Progresul Spartac continuă să renunțe la jucători: a ajuns la 10 plecări, iar un nume e surprinzător. Clubul se pregătește să prezinte patru achiziții

Răzvan STÎNGĂ 14 Feb. 2023, 14:37 Liga 2
Progresul Spartac continuă să renunțe la jucători: a ajuns la 10 plecări, iar un nume e surprinzător. Clubul se pregătește să prezinte patru achiziții

Deși nu are un lot cantitativ, lucru remarcat și de antrenorul Andrei Erimia, Progresul Spartac a mai renunțat la trei jucători, luni, 13 februarie. Au părăsit echipa Alexandru Dițu, Valentin Mărgărit și Dragoș Lupescu.

Clubul a oficializat și despărțirea de Luca Florică, dar despre el se știa că s-a înțeles cu o altă formație din Liga 2, cu FC Brașov, unde a ajuns sub formă de împrumut.

Progresul Spartac a oficializat noi plecări

În primul rând, este surprinzătoare rezilierea cu Alexandru Dițu, mijlocaș în vârstă de 24 de ani, care a evoluat constant în prima parte a stagiunii, utilizat în 13 din cele 16 etape programate.

Despărțirile de Valentin Mărgărit și Dragoș Lupescu, amândoi portari, de 18, respectiv 23 de ani, nu sunt neapărat surprize, pentru că ei au jucat destul de puțin în Liga 2. Mărgărit a prins cinci partide în Liga 2, iar Lupescu nu a bifat nici măcar un meci, fiind cel mult rezervă neutilizată.

Cu toate acestea, în cazul lui Mărgărit s-a ”lăudat” la finalul anului trecut că este ”primul jucător din istoria proiectului Progresul Spartac care a fost selecționat la naționala U19”, pentru ca acum să renunțe la serviciile lui.

Progresul Spartac urmează să anunțe patru veniri

În comunicatul în care a făcut publice plecările, Progresul Spartac a punctat că urmează să prezinte și patru achiziții ale actualei pauze de iarnă, după ce l-a legitimat nu în urmă cu foarte mult timp pe Patrick Ziepop, fundaș central în vârstă de 27 de ani.

Unul dintre cei pe care Progresul Spartac îi va anunța ca nou-veniți este Boison Wynney, împrumutat de la Gloria Buzău. Din informațiile Liga2.ro, Ciprian Stanciu, atacant în vârstă de 32 de ani, ultima dată la Minaur Baia Mare, s-a antrenat cu Progresul Spartac în ultimele două săptămâni, iar una dintre posibilele noutăți ar putea fi chiar el.

În plus, ar fi o revenire în cazul lui Stanciu, pentru că a mai evoluat la formația bucureșteană și în perioada august 2016 – septembrie 2020.

Un alt fotbalist care s-a pregătit cu Progresul Spartac și chiar a jucat în amicale este Felix Menn, fundaș central francez în vârstă de 26 de ani, în prima parte a sezonului în Liga 3, la Dante Botoșani. Probabil și de el s-a convins Andrei Erimia că merită să fi parte din lot.

Mulțumim, Luca Florică, Alexandru Dițu, Valentin Mărgărit și Dragoș Lupescu!

După un final încâlcit al perioadei de transferuri din Intrarea Vrabiei , vă vom prezenta întâi cei patru jucători care s-au despărțit de clubul nostru în ultimele zile, ultimii, de la echipa de seniori, din această iarnă. Mâine și poimâine vom veni cu prezentările celor PATRU transferuri noi oficializate de clubul nostru în ultimele zile, majoritatea fiind nume cunoscute, care s-au antrenat și au jucat în amicalele clubului nostru din ultima lună.

Luca Florică a sosit în această vară în Intrarea Vrabiei, fiind o prezență destul de constantă în banda stângă a bleu-albaștrilor, unde a jucat în 13 meciuri din cele 17 oficiale, timp de 886 de minute. Acesta a marcat și două goluri, chiar în meciuri consecutive, în eșecul cu Unirea Slobozia, și în remiza din cea mai lungă deplasare a sezonului, împotriva celor de la Minaur Baia Mare.

Alexandru Dițu este fără îndoială cel mai longeviv jucător progresist care a părăsit clubul nostru în această iarnă, acesta purtând tricoul progresist încă de la primul nostru meci din formula actuală a Progresului Spartac, în prima etapă a Ligii a 4-a, când avea 17 ani. Alex urma să rămână unul dintre cei mai importanți jucători progresiști ai următoarelor trei sezoane, intrând pe teren în aproape toate meciurile clubului nostru, și devenind unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai nucleului bleu-albastru.

Acesta a părăsit Progresul în timpul sezonului 2019-2020, când a fost împrumutat la SC Popești-Leordeni, însă s-a întors în Intrarea Vrabiei vara următoare, unde, un an mai târziu, avea să înregistreze unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa, Dițu fiind unul dintre arhitecții principali ai promovării noastre în Liga a 2-a. În sezonul actual, el a jucat în 13 meciuri pentru noi, în mai multe roluri de mijlocaș, timp de 748 de minute.

Valentin Mărgărit a sosit tot în această vară în Intrarea Vrabiei, unde s-a luptat de-a lungul sezonului, alături de Mihai Ciontoș, pentru poziția de portar al echipei de seniori. Apărând între buturile bleu-albastre în cadrul unor rezultate importante, precum victoriile cu Poli Timișoara și FC Brașov, acesta a înregistrat șapte apariții în această toamnă.

Dragoș Lupescu a semnat cu clubul nostru acum puțin peste un an, jucând în paralel cu Ciontoș în primăvara promovării în Liga a 2-a. Din păcate, o accidentare la umăr l-a ținut departe de teren în acest sezon, acesta neavând nici o apariție pe teren în prima jumătate a campionatului.

Le mulțumim lui Luca, Alex, Valentin și Dragoș pentru momentele (iar în cazul lui Dițu, anii) petrecute alături de noi în Intrarea Vrabiei, și le urăm multă baftă în continuare în cariera lor fotbalistică!

Tot înainte!”, a comunicat Progresul Spartac pe pagina de Facebook.

Progresul Spartac s-a mai despărțit în această iarnă de Stefan VisicDenis FărăgăuLeonard BoiangiuOctavian NedelcuȘtefan Ustinescu și Petruț Vlad.

Progresul Spartac, locul 18 în Liga 2

Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare) în sezonul regular.

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Progresul Spartac, doar amicale cu echipe din Liga 2 până acum

Progresul Spartac va încheia seria amicalelor din această iarnă cu CS Dinamo, formație din Liga 3, în ”Ștefan cel Mare”, săptămâna aceasta. A jucat până acum patru meciuri amicale, toate cu formații din: 1-0 cu Concordia Chiajna, 2-0 cu Unirea Slobozia, 0-4 cu Steaua și 0-0 cu CSM Slatina.

Foto: Progresul Spartac

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Feb. 2023, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă