Progresul Spartac, învingătoare în amicalul cu Concordia Chiajna. Un super-gol a decis jocul desfășurat în Ghencea

Marius ANGHEL 25 Jan. 2023, 17:17 Liga 2
Progresul Spartac, învingătoare în amicalul cu Concordia Chiajna. Un super-gol a decis jocul desfășurat în Ghencea

Progresul Spartac s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, în amicalul disputat astăzi, 25 ianuarie, contra colegei din campionat Concordia Chiajna. Un rezultat oarecum surprinzător, dacă privim componența loturilor celor două echipe și obiectivele pe care acestea le au în acest sezon.

Progresul Spartac a învins Concordia Chiajna într-un amical disputat în Ghencea

Partida dintre Progresul Spartac și Concordia Chiajna, clasate pe locurile 18 (15 puncte), respectiv 9 (23 puncte) în Liga 2 după 16 etape, desfășurată pe terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua, a fost decisă rapid, cu un gol marcat în minutul 5 de Andrei Grigore (foto, momentul șutului).

După un corner executat din dreapta, mingea a fost respinsă din careu din a doua încercare, de către Bușu, slab, în față, la Grigore, care a prins un șut spectaculos din 20 metri central, cu exteriorul piciorului stâng, peste toți jucătorii aflați în fața sa. Mingea s-a dus în stânga, lăsându-l fără reacție pe portarul Iustin Popescu.

”Petcu a trimis apoi de două ori în bară, mai întâi cu piciorul (min 10) și pe urmă cu capul (min 29). La poarta cealaltă, ilfovenii au avut și ei ocazii bune, inclusiv o bară, dar scorul a rămas nemodificat până la final”, a notat Progresul Spartac în anunțul său despre acest prim joc amical disputat în 2023.

Tamaș și Stănică au jucat tot meciul la Concordia. Bușu a ieșit din minutul 15

În schimb, pentru Concordia Chiajna acesta a fost al doilea joc test din acest an, după ce în primul a trecut cu 4-0, la Buftea, de CS Dinamo București, echipă din Liga 3.

Pentru echipa ilfoveană au evoluat tot meciul doi jucători, Gabriel Tamaș și Alexandru Stănică, în timp ce Sorin Bușu a resimțit ceva la coapsă în minutul 15 și, pentru a nu risca o accidentare, a fost înlocuit cu George Călințaru. Cu cele două excepții, Eugen Trică a folosit echipe diferite în cele două reprize ale amicalului.

De partea cealaltă, antrenorul Andrei Erimia ”a introdus și câțiva juniori născuți în 2005, inclusiv titularul Vlad Marica, precum și câțiva jucători aflați în probe.”

Progresul Spartac: Ciontoș – Parfeon, Leafu, Vl. Alexandrescu – Ohaci, Sil. Matei, Vl. Marica, Andr. Grigore – Petcu, I. Tudorache – Andr. Matei
Au mai evoluat: Ed. Radu, Purice, I. Costea, M. Dumitru, Obedeanu, Mih. Șandru, Abăluță, R. Stîngă, Menn, A. Florescu
Antrenor: Andrei Erimia

Concordia Chiajna, prima repriză: Ius. Popescu – Stănică, Maric, Gab. Tamaș, Pațurcă, Burcea, Bușu (Călințaru 15′), Mih. Constantinescu, Codrea, Ad. Voicu, Rusescu
Concordia Chiajna, a doua repriză: Chudy – Leo. Alexandrescu, Gab. Tamaș, Stănică, Sil. Pană, R. Simion, Goicea, Skytte, Gașpar, Ad. Niță, Alb. Voinea
Antrenor: Eugen Trică

Progresul Spartac întâlnește Dinamo, Concordia va juca cu CS Tunari

Progresul Spartac a debutat cu dreptul în jocurile de pregătire, iar următorii adversari pe care îi va avea sunt Dinamo (28 ianuarie), Unirea Sloboia (4 februarie), Steaua (8 februarie), CSM Slatina (11 februarie) și CS Dinamo (18 februarie). Cu Dinamo se joacă de la ora 11:00, pe arena din Intrarea Vrabiei.

De partea cealaltă, Concordia Chiajna mai are un test înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia, unde va sta în perioada 30 ianuarie – 10 februarie. O va întâlni pe CS Tunari în data de 28 ianuarie. Ulterior, după revenirea din Antalya, trupa lui Trică va mai avea un test cu Steaua, pe 18 februarie.

Înregistrarea amicalului Progresul Spartac – Concordia Chiajna 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=LUz7PjMLM6g

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-cristi-borcea-uluit-ca-dinamo-l-a-scapat-printre-degete-pe-gabi-tamas-asta-este-incredibil-ii-plateam-eu-salariul-nu-era-problema-19258618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-invins-la-scor-cs-dinamo-in-primul-amical-din-2023-tamas-a-jucat-o-repriza-rusescu-nu-a-evoluat-19258336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-n-a-semnat-gabi-tamas-cu-fc-brasov-desi-s-a-antrenat-cu-echipa-lui-dan-alexa-nu-am-vazut-dorinta-asta-fostul-international-dezvaluiri-despre-trecutul-sau-stegar-19258182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-fara-noutate-de-lot-pana-in-acest-moment-19257919

Marius ANGHEL 25 Jan. 2023, 17:17 Liga 2
Pe aceeași temă