Unul dintre cei mai vechi jucători de la Progresul Spartac a hotărât să se retragă din fotbal, la 26 de ani. O accidentare l-a făcut să ia această decizie: ”Încă mai am dureri. O să plec în străinătate o perioadă, o să mă angajez”

Marius ANGHEL 09 Feb. 2023, 11:25 Liga 2

Unul dintre cei mai vechi jucători din lotul echipei Progresul Spartac a decis în această iarnă să renunțe la cariera de fotbalist. Cel puțin pentru o perioadă.

Fundașul Petruț Vlad a împlinit 26 de ani în data de 3 februarie, în prima parte a sezonului a fost indisponibil din cauza unei accidentări suferite la barajul de promovare cu CS Tunari, în această iarnă a încercat să revină, însă problemele la menisc încă îl ”macină”, astfel că a decis să ”părăsească circuitul fotbalistic profesionist”.

”M-am accidentat astă vară, am suferit o operație, cu recuperarea a mers puțin mai greu. Încă nu m-am refăcut complet nici acum, și cred că ăsta a fost principalul motiv de am ajuns să iau această decizie. M-am simțit foarte bine aici, pot spune că este a doua mea casă. Spun chestia asta pentru că am jucat și la alte echipe o perioadă mai lungă și nu m-am simțit cum m-am simțit aici. Au fost foarte multe momente frumoase, dar, clar, momentul când am promovat pot spune că este ceva deosebit. A fost ceva de vis, chiar dacă nu sunt foarte mulți ani, patru ani și jumătate nu sunt foarte mulți ani, dar a fost clubul care va rămâne veșnic pentru mine”, a spus Petruț Vlad la despărțirea de Progresul Spartac, club la care a stat patru ani și jumătate.

Petruț Vlad: ”O să plec în străinătate o perioadă, o să mă angajez”

Fundașul care în cariera sa a mai evoluat pentru FCSB 2 și Metaloglobus, în Liga 3, pleacă în afara țării pentru a se angaja și nu exclude să mai joace fotbal, însă după ce se va reface medical și psihic după această accidentare.

”În primul rând, cred că să mă refac psihic. Încă mai am dureri la picior, nu sunt refăcut nici fizic. O să plec în străinătate o perioadă, nu știu dacă o să fie lungă, scurtă… O să mă angajez, iar pe viitor nu pot să vă zic. Mi-aș dori să mai continui cu fotbalul, dar asta depinde, în primul rând, de cum o să fiu eu, atât psihic, cât și fizic, dacă o să-mi revin. Să pot să ajut echipa cum o făceam înainte. Nu vreau să țin un loc doar de dragul vremurilor bune”, a declarat Vlad.

Anunțul clubului Progresul Spartac privind retragerea lui Petruț Vlad:

”Mulțumim, Petruț Vlad!
Regretăm să anunțăm retragerea din fotbal a unuia dintre cei mai vechi jucători ai Progresului Spartac, Petruț Vlad. La începutul verii trecute, acesta era unul dintre cei mai buni fundași ai clubului nostru, fără îndoială cu un mare potențial de a ne ajuta în primul nostru sezon de Liga a 2-a. Din păcate, accidentarea dificilă la menisc suferită în turul barajului de promovare cu Tunari a continuat să persiste până în ziua de azi, chiar și în timpul celor câteva minute petrecute de Vlad înapoi pe teren, în amicalul cu Unirea Slobozia. Astfel, la doar câteva zile după a 26-a sa zi de naștere, acesta părăsește circuitul fotbalistic profesionist.
Petruț Vlad a debutat la vârsta de 6 ani la Cautis Steaua Sudului, de unde a fost transferat la FCSB cinci ani mai târziu. El a fost contractat la clubul roș-albastru timp de zece ani, unde a urcat în permanență ierarhia academiei, câștigând între timp și titlul național la juniori D, până a ajuns la echipa secundă a FCSB-ului, care evolua în Liga a 3-a. Vlad a fost împrumutat la Metaloglobus în sezonul 2015-2016, perioadă în care a căpătat mai multă experiență la acest nivel, motiv pentru care, ajungând înapoi în Berceni, a devenit o componentă constantă a satelitului roș-albastru.
Astfel, când a sosit în Intrarea Vrabiei, în vara lui 2018, tânărul de 21 de ani ce juca ca om de bandă, fundaș, și mijlocaș dreapta, avea deja o mică „carieră” la nivelul Ligii a 3-a, experiență care s-a arătat utilă aproape instantaneu. În primul său sezon, Vlad a fost al cincilea cel mai utilizat jucător al clubului nostru, după numărul de minute, fiind întrecut doar de Stanciu, Donca, Răduță și Leafu.
La finalul sezonului următor, cel oprit de începutul pandemiei de Coronavirus, el a fost unul dintre cei mai importanți jucători care nu a părăsit clubul nostru în acea vară, lucru pe care l-a dovedit în sezonul 2020-2021, când a reușit performanța de a juca în absolut toate cele 1920 de minute oficiale ale Progresului. În final, sezonul promovării a fost unul dintre cele mai bune pentru Vlad, abilitatea sa defensivă, dar și combinativă, fiind indispensabilă eventualei noastre promovări.
Însă chiar în penultimul meci al sezonului, poate unul dintre cele mai importante din istoria Progresului Spartac, victoria cu scorul de 4-0 în deplasare la Tunari, în turul finalei barajului de promovare, el a suferit o accidentare gravă, care l-a ținut departe de teren până în această iarnă. La exact opt luni după acel meci, Vlad Petruț a intrat în a două repriză a amicalului de la Izvorani cu Unirea Slobozia. Realizarea că încă nu se recuperase l-a convins să își pună o pauză carierei fotbalistice pentru o perioadă nedeterminată de timp.
Statistică detaliată:
Sezonul 18/19: Minute: 2152/ Meciuri: 28/ Goluri: 1
– Liga a 3-a: Minute: 1927/ Meciuri: 25/ Goluri: 1
– Cupa României: Minute 225/ Meciuri: 3/ Goluri: 0
Sezonul 19/20: Minute: 840/ Meciuri: 13/ Goluri: 1
– Liga a 3-a: Minute: 811/ Meciuri: 14/ Goluri: 1
– Baraj Liga a 2-a: Minute: 28/ Meciuri: 1/ Goluri: 0
– Cupa României: Minute: 0/ Meciuri: 0/ Goluri: 0
Sezonul 20/21: Minute: 1920/ Meciuri: 21/ Goluri: 3
– Liga a 3-a: Minute: 1620/ Meciuri: 18/ Goluri: 3
– Cupa României: Minute 300/ Meciuri: 3/ Goluri: 0
Sezonul 21/22: Minute: 2433/ Meciuri: 28/ Goluri: 1
– Liga a 3-a: Minute: 1953/ Meciuri: 23/ Goluri: 1
– Baraj Liga a 2-a: Minute: 270/ Meciuri: 3/ Goluri: 0
– Cupa României: Minute: 210/ Meciuri: 2/ Goluri: 0
În urăm din nou lui Petruț Vlad tot ce e mai bun de la viață, și îi mulțumim pentru toate momentele pe care le-a petrecut alături de noi. Pe stadion, sau în afara lui. În scurt timp vom publica un videoclip complementar acestei postări, cu un interviu luat acestuia în ultima sa zi din Intrarea Vrabiei.
Multă baftă în continuare!”

În afară de Petruț Vlad, Progresul Spartac s-a mai despărțit în această iarnă de Stefan Visic, Denis Fărăgău, Leonard Boiangiu, Octavian Nedelcu, Ștefan Ustinescu și Luca Florică.

Interviu cu Petruț Vlad:

Foto și video: Progresul Spartac

Marius ANGHEL 09 Feb. 2023, 11:25 Liga 2
Pe aceeași temă