Progresul Spartac a făcut prima achiziție a iernii! Nou-promovata a legitimat un fundaș central francez cu experiență în România

Andrei PASCU 10 Feb. 2023, 20:56 Liga 2
Progresul Spartac a făcut prima achiziție a iernii! Nou-promovata a legitimat un fundaș central francez cu experiență în România

Progresul Spartac a făcut prima achiziție a perioadei actuale de transferuri. Nou-promovata, după un număr semnificativ de plecări, l-a legitimat pe Patrick Ziepop, fundaș central în vârstă de 27 de ani, născut în Franța, la Paris, dar și cu cetățenie cameruneză.

Progresul Spartac, prima achiziție a iernii! Patrick Ziepop a semnat cu nou-promovata

Patrick Ziepop a venit în teste sub comanda lui Andrei Erimia, care zilele trecute a decis că merită să fie inclus în lot pentru meciurile de Liga 2, pentru ultimele etape de sezon regular și pentru play-out, la finalul cărora Progresul Spartac speră să se salveze de la retrogradare.

Arnaud Ziepop nu este la prima experiență în România, mai având două echipe în dreptul său, CSM Pașcani și Dacia Unirea Brăila. Cu aceasta din urmă a și debutat în Liga 2, dar nu a jucat foarte mult la nivelul diviziei secunde de la noi, ci în numai șapte partide.

Patrick Ziepop a semnat cu Progresul Spartac

Fundașul a ajuns în România în august 2019 prima dată, anterior evoluând în Camerun, la Fovu de Baham, Bamboutos FC și YOSA.

Bine ai venit, Patrick Ziepop!

Progresul Spartac oficializează primul transfer al anului 2023! Fundașul central francez-camerunez de 27 de ani Patrick Ziepop a devenit în această săptămână cel mai nou jucător bleu-albastru!

Patrick s-a născut în 1995 la Paris , însă cariera sa fotbalistică la nivel de senior a început în Camerun , unde a jucat încă de la vârsta de 19 ani la cluburi din prima ligă cameruneză, precum Yong Sports Academy, Bamboutos FC, sau Fovu Club de Bahm.

Aventura sa românească avea să înceapă în primele luni ale lui 2020, când s-a transferat la formația de Liga a 3-a CSM Pașcani . În timp ce clubul nostru câștiga împotriva celor de la SR Brașov cu 4-0, Patrick debuta pentru Pașcani în România, ambele părți nebănuind faptul că acestea vor fi ultimele lor meciuri din acel sezon de Liga a 3-a, încheiat de către pandemia de Covid-19. Sezonul următor, fundașul avea să coboare în Bărăgan, unde a semnat cu Dacia Unirea Brăila, pentru care a jucat în majoritatea meciurilor din acel sezon, ajutându-i să completeze promovarea în al doilea eșalon. Deși a părăsit pentru câteva luni clubul brăilean, Patrick s-a întors la aceștia sezonul trecut, unde a debutat la nivelul Ligii a 2-a.

Acesta s-a antrenat o mare parte din această iarnă alături de clubul nostru, iar după câteva performanțe bune în amicale și antrenamente, antrenorul Andrei Erimia a decis să îl păstreze în Intrarea Vrabiei, pentru a ne ajuta în lupta pentru salvarea de la retrogradare!

Multă baftă, Patrick!”, îl prezintă Progresul Spartac pe fundașul central.

Progresul Spartac consemnase numai plecări până acum

Progresul Spartac s-a despărțit în această iarnă de Stefan Visic, Denis Fărăgău, Leonard Boiangiu, Octavian Nedelcu, Ștefan Ustinescu, Luca Florică și Petruț Vlad. Aducerea lui Patrick Ziepop este prima pentru nou-promovată în actuala perioadă de transferuri.

Sunt o serie de jucători care vor veni să se pregătească alături de noi. Rămâne de văzut asupra cărora dintre ei ne vom hotărî. Cu siguranță avem nevoie de câțiva jucători care să aducă un plus echipei”, spunea Andrei Erimia în privința strategiei achizițiilor, în urmă cu o lună.

Progresul Spartac, în pericol de retrogradare, de revenirea în Liga 3

Progresul Spartac ocupă locul 18, cu 15 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, locul 17, care momentan are un golaveraj superior. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă) și Poli Iași (deplasare) în sezonul regular.

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

Ținând cont de locul din clasament pe care suntem, sigur că modul în care ne vom pregăti, așa cum am spus încă anterior vacanței, din toate puncte de vedere, va influența în mod decisiv rezultatul final și atingerea obiectivului pe care ni l-am propus, care e evident.

Deci e o perioadă extrem de importantă pentru noi, și încercăm să o gestionăm cât se poate de atent, corect și potrivit pentru ce ne-am propus”, spunea Erimia despre situația din Liga 2.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-invins-dinamo-intrun-amical-19260149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-remizat-cu-rezervele-celor-de-la-nordsjaelland-liderul-din-danemarca-in-al-doilea-amical-din-antalya-19260138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-prezentat-oficial-la-fc-brasov-contract-minim-pentru-mijlocas-la-echipa-antrenata-de-alexa-19260133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-luat-un-jucator-de-la-juniorii-clubului-uta-si-plateste-o-suma-incredibila-19260129

 

Andrei PASCU 10 Feb. 2023, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă