CSC Dumbrăvița, învinsă de Ghiroda într-un amical. Nou-promovata în Liga 2 testează un fotbalist suedez

Anda DELIU 23 Jul. 2022, 23:48 Liga 2
CSC Dumbrăvița, învinsă de Ghiroda într-un amical. Nou-promovata în Liga 2 testează un fotbalist suedez

CSC Dumbrăvița a bifat și primul meci pierdut în amicalele din această vară, 0-1 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, într-un joc disputat la Lugoj.

Aspectul inedit este că dumbrăvițenii au în teste, de săptămâna aceasta, un fotbalist format în Suedia.

CSC Dumbrăvița, învinsă de fosta colegă de serie din Liga 3, Ghiroda

CSC Dumbrăvița poate acuza încărcătura fizică, căci până joi, inclusiv, antrenorul Cosmin Stan a făcut mai mult antrenamente tari. De asemenea, au fost absenți de la acest joc Paulevici, care va mai sta o lună și jumătate, Popa, accidentat cu o zi în urmă, Blickling, cu probleme stomacale, dar și Mikloș și Olaru, menajați.

Unicul gol al locului l-a marcat Cosmin Mancaș, în minutul 21.

De precizat că foștii dumbrăvițeni Făgărășanu și Schînteie au ajuns la Ghiroda și au jucat în acest test. CSC Dumbrăvița a avut ocazii, irosite însă în prima repriză de Tismonarm Simon și Pașcălău.

Suedez venit din SUA, testat de Dumbrăvița

În repriza a doua a avut două ratări suedezul Oliver Bryneus, venit de miercuri în probe la Dumbrăvița.

În vârstă de 23 de ani, nordicul e mijlocaș lateral și e format la academia lui Halmstadt. În ultimii ani a fost student în SUA și a jucat acolo fotbal în campionatul universitar.

”Mi-a lăsat o impresie bună. L-am văzut încă de miercuri la lucru. Se vede că nu are o pregătire în spate, dar e un jucător de calitate, care atacă tot timpul poarta”, a spus, despre el, antrenorul Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița: Trifon (Ciui 46) – Bura-Koț (Ilan 60), Zurbagiu (Bain 60), Al. Sabău (S. Sabău 75) – Tismonar (Amariei 60), Ungureanu (Curea 60), Tănase (T. Bodri 60), C. Toma (Grancea 60), L. Bodri (Ghinescu 60) – Simon (Bryneus 60), Pașcalău (Grigoriu 60).

Cosmin Stan: ”Cred că e un eșec binevenit”

Antrenorul Dumbrăviței, Cosmin Stan, consideră că această înfrângere poate fi de bun augur, mai ales că echipa mai are programate trei amicale până la debutul în premieră în Liga 2.

”Paradoxal, cel mai bun meci al nostru de până acum, ca mișcare, așezare, poziționare și dorință, a rezultat într-o înfrângere. Cred că e un eșec binevenit în momentul de față, ne arată exact unde suntem acum. Din păcate, facem greșeli individuale de nivel inferior, pe care obligatoriu trebuie să le eliminăm. Nu e un clișeu ceea ce zic, pentru că sunt mulți antrenori care vorbesc despre greșelile individuale. Noi chiar trebuie să lucrăm foarte mult și să eliminăm aceste erori, care ne arată că suntem încă de nivel inferior. În momentul în care vom rezolva aceste probleme, cred că vom arăta ca o echipă de Liga a 2-a. Am terminat partea de pregătire fizică, de ieri am început să lucrăm cu mingea și tactic. Cred că în următoarele zece zile o să arătăm tot mai bine și o să fim tot mai proaspeți pentru începutul campionatului. Așa am gândit pregătirea, ca în prima etapă, în ceea ce privește prospețimea să fim la un nivel acceptabil”, a precizat Stan.

CSC Dumbrăvița mare are nevoie de întăriri

Stan a admis că nu se aștepta ca Schînteie și Martinov să nu rămână, iar asta l-a încurcat puțin.

”Stăm foarte bine, din punctul meu de vedere. E drept, ne-au plecat doi mijlocași centrali, Schînteie și Martinov, ambii titulari în sezonul trecut. Am stat mult după ei, am crezut că vor rămâne și am pierdut câțiva jucători pe care îi puteam lua atunci. Poate ne mai trebuia un mijlocaș central box-to-box. Mai avem nevoie de un junior de vârstă mică, născut în 2004 sau 2005. În rest, stăm bine, am încercat să facem un lot competitiv, un lot în care să nu se cunoască când lipsește un jucător. Toți trebuie să fie la același nivel și cred că așa stăm în momentul de față la nivelul lotului”, a mai spus antrenorul timișenilor.

Anterior, CSC Dumbrăvița a trecut cu 5-1 de echipa U18 a clubului UTA, a învins cu 2-1 Unirea Dej și a cedat cu 4-5 contra celor de laUnirea Sânnicolau Mare.

Miercuri, echipa timișeană va juca într-un amical cu Ripensia.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/special/10-ani-de-la-marea-schisma-din-fotbalul-timisorean-sau-cum-a-ramas-orasul-mai-sarac-de-fotbal-19238319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-s-a-impus-intr-un-amical-cu-multe-goluri-cu-unirea-sannicolau-mare-multi-absenti-si-inca-o-plecare-din-lotul-lui-cosmin-stan-19238091

Anda DELIU 23 Jul. 2022, 23:48 Liga 2
Pe aceeași temă