Ripensia a cedat în amicalul jucat cu letonii de la Auda. Unde mai vede antrenorul Florin Fabian probleme

Anda DELIU 10 Feb. 2022, 19:47 Liga 2
Ripensia a cedat în amicalul jucat cu letonii de la Auda. Unde mai vede antrenorul Florin Fabian probleme

După un egal și o victorie, a venit și momentul primei înfrângeri pentru Ripensia în amicalele din Antalya. Timișorenii au pierdut, astăzi, la scorul de 0-1 cu letonii de la FK Auda Riga, echipă nou-promovată în prima ligă, fără un meci oficial din octombrie 2021.

Ripensiștii au ratat în momente bune

Ripensia a avut primele ocazii ale partidei jucate în Turcia. Golda a trimis un balon cu capul peste poartă, iar Valerii Macrițchii a reluat pe poartă, dar portarul advers a intervenit. Letonii au avut și ei o reluare cu capul pe lângă țintă, pentru ca în minutul 42 Ionuț Rus să respingă un șut care venea pe poartă.

Auda a început mai bine a doua repriză, cu alt atac care a trecut pe lângă poartă, în timp ce pentru bănățeni Golda nu a putut fi precis la altă reluare cu capul. După ce au preluat dominarea jocului, letonii au marcat în minutul 79, în urma unui contraatac. În minutul 84, Golda a ratat din 5 metri pentru timișoreni șansa de a egala.

Ripensia: I. Rus (Șt. Dobre 46′) – Sturzu (Morariu 46′), Țieranu, Rogac (Lalic 46′), Gladun (Fridrich 46′) – Stoi (T. Călin 46′), Val. Macrițchii (Vidrăsan 46′, Val. Macrițchii 70′) – Mihart (Rob. Stoica 60′), Mih. Ene (Matiș 60′), Ivancevic – Golda.

Înfrângerea nu l-a supărat neapărat pe Florin Fabian

Antrenorul ripensist a explicat că, în Turcia, echipa a continuat să se antreneze intens, ceea ce duce la oboseală. Florin Fabian recunoaște însă că mai sunt lipsuri în atac.

”Am acuzat o lipsă de prospețime vizibilă după cele două antrenamente de ieri. Însă, chiar și așa, cred că ne-am ridicat la nivelul adversarilor noștri de astăzi. O primă repriză echilibrată, chiar cu o ușoară dominare din partea noastră. Am arătat o oarecare siguranță. Din păcate, la finalizare nu am găsit soluții. În schimb, repriza a doua s-a resimțit lipsa de propețime a noastră și, din păcate, spre final am luat un gol la o bâlbâială a fundașilor noștri. Cred totuși că am avut și momentele noastre bune în acest joc și chiar dacă am avut o ușoară încărcătură, din punct de vedere al organizării e joc am stat destul de bine. Însă mai avem probleme în ultima zonă terenului, unde trebuie să găsim soluții și să marcăm”, a spus Florin Fabian.

Încă un amical pentru Ripensia în Turcia

Sâmbătă, Ripensia va termina meciurile din Antalya cu un joc cu georgienii de la FC Samgurali Tsqaltubo.

În țară, Ripensia a jucat două amicale în această perioadă de pregătire de iarnă, cu CS Comloșu Mare (scor 2-2, Liga 4 Timiș) și Avântul Periam (scor 7-1, ultimul loc în Seria a 8-a a Ligii 3). În Antalya, echipa timișoreană a mai jucat cu FC Kazanka (liga a treia din Rusia, scor 0-0) și Merani Martvili (liga secundă din Georgia, scor 2-1).

Foto și video: Ripensia Timișoara

Anda DELIU 10 Feb. 2022, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă