VIDEO | Ripensia nu se simte bine în amicale: a fost învinsă de Corvinul Hunedoara. Iulian Muntean: ”Din păcate, nu sunt foarte multe lucruri de remarcat”

Anda DELIU 15 Jul. 2022, 14:47 Liga 2
VIDEO | Ripensia nu se simte bine în amicale: a fost învinsă de Corvinul Hunedoara. Iulian Muntean: ”Din păcate, nu sunt foarte multe lucruri de remarcat”

Joi seara, pe stadionul din Hunedoara, Corvinul s-a impus cu 3-1 în fața Ripensiei, la primul meci test al verii al ardelenilor din Liga 3, respectiv la primul amical din perioada de cantonament desfășurată la Hațeg de formația din Liga 2.

Ripensiștii, care au declarat că doresc să ajungă în play-off-ul noului sezon al Ligii 2, au arătat că mai au nevoie de întăriri pentru a se apropia măcar de acest deziderat.

Mici probleme medicale la Ripensia, cât și eșec în amicalul cu Corvinul

Ripensia a avut și câteva absențe pentru acest test cu Corvinul. Este vorba de Andrei Macrițchii, Robert Stoica și Nenad Lalic, care au ușoare probleme musculare, fără a avea ceva serios, și se pregătesc cu echipa la Hațeg.

În minutul 24 al jocului, după ce a avut câteva intervenții bune, portarul Ștefan Dobre a faultat în careu, iar Marius Coman a deschis scorul de la punctul cu var pentru Corvinul. Deși Gavra a avut ocazii pentru bănățeni, la pauză s-a intrat cu 1-0, iar din minutul 52 Nicolae Pârvulescu a marcat pentru 2-0, după un contraatac.

Harald Fridrich a redus diferența pentru Ripensia în minutul 59, cu un șut sub transversală.

Fundașul a fost aproape de un autogol, în minutul 66. Bănățenii nu au mai înscris, dar în prelungiri a făcut-o Marius Lupu (90+2), pentru Corvinul, pentru un 3-1 care avea să fie și scorul final al jocului.

Corvinul Hunedoara: Lefter – Fl. Iacob, Garutti, Ant. Vlad, Al. Neacșa, M. Chindriș, Bradu, Nicorici, N. Pîrvulescu, M. Coman, Andr. Roșu.
Au mai intrat: I. Pop – Mar, Borțoneanu, Mercioiu, Hergheligiu, Lupu, Mitran, Lupușor și Pocioian
Antrenor: Florin Maxim

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre (Toroc 46) – Zamfirescu (Morariu 46), Țieranu (Butnărașu 72), Fridrich, Gladun – Stoi (Tud. Călin 46), Mogoș (Szimionaș 46) – Mihart (Chera 46), Mih. Ene (Vidrăsan 46), Mitrov (Piftor 46), Gavra (Vermeșan 64)
Preparator sportiv: Iulian Muntean

Iulian Muntean, supărat pe greșelile jucătorilor săi

Iulian Muntean, antrenorul de facto al Ripensiei, în acte doar preparator sportiv, fiindcă nu are nicio licență de antrenor, a spus că Hunedoara a meritat victoria.

”A fost un meci în care am încercat să dăm minute în mod egal tuturor jucătorilor, aceasta fiind poate ultima ocazie în care am procedat astfel. Asta, cu excepția posturilor în care nu am avut dubluri, din cauza accidentărilor. Din păcate, s-a resimțit o oboseală după câteva antrenamente mai intense, chiar dacă în ziua meciului am programat o sesiune de pregătire mai ușoară. De aceea, diferența dintre nivelul de pregătire la care sunt acum cele două echipe s-a văzut. Oricum, victoria Corvinului a fost meritată.

S-au comis greșeli simple, de poziționare, chiar de transmitere a balonului. Din păcate, nu sunt foarte multe lucruri de remarcat după acest joc. Un aspect pozitiv ar fi însă acela că am încheiat jocul cu mulți tineri în teren: portarul Toroc, născut în 2004, stoperul Butnărașu (2005), precum și mijlocașul Szimionas și atacantul Vermeșan, născuți în 2006”, a spus Muntean.

Cel care conduce stafful Ripensiei vrea mai mult de la jucătorii în următoarele meciuri. ”Vrem să vedem o îmbunătățire a jocului! De asemenea, este important ca și jucătorii să pună umărul mai mult, indiferent de context și nivelul de pregătire la care suntem acum”, a mai spus Muntean.

Ripensia este de două zile în cantonament în județul Hunedoara, la Hațeg, iar jocul cu Corvinul a fost primul amical din acest stagiu. Următorul are loc sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Deva.

Anterior, echipa timișoreană a mai disputat în această vară trei amicale, două cu echipa de Liga 4 Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în care a înregistrat o victorie cu scorul de 10-1 și un eșec surprinzător la scorul de 0-2, și altul cu prim-divizionara UTA, încheiat cu succesul arădenilor cu 2-1.

Corvinul a transmis live amicalul cu Ripensia:

Captură foto și video: Corvinul Hunedoara

Anda DELIU 15 Jul. 2022, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă