Ripensia își dorește să înceapă sezonul de primăvară cu un succes la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii. Clubul timișorean și-a prezentat achizițiile din această iarnă și a anunțat poziția minimă pe care ar vrea să se situeze

Anda DELIU 24 Feb. 2022, 15:40 Liga 2
Ripensia își dorește să înceapă sezonul de primăvară cu un succes la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii. Clubul timișorean și-a prezentat achizițiile din această iarnă și a anunțat poziția minimă pe care ar vrea să se situeze

Ripensia Timișoara va relua partidele oficiale din acest sezon de Liga 2 în deplasare, la Târgu Jiu, sâmbătă, 26 februarie, unde va întâlni Viitorul Pandurii.

Roș-galbenii și-au prezentat și cele patru mutări făcute în lotul echipei mari iarna aceasta, iar obiectivul de a se clasa cel puțin pe locul 10 se menține la club.

Îmbunătățiri pe atac pentru Ripensia

Patronul-președinte Dumitru Mihu vrea ca echipa să mai urce cel puțin trei locuri în clasament. Momentan se află pe poziția a 13-a după 16 etape, iar din sezonul regular au mai rămas de disputat trei meciuri, cu Viitorul Pandurii (deplasare), Dacia Unirea Brăila (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

”Scopul nostru este să facem treabă bună, să obținem mai multe puncte, astfel încât la finalul campionatului să ne găsim pe o poziție cât mai bună, așa cum am spus, să fim în primele 10”, a declarat Mihu.

Antrenorul Florin Fabian a și explicat politica de transferuri din iarnă, menită să rezolve problemele ofensive. ”Mi-am dorit să schimb un pic fața echipei din punct de vedere ofensiv și, în acest sens, am vrut să aduc niște schimbări în lot, mai ales în ceea ce privește compartimentul ofensiv. Au plecat patru jucători de atac, am adus patru jucători de atac, la care se adaugă și Tudor și Dobre, jucătorii reveniți. Sunt jucători cu calități, cu viteză și am mare încredere în ei, chiar dacă avem doar nouă meciuri, ceea ce eu consider că este un aspect negativ”, a punctat Florin Fabian.

Fabian vrea ca Ripensia să joace la Târgu Jiu ca în amicale

Fabian spune că e mulțumit de cum a jucat echipa în ultimele amicale și speră să fie o evoluței similară și sâmbătă.

”Ca orice început de sezon, primul meci e foarte greu. Jucăm împotriva unei echipe care are un antrenor nou. Au făcut mici schimbări în lot, probabil și demodul tactic, dar noi ne concentrăm pe modul cum jucăm noi. Vreau să mergem la Târgu Jiu cu obiectivul de a face un rezultat pozitiv. Sper ca echipa să arate forma sportivă pe care am arătat-o în ultimele două meciuri. În ultimele meciuri, echipa a jucat bine”, a punctat Fabian.

Cristian Gavra va fi suspendat la acest meci, iar Zoran Mitrov și Andrei Macrițchii sunt în continuare accidentați.

  • În meciurile amicale disputate în această iarnă, Ripensia a întâlnit următoarele adversare și a înregistrat rezultatele: CS Comloșu Mare (scor 2-2, Liga 4 Timiș), Avântul Periam (scor 7-1, ultimul loc în Seria a 8-a a Ligii 3), FC Kazanka (scor 0-0, liga a treia din Rusia), Merani Martvili (scor 2-1, liga secundă din Georgia), FK Auda Riga (scor 0-1, nou-promovată în prima ligă din Letonia), FC Samgurali Tsqaltubo (scor 0-1, prima ligă georgiană) și Crișul Chișineu Criș (3-0, locul 2 în Seria a 8-a a Ligii 3).

Transferurile se simt bine la Timișoara

Ripensia și-a prezentat și achizițiile din acestă iarnă cu ocazia reluării campionatului. Claudiu Matiș a revenit în orașul natal, dar a găsit clubul mult schimbat.

”Este o revenire, dar cred că mai sunt, de atunci, doi-trei oameni în tot clubul. Stoi e singurul jucător. Sunt foarte încântat de ceea ce am găsit la Ripensia. Colectivul este unul tânăr, foarte unit, am găsit o echipă în care toată lumea trage la aceeași căruță”, a spus Matiș.

”Decanul” de vârstă va fi Cristian Gavra, care spune că e și el impresionat de ce a găsit la club. ”Sunt foarte încrezător pentru ceea ce am găsit la club. Am rămas surprins plăcut, de la primele antrenamente am văzut implicarea tinerilor. Sunt mulți tineri implicați, care pot progresa și juca la un nivel superior. Am văzut un staff foarte profesionist, care îi ajută. Sper să ajut din punctul acesta se vedere”, a spus Gavra.

Tânărul Ianis Mihart recunoaște că mai trebuie să se adapteze jocului din competițiile de seniori. ”Este un mare pas pentru mine. Fotbalul este mult mai rapid. Cu timpul sper să-mi dau drumul să joc și eu mai rapid și, de ce nu,să fieo rampă de lansare pentru fotbalul mare”, a punctat Mihart.

Și croatul Nebojsa Ivancevic este mulțumit de noua sa echipă. ”M-am acomodat foarte repede la Ripensia, cu stilul de lucru al antrenorului. Băieții sunt excelenți și m-am adaptat foarte rapid. Am făcut o pregătire foarte bună în Turcia. Cunosc foarte bine campionatul, dar după ce ne-am pregătit și cum s-a așezat echipa în teren, eu zic că nu vom avea probleme. Cred că suntem pe drumul cel bun”, a punctat fotbalistul.

Ripensia este pe locul 13 în campionat, cu 21 de puncte. Viitorul Pandurii e pe locul 15, cu 20 de puncte, astfel că meciul direct este important pentru clasament. Partida de la Târgu Jiu, din etapa a 17-a, prima programată în acest an și antepenultima a sezonului regular, are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal.

Conferința de presă organizată de Ripensia înainte de meciul cu Viitorul Pandurii, în care și-a prezentat și noile achiziții:

https://www.youtube.com/watch?v=3ga6o44wmxA

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-clar-la-chisineu-cris-in-ultimul-amical-al-iernii-florin-fabian-spune-ce-mai-are-de-reglat-la-echipa-sa-pana-la-deplasarea-pe-puncte-de-la-targu-jiu-19220072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/neplatit-din-vara-vlad-rusu-a-rabufnit-la-adresa-clubului-sau-viitorul-pandurii-si-condamna-inselatoria-legala-aprobata-de-stat-si-conducatorii-fotbalului-romanesc-insol-19219846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-l-a-luat-pe-cristian-gavra-ultima-data-la-academica-clinceni-impresarul-sau-e-un-fost-jucator-de-la-poli-timisoara-19219514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incredibil-viitorul-pandurii-a-intrat-in-insolventa-echipa-lui-nicolae-sarcina-abia-s-a-intors-dintr-un-cantonament-efectuat-in-turcia-iar-antrenorul-trica-vorbea-de-promovare-19219663

Anda DELIU 24 Feb. 2022, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă