Progresul Spartac s-a despărțit de încă trei jucători. Achizițiile se lasă așteptate

Marius ANGHEL 07 Feb. 2023, 12:34 Liga 2

Progresul Spartac a oficializat alte trei despărțiri de jucători și a ajuns la un total de cinci în această pauză de iarnă. Momentan, clubul bucureștean nu a anunțat nicio achiziție, cu toate că sub comanda lui Andrei Erimia sunt unii jucători noi.

După Stefan Visic și Denis Fărăgău, anunțați ca plecați încă de la începutul lunii decembrie a anului 2022, formația din Capitală a comunicat luni seară, 6 februarie, despărțirea de Leonard Boiangiu, Octavian Nedelcu și Ștefan Ustinescu.

Mai mult, de la echipă a plecat la finalul lunii ianuarie și Luca Florică, aflat acum în cantonament în Turcia cu FC Brașov.

Leonard Boiangiu, Octavian Nedelcu și Ștefan Ustinescu s-au despărțit de Progresul Spartac

Dintre cei trei noi jucători de care a anunțat că s-a despărțit, cel mai mult utilizat în prima parte a sezonului a fost mijlocașul Leornard Boiangiu, care chiar astăzi, 7 februarie, împlinește 26 de ani.

Readus la club în vară, bucureșteanul care în Liga 2 a mai evoluat pentru Dunărea Călărași și Metaloglobus a jucat pentru Progresul Spartac în 8 meciuri (0-1 cu Dinamo, 3-0 cu Unirea Constanța, 1-2 cu Șelimbăr, 1-0 cu Poli Timișoara, 2-2 cu Unirea Dej, 0-2 cu Concordia, 0-3 cu Steaua și 1-1 cu Ripensia), totalizând 308 minute, fiindcă doar în patru jocuri a început ca titular și a și terminat prin a fi schimbat.

Atacantul Octavian Nedelcu (23 de ani) a prins doar 16 minute pe teren în Liga 2 pentru Progresul Spartac. Bucureșteanul a fost utilizat pe finalul a trei jocuri, în 1-2 cu Șelimbăr, 0-1 cu Viitorul Pandurii și 0-0 cu Gloria Buzău.

În fine, Ștefan Ustinescu (19 ani) a prins doar 9 minute într-un meci din acest sezon de Liga 2 în tricoul Progresului Spartac. Mijlocașul bucureștean a intrat în minutul 81 în locul lui Fărăgău în meciul terminat la egalitate, scor 2-2, cu Minaur Baia Mare.

Anunțul clubului în privința plecărilor lui Boiangiu, Nedelcu și Ustinescu:

”Mulțumim, Leonard Boiangiu! Mulțumim, Octavian Nedelcu! Mulțumim, Ștefan Ustinescu!
Clubul nostru s-a mai despărțit în ultima perioadă de trei jucători bleu-albaștrii, respectiv mijlocașul Leonard Boiangiu, atacantul Octavian Nedelcu, și fundașul Ștefan Ustinescu.
Leonard Boiangiu are cea mai vastă istorie progresistă din lista celor trei jucători, evoluând pentru clubul nostru timp de două sezoane și jumătate, până să plece în vara lui 2020. Din păcate, acesta nu a reușit să obțină la fel de multe minute în acest sezon precum în ultima sa perioadă din Intrarea Vrabiei, jucând 352 de minute în nouă meciuri de Liga a 2-a.
Octavian Nedelcu este singurul dintre cele trei plecări care nu a sosit la clubul nostru în această vară, îmbrăcând tricoul bleu-albastru acum aproximativ un an calendaristic. El a petrecut 65 de minute pe teren în acest sezon, intrând în șase partide.
Ștefan Ustinescu a sosit în această vară în Intrarea Vrabiei, de la echipa secundă a Academicii Clinceni. Acesta a jucat timp de 9 minute, în finalul partidei cu Minaur Baia Mare.
Le mulțumim lui Leonard, Octavian și Stefan pentru momentele petrecute alături de noi în Intrarea Vrabiei, și le urăm multă baftă în continuare în cariera lor fotbalistică!
Tot înainte!”, sună comunicatul clubului Progresul Spartac.

Nicio achiziție oficială până în acest moment. S-a întors Ciprian Stanciu

Momentan, clubul nu a anunțat nicio achiziție făcută în această perioadă de iarnă, pentru partea a doua a sezonului.

În ultimele amicale, antrenorul Endrei Erimia l-a testat pe fundașul central Felix Menn, ultima dată la Dante Botoșani, însă a avut și alte noutăți de privit, precum Stanciu, Cîrjan sau Ziepop.

Ciprian Stanciu s-a întors la Progresul Spartac, pentru care a evoluat în Liga 3, după ce în această iarnă s-a despărțit de Minaur Baia Mare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-o-tine-din-surpriza-in-surpriza-in-amicale-nu-a-luat-gol-si-a-invins-o-pe-unirea-slobozia-19259588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-invingatoare-in-amicalul-cu-concordia-chiajna-un-super-gol-a-decis-jocul-desfasurat-in-ghencea-19258738

Marius ANGHEL 07 Feb. 2023, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă