Ripensia s-a impus în amicalul cu CS Comunal Șelimbăr, ultimul din cantonamentul de la Hațeg. ”Antrenorul” timișorenilor e sincer și spune că echipa sa nu merita victoria

Anda DELIU 20 Jul. 2022, 17:26 Liga 2

Ripensia s-a impus cu scorul de 2-1 în amicalul jucat la Simeria cu CS Comunal Șelimbăr, formație sibiană care se pregătește de al doilea sezon din istoria sa în Liga 2 și care are un lot cu nume mult mai importante decât timișorenii.

Bănățenii pregătiți de un preparator sportiv, căruia patronul îi oferă mai multă încredere decât antrenorilor din staff, au avut mai multe absențe, pentru că o parte dintre fotbaliști au părăsit cantonamentul de la Hațeg din pricina Campionatului European Universitar.

Șelimbărul a deschis scorul în amicalul cu Ripensia

De la Ripensia au lipsit pentru că au mers la Europenele de la Lodz, Polonia, cu echipa Universității de Vest, Cosmin Gladun, Răzvan Morariu și Alexandru Piftor, cei care sunt studenți.

De asemenea, cu ei va fi și Claudiu Matiș, jucător pe care Ripensia vrea să-l împrumute.

Din nou, roș-galbenii au avut probleme musculare, iar Mitrov a ieșit din meci după doar câteva minute, semn că pregătirea fizică lasă de dorit. În minutul 32, Alexandru Ciocâlteu a deschis scorul pentru Șelimbăr. Egalarea a venit în minutul 60, când Ioan Vermeșan a scăpat singur cu portarul advers și a înscris. În minutul 85 s-a stabilit scorul final, după ce Mihai Ene a marcat direct din lovitură liberă, de la 16 metri.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Zamfirescu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Tud. Călin, Stoi, Mih. Ene – Mihart, Gavra, Mitrov. Au mai intrat: Toroc – Vidrăsan, Butnărașu, Chera, Rob. Stoica, Andr. Macrițchii, Szimionas și Vermeșan.

Șelimbărul a ținut secretă echipa utilizată, la fel ca în ultima partidă disputată în cantonamentul din Turcia.

Iulian Muntean spune că echipa sa, Ripensia, nu merita victoria

Iulian Muntean, preparatorul sportiv cu aer de antrenor principal, spune că egalul era mai echitabil, adică elevii săi nu meritau victoria.

”A fost un meci echiibrat, pe un fond de oboseală existent la ambele formații. Un scor de egalitate ar fi fost mai echitabil. Am reușit să corectăm erorile comise în disputa cu Corvinul, cu o singură excepție. Este vorba de faza golului primit, atunci când am comis o greșeală într-un moment de presing ofensiv. A fost singura eroare, în rest suntem mulțumiți. Ne bucură că din nou am încheiat meciul cu juniori născuți între 2004 și 2006, mă bucur că a marcat Vermeșan, cel care a mai avut o șansă mare pe final”, a declarant Muntean.

Dumbrăvița, respectiv Viitorul Pandurii, următorul amical pentru Ripensia și Șelimbăr

În această vară, Ripensia a mai disputat amicale cu echipa de Liga 4 Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în fața căreia a înregistrat o victorie cu scorul de 10-1 și un eșec surprinzător la scorul de 0-2, cu prim-divizionara UTA (scor 1-2), cu Corvinul Hunedoara (scor 1-3) și CSM Deva (scor 5-0).

Ripensia termină vineri cantonamentul de la Hațeg. Miercuri, 27 iulie, va avea un amical cu CSC Dumbrăvița, iar pentru 30 iulie caută adversar.

În schimb, CS Comunal Șelimbăr a fost la primul amical disputat în țară în această vară, după cele trei desfășurate în cantonamentul din Turcia, în care a întâlnit FK Orenburg (scor 0-2, nou-promovați în prima ligă rusă), Adanaspor (scor 2-2, din liga secundă turcă) și Pendikspor (scor 1-3, din liga secundă turcă).

Echipa sibiană a anunțat că mai are programat un amical, sâmbătă, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-renuntat-definitiv-la-ion-vasluian-fostul-ei-international-de-juniori-mijlocasul-nu-fusese-luat-in-cantonament-19237793

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-concluzii-dupa-terminarea-cantonamentului-din-turcia-cs-comunal-selimbar-a-revenit-in-tara-si-isi-continua-pregatirea-fara-zi-de-pauza-19237606

Anda DELIU 20 Jul. 2022, 17:26 Liga 2
Pe aceeași temă