Afaceri ”bulgărești” la Ripensia? Tudor Călin revine de la UTA, unde nu a debutat, deși în vară patronul spera că va obține bani pe el

Anda DELIU 04 Jan. 2022, 20:19 Liga 2

Oficial, unul dintre cei doi jucători pe care Ripensia spera să-i vândă într-un viitor nu foarte îndepărtat, după ce i-a împrumutat în vară la echipe de prima ligă, revine la ”vatră”.

Călin Tudor (21 de ani) se întoarce cumva la Ripensia cu coada între picioare, în contextul în care mijlocașul defensiv nu a jucat niciun minut la UTA! Iar ”bomba” reiese din declarația impresarului Bogdan Apostu, cum că clubul arădean va păstra procente dintr-un jucător pe care nu l-a folosit nici măcar un minut!

Vise mari de Rusalii la Ripensia

Vara trecută, Ripensia a reluat pregătirile la 21 iunie, a doua zi de Rusalii. De la primul antrenament oficial al acestui sezon lipseau portarul Ștefan Dobre (20 de ani) și mijlocașul central Tudor Călin. Cei doi fuseseră împrumutați la Academica Clinceni, respectiv UTA, iar patronul-președinte era foarte optimist că mutarea va fi câștigătoare pentru Ripensia.

Dumitru Mihu spunea că clubul nu mai putea să-i țină, deși ei mai erau sub contract cu Ripensia! ”Cei doi au atins pragul de sus pe care poate să-l ofere clubul nostru. Nu ne putem opune ca fiecare dintre ei să crească cât mai mult. Cu părere de rău, recunosc, am fost nevoit să le dau drumul. Le doresc succes și sper că acolo unde s-au dus vor confirma și va fi bine și pentru ei, și pentru clubul nostru. Tudor Călin mai are contract cu Ripensia pe patru ani de zile. El a plecat împrumut pentru următorii doi ani. În oricare dintre perioada de transfer, clubul și-a rezolvat dreptul de a-l chema înapoi sau dacă există altă variantă pentru el. Pe măsură ce trece timpul, clubul UTA va beneficia de procente dintr-un viitor transfer al lui, până la 50 la sută peste 2 ani. Momentan este 0, în iarnă va fi 12,5 la sută, după primul an va fi 25 la sută, după încă un semi-sezon va fi 37,5 la sută și apoi 50 la sută. Procentele sunt valabile pe perioada împrumutului. La Dobre este aproape la fel, doar că procentele merg până la 25 la sută. Ei merg acolo să confirme, au șanse relativ mari. Sunt jucători foarte valoroși și faptul că sunt Under le oferă o posiiblitate în plus de a juca. Cel puțin la Clinceni, Dobre merge în postura de titular. Mi s-a promis acest lucru, că altfel nu ar fi plecat”, a spus Dumitru Mihu în iunie.

Dezamăgire de Anul Nou

În acest caz, se pare că ”bobocii” se numără iarna. Dacă Dobre a prins câteva meciuri la Academica Clinceni, unde nu a avut mereu cele mai fericite prestații, pentru Tudor Călin, plecarea la UTA a fost una de rău augur. Multă vreme, tânărul fotbalist născut la Cluj și care a terminat junioratul în Germania a fost accidentat. A privit multe meciuri ale arădenilor în cârje, cu piciorul în ghips. Nici când și-a revenit nu a apucat să debuteze oficial sub comanda lui Laszlo Balint.

În acest context, el revine la UTA, care, surpriză!, va menține procente din fotbalistul pe care nu l-a utilizat nici măcar un singur minut.

”Vizavi de Tudor Călin, lucrurile sunt simple. El a fost jucătorul Ripensiei, împrumutat la UTA cu anumite procente, care creșteau la fiecare jumătate de an. El se va întoarce la Ripensia. El când a fost achiziționat era regula cu doi jucător sub vârstă, după care, s-a înjumătățit practic, numărul lor la Liga 1 și i-a fost foarte greu să mai evolueze. UTA va mai păstra niște procente dintr-o eventuală revânzare a jucătorului din postura de jucător al Ripensiei. El nici nu se va mai prezenta la reunire, se va prezenta direct la reunirea Ripensiei”, a declarat Bogdan Apostu, impresarul omniprezent la conferințele echipei UTA.

  • 24 de meciuri a prins Tudor Călin la Ripensia în sezonul trecut de Liga 2, în care a marcat și trei goluri. Mijlocașul a fost căpitanul echipei timișorene în mare parte din jocurile în care a evoluat. În cariera sa a mai evoluat în Liga 2 la Luceafărul Oradea, iar în Liga 1 a mai fost la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde, la fel ca la UTA, nu a apucat să debuteze.
Tudor Călin a evoluat la UTA doar în amicale, unul fiind chiar contra fostei și viitoarei lui echipei, Ripensia. Foto: Costel Șerban / Sport Arad

Din vară, Tudor Călin nu va mai fi jucător ”sub vârstă”

Născut în 2000, la 8 octombrie, Călin mai este eligibil ca jucător sub vârstă la Liga 2 până la vară. Așadar, din vară încolo, în contextul în care nu a jucat timp de jumătate de sezon, e greu de crezut că Tudor Călin, care ar mai avea contract cu Ripensia până în 2025, va fi achiziționat pe bani de vreun club de fotbal.

Pentru Ripensia și pentru jucător pare să fi fost un fel de afacere bulgărească, cumva explicabilă dacă ținem cont că, de doi ani, Călin este impresariat de Bogdan Apostu, agent care dă și declarații în numele clubului arădean și care deschide conferințele de presă ale clubului, înaintea antrenorului principal.

Revine și Ștefan Dobre?

Până la ora publicării articolului, președintele Ripensiei, Dumitru Mihu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Unele informații din fotbalul timișorean spun că e posibil ca iarna aceasta la roș-galbeni să revină și Ștefan Dobre, după ce a dezamăgit la Academica Clinceni și care în această perioadă încearcă să-și reconstruiască echipa pentru a încerca pe ultima 100 de metri să se salveze de la retrogradare!

  • 5 meciuri a jucat Ștefan Dobre la Academica Clinceni, în Liga 1, cu Argeș (0-1), FCSB (2-3), FC Botoșani (1-1), U Craiova (0-5) și UTA (0-3), în ultimul fiind schimbat la pauză. 22 de jocuri prinsese la Ripensia în sezonul trecut de Liga 2

Ripensia va bifa și câteva despărțiri oficializate până la reunirea din 12 ianuarie, când vor veni și câteva nume noi.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostul-primar-al-timisoarei-il-acuza-dur-pe-finantatorul-ripensiei-cum-ca-din-cauza-lui-nu-se-mai-face-un-alt-stadion-in-oras-echipa-de-rugby-ar-fi-cea-mai-pagubita-19213848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-procedura-pentru-stadionul-lego-de-la-timisoara-masacrat-insa-de-autoritatile-locale-care-au-fixat-un-termen-de-realizare-incredibil-19213823

Anda DELIU 04 Jan. 2022, 20:19 Liga 2
Pe aceeași temă