Patronul Ripensiei definește articolele Liga2.ro despre acțiunile sale drept ”mizerii” și interzice prezența corespondentului la conferințele de presă ale echipei fără să ofere argumente!

Anda DELIU 12 Jan. 2022, 22:11 Liga 2

Patronul Ripensiei definește articolele ProSport despre ”mizerii” și interzice prezența corespodentului la conferințele de presă ale echipei

Patronul și președintele Ripensiei, Dumitru Mihu, a lansat acuzații fără argumente la adresa site-ului Liga2.ro, singurul site național care oferă știri despre al doilea eșalon al fotbalului românesc și îi promovează inclusiv echipa, mai mult și decât o face presa locală. Omul de afaceri care s-a opus cu vehemență unor proiecte de infrastructură sportivă pentru Timișoara și care acuză că FRF și cluburile de drept public din România sunt ”bolșevici” a decis ca reporterul ProSport / Liga2.ro din Timișoara, Anda Deliu, să nu mai participe la conferințele de presă ale clubului, într-un demers care nu are nicio legătură nici cu democrația, nici cu capitalismul.

Lipsă de transparență a Ripensiei în comunicare

Interzicerea publicației Liga2.ro de la conferințele clubului s-a făcut de o manieră total neprofesionistă, mai ales că Ripensia nu a emis niciodată acreditări de presă, deși presa timișoreană și chiar oameni din club au ridicat problema că ar fi fost o dovadă de seriozitate.

Mai mult decât atât, în perioada pandemiei, când stadioanele erau închise publicului, brusc, un suporter al echipei a devenit fotograf, ca o sfidarea la adresa ziariștilor adevărați.

Dumitru Mihu: ”Nu am de ce să vă răspund”

Cu o zi înainte de reunirea echipei, în dimineața zilei de 11 ianuarie, ofițerul de presă al Ripensiei, Levente Balint, i-a transmis reporterului Liga2.ro că reunirea va fi în 12 ianuarie, de la ora 16:00, după ce anunțase restul presei că de la ora 15:30 se dau declarații, intenționat, pentru ca ziaristul să nu ajungă la conferința de presă.

Clubul nu și-a motivat interdicția, în contextul în care după ce fostul primar al Timișoarei Nicolae Robu a lansat acuzații dure la adresa lui Dumitru Mihu, public, patronul a fost sunat de publicația noastră pentru a se apăra, și nu a răspuns. ”Nu am de ce să vă răspund”, a spus Mihu, fără a avea argumente, decât etichetări.

Trebuie spus că Ripensia nu a formulat niciun drept la replică referitor la niciun articol și nu a postat pe canalele sale de comunicare nimic în acest sens, deși avea dreptul legal să o facă!

Mihu a fost acuzat de ”combinații”, abia s-a chinuit să nege

În decembrie 2021, fostul primar Nicolae Robu a afirmat că Dumitru Mihu dorește să nu se facă stadionul de rugby din Ciarda Roșie, deoarece are diverse ”combinații”. De altfel, patronul Ripensiei are diverse afaceri în domeniul imobiliarelor, iar suspiciunea fostului primar nu ar fi tocmai lipsită de temei, în acest context, mai ales că informațiile din fotbalul timișorean sunt că Mihu a creditat Ripensia cu toții bani dați la club, ceea ce i-ar permite, teoretic, să bage clubul oricând în faliment.

”Stadionul de 5500 până la 7000 de locuri, din zona Legumiculturii cu N.D. Cocea, pe care vi l-am lasat în proiectare, la care ați renunțat în combinațiile pe care le aveți cu domnul Mihu de la Ripensia, mare sponsor al dumneavostră în campania electorală, după cum este binecunoscut. Cel care a primit în prima zi de mandat al domnului Fritz, stimați timișoreni, trei etaje în plus față de cea am aprobat eu pentru pădurea de blocuri pe care o va ridica în zona Fructus”, a spus Nicolae Robu, într-o înregistrate publică.

Mihu abia a reușit să îngaime un ”nu este adevărat”, întrebat de reporterul Liga2.ro.

Ripensia primește resurse publice imense în Timișoara, dar Mihu se opune investițiilor din bani publici

Într-adevăr, Ripensia este club privat, dar beneficiază de multe facilități ale unor instituții publice. Ripensia nu plătește niciun leu pentru a folosi Baza sportivă Electrica, care aparține de Societatea de Transport Public Timișoara, una cu enorme datorii, căreia nu i-ar strica niște fonduri din chirii. De asemenea, echipa stă cazată la căminele Universității de Vest, în timp ce altor studenți ai universității li se spune că nu sunt locuri de cazare suficiente. Firește, astfel se economisesc sume importante care s-ar plăti, altfel, pe chirii. De altfel, se poartă observa că Ripensia nici măcar nu a putut curăța de zăpadă terenul de antrenament pentru reunire, deși la Timișoara nu a nins abundent în ziua reluării antrenamentelor.

Altfel, în acest context în care e sprijinit de comunitate, Mihu s-a opus cu o vehemență de neînțeles stadionului-lego, dar și ridicării stadionului de rugby.

Reamintim ce spunea Mihu de stadionul-lego, declarații care au deranjat și actualii lideri din Primăria Timișoara, dar și clubul Poli Timișoara. ”Nu a fost intenția de a deranja sau de a jigni pe cineva. Am participat la o discuție privind principiile, am ridicat acest subiect și am spus atunci continui să susțin. Pentru a termina un stadion într-un timp relativ scurt, 2-3 ani de zile (n.r. – noul stadion Steaua, unul neconstruit pe sistem metalic sau lego, a fost finalizat în aproximativ 2 ani), trebuie să adoptăm metodele și să luăm proiectele care sunt fezabile pentru acest termen. Stadionul-lego este o poezie frumoasă de campanie”, a spus Mihu.

Mihu vrea PR, nu presă și nu are probleme în a jigni fără argumente

Practic, deoarece reporterul Liga2.ro nu a primit niciun motiv clar pentru interdicție, căreia nu i se va supune, putem doar deduce că publicația a scris despre acuzațiile aduse lui Mihu de Nicolae Robu. Altfel, se vede pe filmare cum patronul vorbește despre ”mizerii”, ”minciuni” și se laudă cu lucrurile frumoase făcute la club, unde mai sunt încă multe lipsuri. Mihu nu a putut explica de ce, ca om de afaceri care are importante afaceri imobiliare, se opune, sistematic, construirii unor baze sportive în oraș, din fonduri publice. Patronul a insinuat că presa nu i-ar lăsa să facă ”lucruri frumoase”. Putem deduce, mai ales că clubul pune pe listele de acces un suporter, că pentru patron, diferența din presă și PR nu este una în totalitate înțeleasă.

În final, vom reaminti că Mihu nu are probleme în a arunca cu invective când nu este de acord cu ceva. Patronul Ripensiei denumea cluburile din bani publici drept ”bolșevice”. De altfel, Mihu amenința atunci că nu mai înscrie echipa în campionat, iar timpul a dovedit că afirmația a fost doar o demonstrație de forță neacoperită de fapte.

”Mă gândesc dacă să mai înscriu echipa în viitorul sezon de Liga 2. În videconferințele cu FRF, sunt cam singurul care intră și dă bani. În acest sezon, dacă se va decide să se joace, vom continua, nu-mi bat joc de echipa, am primi niște sancțiuni foarte mari. Dar iau în calcul ca în viitorul sezon să nu participăm la seniori. Academia va merge sigur mai departe, pentru că nu am nicio dezamăgire din zona Academiei. Sunt dezamăgit de acest sistem. Actualul sistem este unul de sorginte bolșevică. S-a înlocuit 23 August și Tractorul cu primării, MAI, MApN. Fotbalul trebuie să fie profesionist, trebuie să fie pentru oamenii de afaceri. Fotbalul trebuie să fie o afacere. Or, ce transferuri pe bani se fac în România, în afară de interesele din spate ale unor conducători? În afara de Ripensia, cine a vândut jucători seniori pe bani? (n.r. – vânzarea lui Albert Voinea la Turris). Nu se face niciun pas spre o nouă direcție, e clar că peste noapte nu se poate schimba ceva, dar nu se fac pași, să ni se spună cum trebuie să fie lucrurile peste 2 ani, peste 3 an.”, spunea Mihu în 7 mai 2020. De altfel, vânzarea lui Voinea a și fost ultima făcută de Ripensia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-reunit-printre-nameti-cu-doua-noutati-la-prima-sesiune-de-pregatire-din-2022-19216256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostul-primar-al-timisoarei-il-acuza-dur-pe-finantatorul-ripensiei-cum-ca-din-cauza-lui-nu-se-mai-face-un-alt-stadion-in-oras-echipa-de-rugby-ar-fi-cea-mai-pagubita-19213848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patronul-ripensiei-dumitru-mihu-un-mare-adversar-al-proiectului-de-stadion-lego-la-timisoara-eu-vreau-sa-se-construiasca-stadionul-in-2-3-ani-si-avem-nevoie-de-un-buget-rezonabil-19170199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-procedura-pentru-stadionul-lego-de-la-timisoara-masacrat-insa-de-autoritatile-locale-care-au-fixat-un-termen-de-realizare-incredibil-19213823

Anda DELIU 12 Jan. 2022, 22:11 Liga 2
Pe aceeași temă