Bogdan Rusu nu continuă cu CFC Argeș: ”Nu a fost un sezon dezamăgitor, mai degrabă aș spune lipsit de rezultatele pe care le doream cu toții”

Adi MARICA 14 Jun. 2024, 11:05 Liga 2

Atacant Bogdan Rusu se desparte de Campionii FC Argeș după un sezon în care gruparea din Trivale a fost departe de așteptări.

Atacantul brașovean în vârstă de 34 de ani încheie aventura la Pitești după un sezon în care a marcat doar cinci goluri, patru în campionat și unul în Cupa României.

Bogdan Rusu: ”Un sezon lipsit de rezultate”

Bogdan Rusu a fost unul dintre fotbaliștii experimentați achiziționați în vara trecută de CFC Argeș, cooptarea sa în lot având loc la cererea antrenorului Alexandru Pelici, cu care mai colaborase în trecut la FC Hermannstadt și CS Mioveni. Pelici a fost îndepărtat după doar patru etape.

Atacantul fost în prima ligă la Astra, FC Hermannstadt, CS Mioveni și FCSB a jucat la CFC Argeș în 24 de meciuri din Liga 2, dintr-un total de 25, de 18 ori a început ca titular, de 11 ori a fost înlocuit, a strâns 1664 de minute pe teren și a marcat 4 goluri, în 2-0 cu Unirea Dej, 2-0 la Gloria Buzău, 2-0 cu CSC Dumbrăvița și 2-0 la CSM Alexandria.

Rusu spune că este dezamăgit de faptul că nu a marcat mai multe goluri în tricoul echipei alb-violete. ”Din punctul meu de vedere, nu a fost un sezon dezamăgitor, mai degrabă aș spune lipsit de rezultatele pe care le doream cu toții. Sunt dezamăgit de faptul că nu am reușit să dau mai multe goluri, pentru că asta e treaba mea ca și atacant”, spune vârful brașovean pentru Liga2.ro.

Își încheie contractul cu CFC Argeș

Și în această vară, ca și în cea trecută, după retrogradarea din prima ligă, la echipa argeșeană au loc schimbări majore. Dănuț Coman și Nicolae Dică au fost numiți președinte, respectiv antrenor.

Deși a lucrat cu Dică la FCSB și CS Mioveni, Bogdan Rusu nu va continua în Trivale. ”Schimbările de la FC Argeș nu mai sunt problema mea, deoarece din această lună închei contractul. Eu le doresc succes în îndeplinirea obiectivelor”, a spus Rusu.

Unde va continua experimentatul atacant este greu de anticipat în acest moment: ”Deocamdată nu am niciun plan, aștept să devin jucător liber de contract și apoi voi vedea ce îmi rezervă viitorul. Acum mă bucur de vacanță și de familie.”

Sezon modest în Liga 2 după retrogradarea din prima ligă pentru trupa piteșteană

La finalul sezonului regular, CFC Argeș a ocupat locul 14, cu 24 de puncte acumulate în 19 jocuri, cu toate că se pornise la drum cu ținta de a prinde primele șase poziții, dacă nu chiar primele două. A mers în Grupa A a play-out-ului, unde în șase meciuri disputate în șapte etape a pus încă zece puncte în clasament, terminând cu 34 de puncte pe locul 4 din 7. Per total, analizând punctele acumulate din cele două grupe de play-out, CFC Argeș s-a clasat în Liga 2 pe locul 12 din 20.

În ediția 2023-2024 de Liga 2, CFC Argeș i-a avut ca antrenori pe Alexandru Pelici (etapele 1-4), Eugen Beza (interimar și apoi principal, etapele 5-9) și Eugen Neagoe (etapele 10-19 și 1-7 play-out).

Bogdan Rusu a început fotbalul la CSȘ Brașovia cu antrenorul Petre Lucian. A jucat în primul eșalon la Astra, FC Hermannstadt, CS Mioveni și FCSB. În Liga 2 a mai evoluat pentru Farul, Astra, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, FC Brașov, Foresta Suceava, FC Hermannstadt, Petrolul, Dunărea Călărași și CS Mioveni.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Campionii FC Argeș

Adi MARICA 14 Jun. 2024, 11:05 Liga 2
Pe aceeași temă