Ripensia, învinsă de o echipă de Liga 4 pe care zilele trecute o bătuse cu 10-1. Timișorenii au semnat cu un jucător fost la CS Hunedoara

Anda DELIU 07 Jul. 2022, 16:29 Liga 2
Ripensia, învinsă de o echipă de Liga 4 pe care zilele trecute o bătuse cu 10-1. Timișorenii au semnat cu un jucător fost la CS Hunedoara

Ripensia Timișoara a disputat joi, 7 iulie, al doilea amical din această campanie de pregătire de vară, în care a pierdut surprinzător cu scorul de 0-2 contra ”surorii” Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), echipă de Liga 4 Timiș, pe care a învins-o recent cu 10-1 în alt meci-test.

Bănățenii din Liga 2 au semnat un contract cu Alexandru Mogoș și mai testează jucători, în timp ce Marian Târșa nu se mai pregătește sub comanda așa-zisului antrenor Iulian Muntean.

Marius Leca și Petre Simon, în probe la Ripensia

De la Ripensia nu vor mai fi plecări, doar situația portarului Ionuț Rus nu este certă. El aparține de CFR Cluj și nu e clar unde va continua, dar e utilizat în continuare în amicale.

Au venit în teste fundașul central Marius Leca, de 22 de ani, trecut pe la Viitorul, Farul Constanța și Dunărea Călărași, și Petre Simon, atacant de 21 de ani, trecut pe la UTA și CS Hunedoara.

De asemenea, mai e evaluat portarul Paul Toroc.

Ripensia a jucat slab în acest amical cu UVT, jucat în comuna timișeană Parța, unde există un sanctuar neolitic, dar și o groapă de gunoi. În prima repiză, au ratat ocazii Vemeșan, Piftor, Ene, Călin și Morariu. Golurile au venit de la UVT, mai întâi, în minutul 60, prin fostul polist Giuricici, și Adil, în minutul 89, în timp ce Ripensia a ratat prin Gavra și Mitrov.

Gladun, Piftor, Matiș și Morariu au jucat și la adversar.

Au lipsit Ștefan Dobre și Ion Vasluian, aparent, răciți, dar și Mădălin Sturzu, care a suferit o accidentare gravă.

Ripensia Timișoara: Toroc – Morariu, Țieranu, Fridrich, Gladun – T. Călin, Szimionaș, Mih. Ene, Piftor, Vermeșan, Mogoș. Au mai intrat: I. Rus – Zamfirescu, M. Leca, Lalic, Fridrich, Stoi, Vidrăsan, Mihart, Simon, Gavra, Mitrov, Butnărașu, Petruș.

Iulian Muntean, supărat pe elevi

Iulian Muntean, antrenorul principal de facto al Ripensiei, fără nicio licență de antrenor însă, a spus că echipa nu a trata meciul așa cum trebuie.

”Dacă în primul joc ne-am conectat și am fost 100 la sută pregătiți, astăzi băieții au luat meciul ca și cum ar fi în vacanță, fără niciun fel de motivare. Au fost deranjați de teren, de o sumedenie de chestii, care în mod normal nu ar trebuie să se întâmple. Până la urmă, rezultatul acesta e un semnal de alarmă pentru cei care se pregătesc și nu se adaptează la ceea ce înseamnă Ripensia în momentul de față. Foarte multe ocazii de gol, dar dacă le tratezi cum le-am tratat, asta se întâmplă. La începutul jocului, am zis că în minutul 15 va fi 2-0 pentru adversar. S-a întâmplat să fie 20 la finalul jocului. Nu neg că am avut multe ocazii, până și tânărul Vermeșan a avut patru ocazii în primele 20 de minute, dar nu asta e important. Important e să dai gol și să câștigi meciul. Trebuie să-și respecți blazonul indiferent ce se întâmplă”, a punctat Muntean.

Alexandru Mogoș a semnat cu Ripensia

Alexandru Răzvan Mogoș a semnat cu Ripensia pe două sezoane. Noua achiziție a timișorenilor este mijlocaș central și are 20 de ani. A trecut pe la Sport Kids Drobeta, CSȘ Drobeta Turnu Severin, Virtu Entlla și CS Hunedoara.

”Este un pas important pentru cariera mea și sper să ajut Ripensia să-și îndeplinească obiectivul din acest sezon. Adică, să ne calificăm în play-off. Îmi doresc să fac performanță aici. Liga 2 este o nouă provocare pentru mine, iar prin Ripensia îmi doresc să ajung cât mai sus. Mă simt bine, am fost primit bine de jucători, pe mulți îi știu. Cu Cosmin Gladun am fost coleg la România Under 20, iar pe tatăl lui Ianis Mihart l-am avut antrenor la SportKids. De asemenea, îl cunosc și pe Zoran Mitrov. Ripensia este o echipă tânără și ambițioasă, cred că este mediul perfect ca să mă dezvolt în continuare ca fotbalist”, a spus Mogoș, care în sezonul trecut a jucat în Liga 3 cu CS Hunedoara și a ratat promovarea.

Ripensia va juca sâmbătă, de la ora 11:00, alt amical, cu UTA. Partida va avea loc la Sânnicolau Mic.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-nu-mai-pleaca-in-cantonament-in-strainatate-ci-merge-in-judetul-hunedoara-trupa-timisoreana-s-a-despartit-de-golgheterul-din-sezonul-trecut-19236419

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-defilat-in-amicalul-cu-sora-uvt-cu-cateva-noutati-in-lot-claudiu-matis-a-trecut-si-in-echipa-adversra-si-a-marcat-19236264

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gavra-si-andrei-macritchii-continua-cu-ripensia-cei-doi-jucatori-au-semnat-prelungirea-contractului-19235857

Anda DELIU 07 Jul. 2022, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă