CSC Dumbrăvița i-a învins clar pe juniorii U18 ai clubului UTA, în primul amical după promovarea în Liga 2

Călin MNERIE 09 Jul. 2022, 19:45 Liga 2
CSC Dumbrăvița i-a învins clar pe juniorii U18 ai clubului UTA, în primul amical după promovarea în Liga 2

Dueluri amicale încrucișate la Arad, între UTA și două dintre divizionarele secunde timișene. Dacă, în Sânnicolau Mic, prima echipă a trecut cu 2-1 de Ripensia, în ultimul test înaintea debutului în SuperLigă (noua denumire a Ligii 1), echipa U18 a clubului fanion al Aradului a cedat cu 1-5 în fața nou-promovatei CSC Dumbrăvița, aflat la primul test al verii.

Confruntarea a început sâmbătă la ora 10:00 și s-a jucat pe terenul de iarbă naturală de la ”Motorul”.

CSC Dumbrăvița s-a impus cu 5-1 în primul ei amical de după promovarea în Liga 2

Scorul a fost deschis în minutul 10, de Denis Bickling, tânărul mijlocaș al Viitorului Arad care vine de la Cermei, fiind majorat în minutul 15 de Tismonar. Până la pauză, juniorii arădeni au redus din handicap prin Andreaș, care a beneficiat de o pasă filtrantă a lui Anișorac și l-a bătut pe Ciui. Diallo și Bădău a mai avut ocazii importante pentru gazde până la pauză, după care ”roș-albii” au cam cedat total inițiativa adversarilor.

De altfel, scorul vorbește de la sine. Arădenul Toma Bodri a punctat pentru 1-3 în minutul 52, apoi, un alt nou-venit, Septimiu Kolbasz, a făcut 4-1 în minutul 69. În fine, experimentatul Andrei Făgărășanu a închis tabela cu un sfert de oră înainte de final.

Sandu Gaica: ”Scorul nu e important în debut de pregătire, vom crește de la săptămână la săptămână”

Reunită tot luni, echipa U18 a clubului UTA a avut câțiva fotbaliști în probe, de 17 ani, precum portarul Bârlădeanu (Poli Iași), fundașul Cantău (Brașov) și mijlocașii Luca (Deva) și Țintaș (Satu Mare). De la grupa de 2006 a evoluat și atacantul ucrainean Vadim.

Totodată, au jucat în ”alb-roșu” și tinerii fotbaliști ivorieni propuși de Mariko Daouda, fundașul Diabi Abdoul Kader și mijlocașul Diallo Tidiane. Dacă primul nu a lăsat o primă impresie prea bună, cel de-al doilea pare că are ceva stofă de fotbalist.

”În afara lui Armand Popescu, care e născut în 2004, am contat doar pe jucători de 2005 și 2006. Și dintre aceștia ne-au lipsit vârfurile, căci Cibi și Pop au fost la prima echipă, iar Iurasciuc e accidentat. Tot cu probleme mai sunt și Șerengău și Popa, sperăm să reintre treptat în echipă. Cât despre meci, pot spune că nu ne-am mișcat rău în fața unei divizionare secunde, după câteva antrenamente făcute în această săptămână. Cel puțin în prima parte am avut și noi ceva ocazii de a egala, păcat că am început meciul de la 0-2. Oricum, scorul nu e important în debut de pregătire, vom crește de la săptămână la săptămână”, a menționat Sandu Gaica, cel care o pregătește pe UTA U18 alături de Adrian Ungur.

Cosmin Stan: ”În momentul de față, suntem în grafic. Eram convinși că vom primi certificarea!”

În meciul de astăzi, și Dumbrăvița a testat doi tineri jucători originari din zona Clujului. E vorba despre mijlocașul lateral Tudor Broaina (n. 20 aprilie 2004), fost la Viitorul Gârbău și Sănătatea Cluj, și mijlocașul ofensiv Septimiu Kolbasz (n. 25 octombrie 2004), internațional U18, provenit de la ”U” Cluj.

Totodată, de la ”alb-verzi” au absentat foștii utiști Pașcalău și Paulevici, ambii cu probleme medicale.

”Am putut să ne edificăm asupra jucătorilor care au fost în probe, ne-am dorit foarte mult să îi vedem și la un joc. În plus, am dorit să urmărim efortul depus de jucători, pentru că venim după două zile de pregătire fizică pură, doar cu alergări. Toată lumea a fost angrenată la efort. Suntem la începutul pregătirii și cred că, în momentul de față, suntem în grafic. Denis Bickling m-a convins și probabil că vom bate palma cu el. La fel, cred că ne vom înțelege și cu Grancea, deși eu aș mai vrea să îl văd la câteva antrenamente. David Bălace va mai rămâne la antrenamente alături de noi, iar răspunsul în cazul lui îl vom da la finalul săptămânii viitoare. În plus, Septimiu Kolbasz, pe care l-am văzut doar azi, la meci, va fi de luni la antrenamentele noastre. Și în cazul lui, răspunsul îl vom oferi la finalul săptămânii viitoare. Tudor Broaina s-a pregătit cu noi în ultimele zile, dar la el am renunțat astăzi. E un copil cu potențial, dar nu cred că se ridică în acest moment la nivelul juniorilor pe care îi avem în lot”, a menționat Cosmin Stan, antrenorul timișenilor aflând ieri că echipa sa nu are probleme cu înscrierea în Liga 2: ”Eram convinși că vom primi certificarea, pentru că s-a muncit foarte mult la acte. Cel puțin eu chiar am stat liniștit din punctul acesta de vedere. În momentul în care i-am anunțat pe jucători că avem certificarea pentru Liga a 2-a, a fost bucurie în vestiar, dar o bucurie reținută. Și băieții, la fel ca și mine, cred că erau conștienți că e doar o chestiune de zile până să avem și confirmarea oficială.”

Totuși, Dumbrăvița nu a primit certificarea din prima, ci după ce a făcut Apel.

Dumbrăvița întâlnește prima echipă a clubului UTA în următorul amical

După Ripensia, UTA ar putea disputa un test și cu Dumbrăvița, marți sau miercuri. Dacă Ilie Poenaru nu va oferi un răspuns pozitiv, ”alb-verzii” vor continua antrenamentele pe plan local și vor încheia ciclul cu un amical în compania divizionarei secunde Unirea Dej. Meciul va avea loc sâmbătă, 16 iulie, de la ora 12:00, la Alba Iulia.

Și tot în aceeași zi, UTA U18 va da piept cu Șoimii Lipova, divizionara terță arădeană preluată în această vară de Adrian Abrudean.

UTA U18: Bârlădeanu – Cantău, Diabi, Bokse, Anișorac – Luca, Ristin – Bădău, Țintaș, Dialo – Andreaș
Au mai jucat: Malița, Popescu – Manoilă, A. Popescu, , Buza, Caia – Rz. Olăroiu, Nica – Demian, Covaci, Ronai – Vadim
Antrenor: Sandu Gaica

CSC Dumbrăvița (prima repriză): Ciui (Mikloș 30) – Bura-Koț, Bain, C. Toma – D. Bălace, Olaru, Bickling, Grancea, Ungureanu – D. Popa, Tismonar
CSC Dumbrăvița (repriza a doua): Mikloș (Trifon 60) – Amariei, Sabău, Ilan – Broaina, Tănsase, T. Bodri, L. Bodri, Kolbasz – Făgărășanu, Grigoriu
Antrenor: Cosmin Stan

Arbitri: Daniel Tal – Alexandru Moldoveanu, Maximilian Tănăsescu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cele-cinci-nou-promovate-au-primit-certificarea-pentru-liga-2-corvinul-hunedoara-si-csm-resita-raman-sa-astepte-minuni-cele-20-de-echipe-care-vor-evolua-in-sezonul-2022-2023-de-esalon-secu-19236838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministerul-sportului-a-introdus-obligativitatea-utilizarii-sportivilor-romani-in-procent-de-40-la-suta-iar-cluburile-incep-sa-isi-spuna-nemultumirile-legea-sanctionata-pe-principiul-discriminarii-19236840

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-s-a-reunit-cu-noutati-pentru-prima-participare-in-liga-2-presedintele-florin-macavei-despre-procesul-de-certificare-19236478

Călin MNERIE 09 Jul. 2022, 19:45 Liga 2
Pe aceeași temă