum la 25 de ani, pe care îi va împlini în data de 2 iulie, a coborât apoi în Liga 3, unde continuă să joace din vara anului 2021. Mai întâi a făcut-o pentru CSM Reșița, apoi pentru SCM Zalău și ultima dată a activat la ACS Târgu Mureș.

”Am ales Unirea Alba Iulia pentru că am încredere în proiectul care mi-a fost prezentat. Am auzit doar lucruri bune despre conducere, staff și jucători. Voi încerca, cât pot de mult să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivul. Mă bucur că am această oportunitate de a juca pentru un club de tradiție cum e Unirea Alba Iulia”, a declarat Amir Jorza.

”Bine ai venit, Amir Jorza!
CSM Unirea Alba Iulia continuă campania de achiziții din această vară, iar astăzi clubul nostru a ajuns la un acord cu Amir Jorza, mijlocaș central, sosit de la ACS Târgu Mureș.
Născut pe 2 iulie 1999, Amir Jorza va evolua cel puțin un sezon pentru CSM Unirea Alba Iulia, iar de-a lungul carierei sale a mai evoluat la UTA Arad, Rapid București, CSM Reșița, SCM Zalău și ACS Târgu Mureș”, sună anunțul clubului.

Ionuț Balaur îl urmează din nou pe antrenorul Alexandru Pelici, pentru a treia oară

La trupa din cetatea Marii Uniri a ajuns și Ionuț Balaur, un fundaș cu multe sezoane petrecute în prima ligă, care săptămâna trecută a împlinit 36 de ani.

În elită are meciuri pentru FC Vaslui, FCM Târgu Mureș, FC Voluntari, în două perioade, Dunărea Călărași și CS Mioveni, iar în Liga 2 a jucat pentru CS Otopeni și Campionii FC Argeș, aceasta din urmă fiind echipa de la care ajunge la Alba Iulia.

La ultimele două echipe pentru care a jucat a fost antrenat de Alexandru Pelici, cel care îl ia după el și la CSM Unirea. Interesant este că atât cât a fost antrenor la CFC Argeș în sezonul recent încheiat, în primele patru etape, Pelici nu l-a utilizat pe Balaur.

”Am ales să vin la Unirea Alba Iulia în primul rând pentru că este antrenor Alexandru Pelici, un om care a făcut performanță peste tot pe unde a fost, un antrenor care a promovat în Liga 1 de mai multe ori și singurul care a reușit să mențină CS Mioveni în Liga 1 mai mult de un sezon. Mi s-a prezentat un proiect serios, iar prezența domnului Pelici a contat enorm pentru mine, este un antrenor empatic care înțelege jucătorii. La fel și conducerea clubului, m-a convins, simt că la Alba Iulia se vrea performanță”, a declarat Ionuț Balaur.

”Bine ai venit, Ionuț Balaur!
CSM Unirea Alba Iulia l-a transferat pe fundașul central Ionuț Balaur, jucător cu peste 250 de meciuri și 15 goluri în Superliga României, acesta având în palmares și o Cupă și o Supercupă a României, câștigate alături de FC Voluntari.
Născut pe 6 iunie 1989, Ionuț Balaur are o carieră frumoasă, acesta a îmbrăcat tricoul unor echipe importante din România, cum ar fi: FC Vaslu, ASA Târgu Mureș, CS Mioveni, FC Voluntari, FC Argeș, CS Otopeni și Dunărea Călărași”, sună comunicatul echipei din Alba Iulia.

  • Reamintim că CSM Unirea Alba Iulia, clasată în sezonul recent încheiat pe locul 5, la general, în Seria 9 a Ligii 3, a mai anunțat și prelungirea contractelor cu Florin Istrate, Andrei Roșu și Marius Sebaș.
  • Noua ediție a Ligii 3 începe la data de 31 august 2024.

Foto: Campionii FC Argeș și CSM Unirea Alba Iulia

Marius ANGHEL 15 Jun. 2024, 13:18 Liga 3
Pe aceeași temă