Ripensia a condus în amicalul cu UTA, însă arădenii s-au impus în ultimul test înainte de startul noului sezon de primă ligă. Suporterii au ironizat jocul cu timișorenii: ”Miuță-n cartier”

Călin MNERIE 09 Jul. 2022, 20:37 Liga 2

În ziua Supercupei României, UTA a fost nevoită să joace cu Ripensia pe arena din cartierul Sânnicolau Mic ultimul amical înainte de debutul SuperLigii (noua denumire a Ligii 1).

Arădenii evoluează peste exact o săptămână la Pitești și echipa lui Ilie Poenaru exersa împotriva divizionarei secunde Ripensia. În tradiția ultimelor teste disputate între cele două echipe, trupa de pe Bega a condus, iar cea de pe Mureș a întors-o, având și alte ocazii de a rotunji tabela. Aceasta s-a oprit însă la scorul de 2-1 pentru prim-divizionară.

Ripensia a ”lovit” prima în amicalul cu Ripensia

Cei aproximativ 300 de fani arădeni au asistat la un start apatic din partea favoriților. Aceștia au plimbat excesiv de mult balonul, fără a-și crea vreo ocazie la poarta adversă. În schimb, Ripensia a fost mai pragmatică și a trecut în avantaj și a trecut în avantaj după exact 20 de minute de joc.

După un corner executat scurt, Piftor a tras cu pământul de la 20 de metri lateral stânga, Iacob a respins cu dificultate în față, iar Călin Tudor, mijlocaș care începea sezonul trecut la UTA, a trimis cu capul în plasă. Gazdele s-au trezit puțin, iar Toroc a respins cu greu lovitura liberă a lui Batha. Același tânăr portar al timișorenilor s-a întins la centrarea deviată a lui Vukcevic ce mergea sub transversală, dar a fost atent și la șutul lui Keseru de la marginea careului.

Arădenii au pus lucrurile în ordine înainte de pauză

Tot fostul atacant al lui FCSB s-a aflat și la capătul următoarei acțiuni (33), dar a reluat cu capul pe lângă din centrarea lui Ubbink. A fost nevoie de o fază fixă a ”alb-roșilor” pentru golul egalizator. În minutul 39, Batha a centrat din dreapta și Alex Benga a înscris cu capul din mijlocul careului. Lipsă totală de marcaj din partea ”roș-galbenilor”.

După alte trei minute, UTA a preluat conducerea. Hoxallari l-a deschis pe Otele în stânga, acesta și-a depășit adversarul direct, a pasat în 9 metri, de unde David Miculescu a reluat în stânga lui Toroc.

UTA a rămas mai periculoasă

Repriza secundă a început cu bannerul acid al suporterilor arădeni la adresa conducerii clubului UTA: ”Încă o surpriză de la al nost boier / meciu de prezentare – miuță-n cartier”.

Se știe că o bună parte a susținătorilor ”Bătrânei Doamne” e în război cu Alexandru Meszar pentru că prelungește prea mult negocierile cu cei patru oameni de afaceri arădeni interesați să investească la gruparea arădeană.

În iarbă, tot UTA a fost aproape de gol la 4 minute de la reluare. Albanezul Hoxallari a centrat centrat din stânga, iar Miculescu nu a ajuns de puțin la întâlnirea cu mingea, pe colțul opus. Apoi, Otele și-a bătut joc de o minge recuperată la marginea careului advers, închizându-și prea mult unghiul de finalizare după ce a traversat tot careul.

Ripensia s-a revăzut în atac după o oră de joc, când Ene a trecut ușor de Erico, iar șutul cu exteriorul de la marginea careului s-a dus de puțin pe lângă poartă.

Markovic s-a ”remarcat” cu o ratare importantă la primul meci la UTA

Nici nou-intratul Stahl nu a intrat bine într-o nouă centrare bună a lui Hoxallari, după care s-a încheiat și cel de-al patrulea meci al lui Claudiu Keseru la UTA fără gol marcat. În locul său a intrat Nikola Marcovic (22 de ani), un atacant sârb crescut de Steaua Roșie Belgrad, care s-a remarcat acum trei ani la Primavera celor de la Juventus Torino. Acesta s-a remarcat cu o ratare mare cu 8 minute înainte de final, când a finalizat exact în Rus din poziție de singur cu acesta. Din cornerul rezultat, Hoxallari a reluat cu capul în transversală, după care meciul a curs liniștit spre o victorie de moral a UTA-ei.

În schimb, Ripensia mai are nu mai puțin de cinci amicale până la debutul ligii secunde.

UTA: Fl. Iacob (Balauru 60) – Vukcevic (Maxim 87), Erico (A. Chindriș 65), Benga (Dobrescu 73), Hoxallari – Batha (Cibi 87), Fl. Matei (Isac 65) – Miculescu (Stahl 60), Ubbink (Negoescu 80), Otele (Șteau 73) – Keseru (Markovic 65)
Antrenor: Ilie Poenaru

Ripensia: Toroc (I. Rus 46) – Morariu (Zamfirescu 46), Țieranu (M. Leca 62), Lalic (Butnărașu 87), Gladun (Vasluian 80) – Vidrăsan (Mogoș 70), T. Călin (Stoi 46), Mih. Ene (Mitrov 70) – Piftor (Simon 77), Gavra (Matiș 62, Vermeșan 89), Mihart (Szimionaș 62)
Așa-zis antrenor: Iulian Muntean

Arbitri: Mircea Ardelean – Cristian Căsuț, Alina Mihoc

Ilie Poenaru: ”Poate pentru fani nu a fost plăcut ochiului acest meci, dar jucătorii au pus în practică ceea ce am lucrat”

După o victorie (5-1 cu Maritsa Plovdiv), un egal (0-0 cu Radnicki Nis) și o înfrângere (1-2 cu Vojvdina Novi Sad) în amicalele din Slovenia, UTA a obținut un succes în singurul meci de pregătire disputat la Arad: 2-1 contra Ripensiei Timișoara.

La finalul întâlnirii, Ilie Poenaru s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi. ”Un ultim test bun, zic eu. Mă bucur că am întâlnit o echipă bună înainte de a debuta în campionat. Chiar dacă este o echipă tânără, Ripensia este agresivă și ne-a pus și probleme. Știam că, venind după o săptămână de încărcătură, în continuarea cantonamentului din cu trei zile foarte bune și destul de dure, nu o să avem ritm și prospețime. Știam acest aspect, doar că vreau mai mult, mai multă mișcare. Îmi doresc să circule mingea mult mai repede, dar și să fim mai reactivi pe pierderea balonului. Pe un fond de oboseală trebuie doar să ai reacție și să micșorezi spațiile dintre compartimente, să nu dăm voie adversarului să-și creeze oportunități de a marca sau de a ne pune probleme. Una peste alta, e un test bun, cu multe momente pozitive. Poate, pentru public sau fani nu a fost plăcut ochiului acest meci, dar jucătorii au pus în practică ceea ce noi am lucrat și am trasat pentru pentru jocul de astăzi, iar asta este îmbucurător. Ei au avut niște teme astăzi și le-au făcut. Ușor, ușor, de săptămâna viitoare, de la zi la zi, e clar vom arăta mult mai bine și sper ca la meciul cu Piteștiul să fim la capacitate, nu știu dacă maximă…Dar, vom fi bine, eu zic că vom arăta foarte bine”, a menționat antrenorul echipei UTA la finele disputei cu Ripensia.

Iulian Muntean: ”Mă bucur că am putut să ne ridicăm la nivelul unei echipe elegante”

Și Iulian Muntean, așa-zis antrenor principal la Ripensia, deși nu are licență de antrenor, ci e preparator sportiv, s-a declarat mulțumit de cum a jucat echipa sa.

”Pentru noi un test foarte util, nu este foarte important rezultatul. Mă bucur că am putut să ne ridicăm la nivelul unei echipe elegante, care este în ultima perioadă de pregătire și se pregătește pentru orimul joc, ne arată nivelul la care suntem noi, unde mai avem de lucrat și pe această cale asta vreau să felicit pentru pe băieți, pentru cum s-au prezentat astăzi, pentru că am avut un episod joi în care nu am fost la cel mai bun nivel. Urmează și un cantonament în care vom sta zece zile. Mai avem timp să pregătim ceea ce vrem să îmbunătățim. Sperăm să decurgă lucrurile tot în felul în care au decurs, adică să ajungem cât mai bine pentru începutul campionatului”, a declarat Muntean.

Ripensia a mai disputat în această vară două amicale, ambele cu echipe de Liga 4 Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Pe primul l-a câștigat cu 10-1, iar pe al doilea l-a pierdut, surprinzător, cu scorul de 0-2.

În data de 13 iulie, Ripensia merge în cantonament la Hațeg, iar la 14 iulie joacă următorul amical, cu Corvinul Hunedoara.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cele-cinci-nou-promovate-au-primit-certificarea-pentru-liga-2-corvinul-hunedoara-si-csm-resita-raman-sa-astepte-minuni-cele-20-de-echipe-care-vor-evolua-in-sezonul-2022-2023-de-esalon-secu-19236838

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ilie-poenaru-il-pune-la-zid-pe-ministrul-eduard-novak-19485198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministerul-sportului-a-introdus-obligativitatea-utilizarii-sportivilor-romani-in-procent-de-40-la-suta-iar-cluburile-incep-sa-isi-spuna-nemultumirile-legea-sanctionata-pe-principiul-discriminarii-19236840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-de-o-echipa-de-liga-4-pe-care-zilele-trecute-o-batuse-cu-10-1-timisorenii-au-semnat-cu-un-jucator-fost-la-cs-hunedoara-19236733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-nu-mai-pleaca-in-cantonament-in-strainatate-ci-merge-in-judetul-hunedoara-trupa-timisoreana-s-a-despartit-de-golgheterul-din-sezonul-trecut-19236419

Călin MNERIE 09 Jul. 2022, 20:37 Liga 2
Pe aceeași temă