Ripensia a cedat în ultimul amical jucat în Antalya, cu georgienii de la FC Samgurali. Concluziile lui Florin Fabian

Anda DELIU 13 Feb. 2022, 09:35 Liga 2
Ripensia a cedat în ultimul amical jucat în Antalya, cu georgienii de la FC Samgurali. Concluziile lui Florin Fabian

Ripensia a pierdut, sâmbătă, cu 0-1 ultimul amical antamat în Antalya, cu formația de prima ligă georgiană FC Samgurali Tsqaltubo. Golul a venit pe final, după un meci destul de ermetic, la o eroare defensivă.

Roș-galbenii au avut ocazii cu georgienii, dar le-au irosit

Ripensia și-a creat câteva ocazii în prima repriză, destul de puține, pentru că așa a și fost meciul, închis. Mihai Ene a avut un șut pe poartă din lovitură liberă, reținut de portarul georgienilor. În minutul 29, Piftor a avut cea mai mare ocazie, cu un șut din 5 metri pe lângă poartă. În minutul 35, și Stoica l-a pus la încercare pe portarul echipei adverse, fără succes.

Cădere fizică pe final pentru Ripensia

Repriza a doua a consemnat la fel de puține ocazii, cu un șut al lui Piftor parat de goalkeeperul georgian. Și adversariii puteau fi periculoși în minutul 64, dar au ratat șansa finalizării concrete.

Timișorenii au mai ratat două ocazii, la reluarea peste a lui Valerii Macrițchii și la șutul lui Fridrich pe lângă poartă. În schimb, au marcat georgienii, în minutul 90, la o fază de mare neatenție a defensivei bănățene.

Ripensia: Șt. Dobre (I. Rus 46′) – Morariu (Sturzu 70′), Rogac (Țieranu 85′), Fridrich, Gladun (Lalic 82′) – T. Călin (D. Ciurel 88′), Stoi (cpt.) – Rob. Stoica (Mihart 46′), Mih. Ene (Val. Macrițchii 67′), Piftor (Ivancevic 58′) – Matiș (Golda 46′).

Florin Fabian, mulțumit de cantonamentul turcesc

Antrenorul Ripensiei a spus că e mulțumit de cum a decurs cantonamentul, dar și de cum se prezintă echipa sa.

”Am încheiat acest stagiu cu un joc împotriva unei echipe de primă ligă din Georgia. O echipă bună, cu o viteză de joc foarte bună, care a jucat în ultimele două sezoane de două ori finala Cupei Georgiei. Mi-a plăcut atitudinea băieților, mi-a plăcut că ne-am ridicat la nivelul de joc al adversarilor noștri de astăzi. Păcat de finalul de meci, în care am cedat din punct de vedere fizic și am luat un gol chiar la ultima fază. Dar, per ansamblu, sunt mulțumit de stagiul de pregătire de aici din Antalya, de condițiile oferite, de vreme care a ținut cu noi. Am avut parte de condiții foarte bune și cred că înainte cu două săptămâni de primul joc oficial arătăm o formă de joc bună. Arătăm bine. Sper ca până la ora jocului de la Târgu Jiu să ne punem la punct mai bine din punct de vedere al consistenței pe partea ofensivă”, a precizat Florin Fabian.

O victorie, un egal și două eșecuri pentru Ripensia în Antalya

În Antalya, Ripensia a mai înregistrat următoarele rezultate: 0-0 cu FC Kazanka (liga a treia din Rusia), 2-1 cu Merani Martvili (liga secundă din Georgia) și 0-1 cu FK Auda Riga (nou-promovată în prima ligă din Letonia).

În țară, echipa timișoreană a jucat alte două amicale în această perioadă de pregătire de iarnă, cu CS Comloșu Mare (scor 2-2, Liga 4 Timiș) și Avântul Periam (scor 7-1, ultimul loc în Seria a 8-a a Ligii 3).

După acest ultim meci din Turcia, Ripensia revine în țară. Sâmbăta viitoare va avea ultimul amical înainte de reluarea campionatului Ligii 2, în deplasare, la Crișul Chișineu Criș.

Foto și video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cedat-in-amicalul-jucat-cu-letonii-de-la-auda-unde-mai-vede-antrenorul-florin-fabian-probleme-19219105

 

Anda DELIU 13 Feb. 2022, 09:35 Liga 2
Pe aceeași temă