Ripensia a dispus de CSC Dumbrăvița într-un amical jucat pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Ambele staffuri, optimiste per ansamblu, deși nu au de ce

Anda DELIU 27 Jul. 2022, 20:02 Liga 2

Ripensia Timișoara a câștigat, miercuri, la scorul de 4-2 meciul cu CSC Dumbrăvița, un amical programat pe aproape defunctul stadion ”Dan Păltinișanu” (teoretic fără spectatori în tribune, practic, cu zeci de oameni din ”familia fotbalului” prezenți la joc).

Roș-galbenii au profitat de neatenția nou-promovatei în Liga 2 în defensivă în primele minute. Atât Iulian Muntean, cât și Cosmin Stan au punctat că elevii lor fac în continuare greșeli, iar impresia lor, per ansamblu, e una optimistă.

Ripensia a avut 3-0 după primele zece minute. Dumbrăvița a înscris și ea de două ori până la pauză

Dumbrăvița a fost visătoare în apărare și, astfel, Ripensia a putut marca nestingherită. În minutul 2, Mihai Ene l-a driblat pe portarul Trifon și a deschis scorul. Peste trei minute, într-o modalitate similară a înscris și Cristian Gavra. În minutul 10, Zoran Mitrov a băgat mingea în poartă pentru 3-0 după o acțiune personală.

În minutul 12 au marcat și alb-verzii, căci Andrei Olaru a speculat și el neatenția defensivei ripensiste. La pauză s-a intrat cu 3-2, după ce Petre Simon, testat inițial de Ripensia, a marcat la vinclu pentru Dumbrăvița.

În repriza a doua s-a înscris mult mai puțin. Alt tânăr talentat, Ioan Vermeșan, a marcat pentru Ripensia în minutul 85, pe contraatac.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre (Toroc 60) – Zamfirescu, Țieranu (Rogac 64), Lalic (Butnărașu 81), Fridrich (A. Macrițchii 64) – Stoi, T. Călin (Vidrăsan 64) – Mihart (Mogoș 46), Mih. Ene (Rob. Stoica 77), Mitrov (Chera 70) – Gavra (Vermeșan 70)
Preparator sportiv: Iulian Muntean

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu, A. Sabău – T. Bodri, Olaru, Tănase, C. Toma, Ghinescu – Simon, Pașcalău.
Au mai intrat după pauză: Bain, S. Sabău, Blicling, Curea, Grancea, Ungureanu, Tismonar, T. Bodri
Antrenor: Cosmin Stan

Iulian Muntean, ceva mai realist privind jocul

Cu mai multă experiență în Liga 2, Iulian Muntean a punctat că s-au făcut prea multe greșeli personale în meci.

”E bine că este o victorie, dar este un meci de pregătire. Mai avem o săptămână și jumătatea până la începerea campionatului. Din păcate, cum vedeți, lucrurile se mișcă destul de greu. Meciul a fost decis de greșelile individuale, și din partea lor și din partea noastră. S-au dat șase goluri, dar pur și simplu din greșelile. Din păcate, greșeșile definesc jocul. Astăzi a pierdut Dumbrăvița pe greșeli. Sperăm să le putem elimina până la prima etapă, pentru că dacă în campionat faci o astfel de greșeală, s-ar putea să nu poți să câștigi la fel de clar”, a precizat preparatorul sportiv al Ripensiei.

Puțini jucători în lot, optimism nejustificat la Ripensia.

Ripensia a bifat doar două achiziții oficiale vara aceasta, pe Claudiu Zamfirescu și Alexandru Mogoș, ambii luați de la formații din Liga 3. Echipa timișoreană are doi portari (Toroc încă nu a semnat) și două vârfuri de atac, dar Muntean crede că e destul.

De altfel, la Ripensia se întoarce ”plecatul” Radu Rogac, ceea ce nu arată deloc motive de optimism. Și Valerii Macrițhii e iar cu roș-galbenii la antrenamente. Amândoi merseseră la Viitorul Pandurii după despărțirea din această vară de Ripensia, însă, iată, niciunul nu a rămas la Târgu Jiu, ba chiar s-au întors la Timișoara.

”Nu cred că există antrenor care să nu vrea transferuri. Deocamdată avem lotul în proporție de 99 la sută definitivat. Mai avem o discuție cu Radu Rogac a și intrat 30 de minute pe teren. Dacă se va concretiza, va fi un plus pentru noi. Vom avea concurență mai mare la fundașii centrali. Și ei au făcut astăzi două greșeli pe zona centrală. Puteau să întoarcă cei de la Dumbrăvița jocul. Valerii nu se întoarce. El așteaptă un contract. A cerut să se pregătească cu noi. A fost totuși 2 ani jucătorul nostru. El, din păcate, nu. Azi am avut 19 de jucători de câmp, dar vor veni cei trei de la campionatul Universitar (n.r. – Morariu, Piftor și Gladun) și vom fi 22. Posibil să fie numeric… Dar, fiind mai puține meciuri. Cred că suntem mai omogeni ca și lot, pentru că am păstrat parte din lotul de sezonul trecut. Dacă am fi adus șapte-opt jucători și rămâneam în 22 de jucători de câmp, am fi avut o problemă”, a mai spus Muntean.

Cosmin Stan, optimist după începutul ca de curtea școlii al echipei sale

Antrenorul Dumbrăviței a invocat pentru golurile primite repede debusolarea produsă de stadionul ”Dan Păltinișanu”.

”O prestație bună, încurajatoare, exceptând primele 10 minute. Am fost debusolați în începutul de partidă. Și o pun pe seama stadionului. Teren de dimensiuni mari. Am avut nevoie de acest meci pentru că și multe echipe din Liga a 2-a au stadioane mari, de dimensiuni mari. Cred că ne-a prins foarte bine acest meci. Exceptând primele 10 minute e o prestație care îmi dă curaj pe mai departe. Cred că am făcut un meci bun, dar avem aceleași probleme care persistă. Greșelile individuale în jumătatea noastră de teren, pe care sunt convins că nu putem să le eliminăm cu totul, dar vor fi tot mai puține”, a spus Cosmin Stan.

Mai e puțin timp până la prima deplasare, dar Stan crede că echipa va progresa

Echipa va mai disputa două amicale până la primul meci oficial, deci Stan crede că problemele se mai pot repara.

”Eu zic că suntem în grafic. În momentul de față cred că suntem în graphic cu pregătirea, cu prestațiile. Săptămâna trecută a fost foarte încărcați. Începem încet-încet să prindem un pic de culoare, de prospețime”, a mai spus antrenorul nou-promovatei în Liga 2.

Despre Petre Simon, jucător de la Peciu Nou ajuns la juniorii clubului UTA și care nu a reușit să îi impresioneze pe ripensiști, Stan se bazează că va fi un tânăr cu o explozie bună în Liga 2. ”L-am adus ca marcator. După părerea mea e un jucător marcator și o dovedesc prestațiile lui de la echipele unde a jucat și înainte: de la Hunedoara, de la UTA de la juniori, unde a marcat foarte multe goluri. Un jucător care lovește mingea la fel și cu stângul și cu dreptul”, a spus antrenorul Dumbrăviței despre tânărul jucător.

Ambele echipe vor juca noi amicale sâmbătă. Ripensia la Dudeștii Vechi, cu Pobeda, iar Dumbrăvița la Periam, cu Avântul.

În prima etapă din noul sezon de Liga 2, Ripensia și CSC Dumbrăvița sunt programate să joace sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Gloria Buzău, respectiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/special/special-un-fotbalist-din-liga-2-povesteste-cum-a-fost-sa-joace-intr-un-oras-legendar-de-pe-drumul-matasii-in-uzbekistan-au-un-obicei-sa-taie-o-oaie-inainte-de-meciuri-si-sa-ingroape-sange-19238452

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-278-de-jucatori-au-debutat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-unirea-constanta-a-avut-cei-mai-multi-u-cluj-cei-mai-putini-printre-care-si-golgheterul-slobozia-l-a-dat-p-19238322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-in-amicalul-cu-cs-comunal-selimbar-ultimul-din-cantonamentul-de-la-hateg-antrenorul-timisorenilor-e-sincer-si-spune-ca-echipa-sa-nu-merita-victoria-19238029

 

https://liga2.prosport.ro/special/10-ani-de-la-marea-schisma-din-fotbalul-timisorean-sau-cum-a-ramas-orasul-mai-sarac-de-fotbal-19238319

Anda DELIU 27 Jul. 2022, 20:02 Liga 2
Pe aceeași temă