Două noi achiziții pentru Corvinul: un fundaș fost la Bistrița care aparținea de Petrolul și un tânăr mijlocaș de la Ripensia

Marius ANGHEL 29 Jun. 2023, 13:14 Liga 2

Corvinul a ajuns la trei achiziții perfectate după promovarea în Liga 2. După Viorel Lică, luat după ce fundașul central a fost pus pe liber de Poli Iași, hunedorenii au bătut palma și cu Antoniu Manolache (23 de ani) și David Ciurel (18 ani), acesta din urmă fiind împrumutat de la Ripensia.

Antoniu Manolache tot nu a rămas la Petrolul și a semnat pe doi ani cu Corvinul

Prezent la reunirea Petrolului, club de care aparține contractul, și inclus în lotul pentru cantonamentul din Slovenia, Antoniu Manolache a părăsit, între timp, antrenamentele echipei prahovene și a ajuns la Corvinul Hunedoara, unde a fost cedat definitiv. A semnat un contract valabil doi ani.

Fundașul ploieștean a fost adversar al hunedorenilor în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, chiar înscriind pentru Gloria Bistrița Năsăud, fosta sa echipă, în manșa tur.

Pentru Petrolul a jucat timp de două sezoane și jumătate când echipa era în Liga 2, 38 de meciuri și 1 gol între 2019 și 2021, iar apoi a fost cedat sub formă de împrumut la CSM Reșița și Gloria Bistrița Năsăud, pentru ambele evoluând în Liga 3. La Bistrița a purtat și banderola de căpitan și a înscris din penalty-uri sau lovituri libere.

Fundașul central crescut la Petrolul și Centrul de Excelență al FRF de la Timișoara a mers apoi în Olanda, unde a petrecut doi ani la FC Emmen, FC Twente și la echipele U19 și U21 ale lui Groningen. În februarie 2019 s-a întors în România, la ACS Poli Timișoara, în Liga 2, echipă antrenată atunci de Valeriu Răchită. Ulterior se întorcea la Petrolul.

”Antoniu Manolache completează lista noutăților Corvinului în această vară! În vârstă de 23 de ani, ploieșteanul ajunge la Hunedoara de la Petrolul şi este jucătorul nostru pentru următoarele două sezoane! În stagiunea precedentă el a evoluat, sub formă de împrumut, la Gloria Bistriţa, postură din care ne-a fost adversar în „dubla” semifinală de promovare, marcând golul roş-negrilor în partida tur (1-2).

Manolache poate evolua atât ca fundaş central, cât şi ca mijlocaş defensiv şi a fost unul dintre cei mai importanţi oameni ai Gloriei Bistriţa în sezonul precedent. Noul nostru jucător are în palmares o promovare în Superligă, cu Petrolul Ploieşti (n.r. – Informația privind promovarea este eronată. El era la CSM Reșița când Petrolul promova) şi a mai evoluat, în cariera sa, la CSM Reşiţa şi ACS Poli Timişoara, după ce a efectuat o bună parte a junioratului în Olanda, pentru FC Emmen, FC Twente și Groningen. Pentru echipele U19 și U21 ale lui Groningen a adunat 28 de meciuri.

Bun venit, Antoniu şi multă baftă în alb-albastru!”, sună anunțul pe care Corvinul i l-a făcut lui Manolache.

David Ciurel a fost împrumutat de la Ripensia

În schimb, David Ciurel vine de la Ripensia Timișoara, pentru care a evoluat în 14 meciuri în Liga 2 în ultimele două sezoane. În cel recent încheiat, în care s-a retrogradat în Liga 3, a jucat în 13 partide (701 minute) și a înscris 2 goluri. În mai puțin de o lună va împlini 18 ani.

”Echipa noastră se întăreşte şi în „compartimentul” jucătorilor under. Clubul nostru a ajuns la un acord cu Ripensia Timişoara pentru împrumutul, pentru un sezon, al lui David Ciurel de la gruparea bănăţeană, la care a debutat, în stagiunea precedentă a Ligii a doua.

Mijlocaşul originar din Lugoj care va împlini, luna viitoare, 18 ani a jucat în 13 meciuri (10 ca titular) în eşalonul secund pentru Ripensia şi a reuşit două goluri la nivelul acestui eşalon, în poarta celor de la Concordia Chiajna şi Poli Iaşi. David, împreună cu fratele său Radu, au ajuns la Ripensia în urmă cu doi ani, de la CSM Lugoj, acolo unde au fost descoperiţi de Iosif Rotariu şi, până să ajungă în anturajul echipei mari, au evoluat pentru „Ripi” în Liga Elitelor Under 19, la nici 16 ani!

Bine ai venit, David! Multă baftă în tricoul Corvinului!”, l-a prezentat Corvinul pe David Ciurel.

Sâmbătă, amical cu UTA, în care se retrage Alexandru Curtean

Altfel, Corvinul, reunită joia trecută, se pregătește pentru primul amical al verii. Sâmbătă, 1 iulie, de la ora 18:30, pe stadionul ”Michael Klein”, clubul hunedorean primește vizita celor de la UTA. Acest joc va fi ultimul în calitate de jucător profesionist al lui Alexandru Curtean, care a decis să își încheie cariera de fotbalist.

În perioada 14-25 iulie, trupa antrenată de Florin Maxim va fi în cantonament la Curtea de Argeș.

În afară de Curtean, Corvinul a mai anunțat despărțirea de Antonio Vlad și Adrian Mar.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-tinteste-play-off-ul-in-liga-2-19275970

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-s-a-despartit-de-doi-jucatori-19275860

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-curtean-nu-mai-continua-cu-corvinul-si-in-liga-2-a-decis-sa-puna-punct-carierei-de-fotbalist-nu-e-o-decizie-usoara-dar-trebuia-sa-vina-si-acest-moment-19275820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-s-a-reunit-cu-18-jucatori-singura-noutate-din-lotul-lui-florin-maxim-vine-de-la-poli-iasi-am-mare-incredere-in-toti-jucatorii-nostri-tocmai-de-aceea-nu-s-a-renuntat-in-mare-la-n-19275721

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-decis-unde-si-cand-face-cantonamentul-de-vara-dar-si-sapte-adversari-din-cei-noua-pe-care-si-i-doreste-in-amicale-19275331

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-urca-in-liga-2-cu-un-nou-conducator-primarul-a-numit-un-nou-presedinte-la-clubul-hunedorean-19274959

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-lui-antoniu-maholache-fundasul-petrolului-care-a-facut-junioratul-in-olanda-antrenamente-dure-meciuri-tari-cred-ca-am-crescut-foarte-mult-in-aceasta-perioada-interviu-19130049

Marius ANGHEL 29 Jun. 2023, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă