Ripensia s-a impus clar la Chișineu Criș în ultimul amical al iernii! Florin Fabian spune ce mai are de reglat la echipa sa până la deplasarea pe puncte de la Târgu Jiu

Călin MNERIE 19 Feb. 2022, 23:04 Liga 2
Ripensia s-a impus clar la Chișineu Criș în ultimul amical al iernii! Florin Fabian spune ce mai are de reglat la echipa sa până la deplasarea pe puncte de la Târgu Jiu

La cinci zile de la revenirea din cantonamentul din Antalya, Ripensia Timișoara s-a deplasat în județul Arad pentru ultimul meci de pregătire înainte de reluarea întrecerilor din Liga 2. ”Roș-galbenii” au întâlnit-o pe Crișul Chișineu Criș, echipa de pe locul 2 în Seria a 8-a a Ligii 3, pe care au învins-o cu 3-0, toate reușitele venind în repriza a doua.

Ripensia a învins Crișul Chișineu Criș cu trei goluri marcate în repriza secundă

Chiar dacă au dominat teritorial și primul act și și-au creat ceva situații, prin șuturi de la distanță trimise de Golda (7), Piftor (16), Călin (22) și Ene (32), timișorenii au intrat la cabine cu scor alb pe arena ”Aurel Ardelean”. Dincolo, Ciubotariu l-a obligat pe Rus la o intervenție salvatoare, în minutul 17, după o reluare din careu lateral stânga.

Florin Fabian a venit de pe bancă cu forțe proaspete și tabela avea să se ”dezghețe” destul de repede în partea a doua. În minutul 52, Ene a bătut o lovitură liberă și Călin (jucător revenit de la UTA) a marcat cu capul din 10 metri. După alte opt minute, ”Ripi” a lovit din nou, de data aceasta prin Stoica, la o pasă în 9 metri a lui Piftor. Cu 13 minute înainte de final, Claudiu Matiș, atacant curtat și de Crișul în această iarnă, a scos un penalty din duelul cu portarul Blaga, iar Piftor a marcat și el de la punctul cu var.

Florin Fabian: ”Mai sunt aspecte de reglat în special în partea ofensivă”

3-0 pentru Ripensia cu șapte zile înainte de deplasarea de la Târgu Jiu pentru ”ciorcnirea” cu vecina de clasament, Viitorul Pandurii.

”Deși Crișul este o echipă bună de Liga a 3-a, mă așteptam la o desfășurare a jocului la o singură poartă, mai ales în prima repriză, când am avut mai multe atacuri poziționale, dar nu am reușit să-i desfacem și să găsim soluții ca să marcăm. În schimb, în repriza a doua, pregătirea cu licența noastră de joc, cu importanța tactică, organizarea de joc, și-au spus cuvântul și am reușit să marcăm de trei ori. Sigur, e clar că mai sunt aspecte de reglat în special în partea ofensivă, dar astea mereu vor fi, pentru că cerințele mele și așteptările mele sunt mari. Dar, sper ca băieții să înțeleagă faptul că în ultima zonă e vorba de decizia și inspirația lor și sunt convins că vom arăta bine în campionat”, a spus Florin Fabian la finele partidei din orașul de pe Crișul Alb.

Îi așteaptă pe Ivancevic, Gavra și Dimitrov

A fost al șaptelea test al iernii pentru Ripensia, care în țară le-a mai întâlnit pe: CS Comloșu Mare (scor 2-2, Liga 4 Timiș) și Avântul Periam (scor 7-1, ultimul loc în Seria a 8-a a Ligii 3), iar în Turcia pe: FC Kazanka (scor 0-0, liga a treia din Rusia), Merani Martvili (scor 2-1, liga secundă din Georgia), FK Auda Riga (scor 0-1, nou-promovată în prima ligă din Letonia) și FC Samgurali Tsqaltubo (scor 0-1, prima ligă georgiană).

”În general, sunt mulțumit, ca pregătire, ca organizare a jocului, ca pregătire fizică, însă mereu sunt aspecte de îmbunătățit și – cum am mai spus-o – în special în partea ofensivă. Am încredere în băieți, în lotul pe care îl avem și sper să începem cu dreptul în primul meci, la Târgu Jiu. Sper ca Ivancevic și Gavra să se antreneze cu echipa de săptămâna viitoare și – bineînțeles – să fie un plus pentru pentru echipă. Fiind jucătorii de 27, respectiv 29 de ani, experiența lor poate să aducă un plus în partea ofensivă. Dimitrov sper să se recupereze și să intre și el cât mai repede normal cu echipa. E și el e un jucător de atac, deja sunt în total trei despre care vorbim și care trebuie să vină cu un plus, să aducă concurență și să aducă calitate acolo în ultima zonă a terenului”, a adăugat Fabian.

Adrian Abrudean: ”Rămânem cu destule lucruri bune după acest amical”

Crișul s-a ținut bine de adversarul său timp de o repriză, după care, pe fondul căderii fizice și fiindcă antrenorul Abrudean a avut doar trei schimbări la dispoziție, a primit golurile ce au decis amicalul.

”În ciuda rezultatului, pentru noi a fost o partidă extrem de utilă. Am întâlnit un adversar de nivel superior, ce stă mai bine cu pregătirea și care, de altfel, începe campionatul săptămâna viitoare. Așadar, pentru ei era ultima repetiție și eu cred că ne-am ținut bine cel puțin o repriză. La pauză a fost 0-0, băieții au depus un efort considerabil și au absorbit destul de bine dominarea timișorenilor, care nu și-au creat mari ocazii de gol. Meciul a avut o altă față în repriza a doua, căci adversarul a adus jucători proaspeți de pe ban că, pe când noi am avut doar trei schimbări și vorbim doar despre jucători tineri. Au apărut și sincope în jocul nostru, normale pe undeva, dar rămânem cu destule lucruri bune după acest joc, cum ar fi implicarea totală a jucătorilor și personalitatea arătată în fața unei echipe bune de Liga a 2-a”, a afirmat Adrian Abrudean, care-și va vedea la lucru elevii într-un nou amical sâmbăta viitoare, cu CA Oradea.

Modan (Lipova), Teședan (Bundenthal, liga a 7-a germană), Busuioc (Beliu, Liga 4 Arad), Roșca (revenit în lotul UTA-ei) și Ivan sunt jucătorii care s-au despărțit de Crișul în această iarnă. Haloș este accidentat, iar la capitolul venirii îi regăsim doar pe portarul Blaga (18 ani, UTA) și mijlocașul Peter (21 de ani, ex. CSM Deva).

Crișul Chișineu Criș: Blaga – Clej, Sabău (Pașca 70), Nistor, Siminic – P. Peter, Tănase, Susan, Ciornei (Cl. Popa 70) – D. Mâneran (Giurgiu 46), Ciobotariu
Antrenor: Adrian Abrudean

Ripensia: I. Rus (Șt. Dobre 46) – Morariu (Sturzu 80), Țieranu (Fridrich 46), Lalic (Rogac 46), Gladun – Stoi (Vidrăsan 46), T. Călin (Val. Macrițchii 72) – Mihart (Rob. Stoica 46), Mih. Ene (Matiș 72), Piftor – Golda
Antrenor: Florin Fabian

 

 

Călin MNERIE 19 Feb. 2022, 23:04 Liga 2
Pe aceeași temă