Ripensia s-a despărțit oficial de Stephane Coulibaly. Jucătorul a pus clubul într-o situație penibilă

Anda DELIU 14 Feb. 2022, 15:50 Liga 2
Ripensia s-a despărțit oficial de Stephane Coulibaly. Jucătorul a pus clubul într-o situație penibilă

Ripensia Timișoara a oficializat despărțirea de ivorianul Stephane Coulibaly, jucător ”întârziat” peste măsură la pregătire. Astăzi, 14 februarie, mijlocașul a ajuns în capitala Banatului și a reziliat contractul cu clubul, exact când restul echipei a și revenit din cantonamentul din Antalya și când, deloc întâmplător, se termină perioada de transferuri.

Coulibaly întârzia de fiecare dată la reuniri

Coulibaly a venit la Ripensia în vara anului 2020. În acești doi ani și jumătate, jucătorul a întârziat de fiecare dată la reluarea pregătirilor echipei. De multe ori, Coulibaly, care nu avea și cetățenie europeană, așa cum au o parte dintre jucătorii africani veniți să joace în România, trebuia să-și ia, bianual, și viză.

Informațiile noastre sunt că fotbalistul nu proceda tocmai corect nici din perspectiva actelor și, astfel, le obținea după data la care colegii săi reluau antrenamentele.

Astăzi, ivoarianul a venit în România din țara natală și a reziliat cu clubul timișorean.

”Clubul nostru a reziliat, de comun acord, angajamentul cu jucătorul Yuri-Stephane Coulibaly. Mijlocașul central a venit la Ripensia în vara lui 2020. Clubul nostru îi mulțumește pentru perioada petrecută la club și îi urează mult succes în continuare”, a anunțat Ripensia.

  • Stephane Coulibaly a evoluat în actualul sezon de Liga 2 în 14 meciuri pentru Ripensia, 11 ca titular, 1061 minute pe teren și a înscris un gol, în 2-2 cu FC Hermannstadt. În campionatul trecut a avut 19 jocuri, 15 ca titular, fără să înscrie.

Dumitru Mihu spera să-l vândă, dar acum fuge de jucători extracomunitari

Trebuie spus că nici ”afacerea” Coulibaly nu s-a dovedit a fi una bună pentru Ripensia, în ciuda faptului că patronul Ripensiei s-a supărat peste măsurăLiga2.ro a scris că clubul face și afaceri bulgărești, adică păguboase. Când UTA l-a cedat pe african Ripensiei, informațiile noastre sunt că arădenii i-au avertizat pe timișoreni că este un jucător dificil. De altfel, asta îl și nemulțumea pe Laszlo Balint la Coulibaly.

Patronul Dumitru Mihu spera însă că ivorianul va fi, într-o zi, vândut, așa cum s-a întâmplat cu Ndiaye Mediop. Și i-a dat un salariu bun comparativ cu nivelul echipei. Însă iată că astăzi, mijlocașul a venit să devină liber de contract, deoarece, tot din informațiile noastre, și-a găsit alt angajament.

Reamintim că azi e ultima zi a perioadei de transferuri la seniori!

Între timp, de la Ripensia au început să plece jucătorii extracomunitari, care trebuie angajați și cu contract de muncă, pentru a obține permisul de ședere de la Imigrări. Nefiind vorba de regimul fiscal lejer al contractelor de activitate sportivă, extracomunitarii sunt mai costisitori pentru club. Au plecat, din această situație, de la Ripensia, doar iarna aceasta Nemajna Sokovic (Concordia Chiajna), Emmanuel Ernest (Campionii FC Argeș) și acum, Stephane Coulibaly. Timișorenii au mai renunțat și la Mihai Ion (CA Oradea) și Cristian Păcurariu.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 14 Feb. 2022, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă